Ma dovoljno je samo angazirati JPMorgan. [emo_smijesak]
kolega, JPMorgan i J&T su nebitni jer oni ne preuzimaju, oni bi eventualno bili angažirani opcijskim ugovorom kao logistika zato što niti jedna strana nema dovoljno para da istisne drugu [emo_cool]
Daj mi reci sta je to adris specijalno napravio za istru.imao je srecu da je imao licencu za marlboro i svercom je uspio za vrijeme rata zaraditi ogromnu lovu.unistio td zagreb i td zadar. Kupio anitu i jadranturist za kikiriki i to od zabe sa kojom su u kombinaciji. Smanjio broj radnika u maistri za pola,lokalno stanovnistvo koje zivi od turizma ih mrzi jer ne znaju posao ,osim sto su izgradili 2 nova hotela. Ti ne shvaćas da na ovom forumu raspravljaju dionicari adrisa a njih zanima povrat na kapitala. toga u adrisu nema.bat je av nudio milijardu eura ali on na kraju prodao za 500.ostetio je sve dionicare za veliku lovu a za sebe ionako moze istunelariti koliko hoce.
BAT je nudio milijardu ali 2003g(ako se ne varam).u međuvremenu je TDR i zaradio nešto novca u tih 11-12 g. [emo_smijeh]
Npr. samo je 2006g operativna dobit TDR iznosila 632 milijuna kn.
Gosp. analiza
Vjerovatno samo on zna kako ce to postic da tolko podigne vrijednost grupe..najvjerovatnije sa jos po kojom akvizicijom i naravno mozda prodajom grupe..al tek tad
Meni je trenutno to smijesno uopce komentirat..bit ce da je tako i samom Vlahovicu
Gosp. bigfoot
Kolko je meni poznato Adris je htjeo prodat za milijardu al najveca ponuda je bila 700 milijuna pa su pregovori obustavljeni
ovdje je indentican scenarij kao kod plive.Ovdje je preuzimanje neminovno samo pitanje je ko je jos tu u igri.
Malo sam “natuknuo” sinoć ovu temu, moderator je to izbrisao a prijatelj mi poručio da smanjim pelin! [emo_ooooo]
http://www.tportal.hr/biznis/politika-i-ekonomija/401339/Milanovic-se-boji-za-Adris-Zbog-neznanja-ili-iz-interesa.html
U bitki oko Adrisa Milanović se mora držati po strani
No premijer i ne mora sve to znati, budimo fer. To mu mogu pojasniti savjetnici.
Pretpostavimo samo s nekoliko posto mogućnosti da možda Zoran Milanović zna što je neprijateljsko preuzimanje, ali je svejedno ispao neznalica. U Adrisu su dvije zaraćene strane. Je li premijer odabrao stranu u bitki za Adris?
Ako jest, nalazi se na skliskom terenu i bolje bi mu bilo da ostane neupućen jer u jeku predizborne kampanje ovakvo uplitanje otvara pitanje bliskosti premijera s moćnim biznismenima privatne kompanije.
Zimus je Državna revizija upozorila na niz nepravilnosti oko Adrisovog preuzimanja Croatia osiguranja. Da se razumijemo, za Croatia osiguranje – tromu, socijalističku i uhljebničku firmu – nema ništa bolje od dolaska Ante Vlahovića i ekipe ili bilo kojeg drugog privatnog kapitala. No ako ćemo cjepidlačiti, zašto je premijer tada uglavnom šutio, a sada šalje prijeteće poruke tipa – pazite što radite?
Nije Milanovic prijetio ali sigurno nema pravo se uvlacit u ovu pricu ali htio je naglasit da je Adris prevazan za drzavu kao sto i je..jedna od rijetkih tvrtki koja okrece veliki novac i drzavi sve placa na vrijeme cak i prije sto je apsolutna rijetkost
Milanovic je govorio u smislu da se kapital i dobit Adrisa ne izvede iz drzave nego da kao sto je dosad bio slucaj ostane i investira dalje u lijepoj nasoj
Kapital i dobit u Adrisu nisu drzavni da bi drzava odlucivala gdje ce on ici. Ako u Hrvatskoj ima dobrih prilika, a to ovisi i o drzavi, kapital nece nigdje pobjeci.
Nije Milanovic prijetio ali sigurno nema pravo se uvlacit u ovu pricu ali htio je naglasit da je Adris prevazan za drzavu kao sto i je..jedna od rijetkih tvrtki koja okrece veliki novac i drzavi sve placa na vrijeme cak i prije sto je apsolutna rijetkost
Milanovic je govorio u smislu da se kapital i dobit Adrisa ne izvede iz drzave nego da kao sto je dosad bio slucaj ostane i investira dalje u lijepoj nasoj
Ne, nego je Milanović zbog vlastitog neznanja (ili skrivenog interesa) avansno priprijetio poduzetnicima koji žele uložiti u hrvatsku tvrtku parsto milijuna eura.
To je komunistička poruka koja poduzetnike avansno tretira kao lopove i najavljuje im avansno obračun s HANFOM, možda i USKOKOM.
U kom smislu? Pa netko da preuzme Adris to bi bila direktna investicija u RH kao što je to bila i kupnja TDR-a. Što se tiče investicija, za samu firmu možda i ne bi bilo loše da ima nešto i izvan granica države, zašto ne. A što se dobiti tiče, e to ga baš nema pravo bit briga iz dva jednostavna razloga. Prvo, to je privatno vlasništvo. Drugo, i tu dobit koju bi eventualnu dioničari dobili ionako je opljačkana (porezom) višestruko tako da je sramotno da bi ju i spominjao. No, ko će to crvenima objasniti… To su nezasitni apetiti…
Gosp. bigfoot
Kolko je meni poznato Adris je htjeo prodat za milijardu al najveca ponuda je bila 700 milijuna pa su pregovori obustavljeni
Moguće,čuo sam i ja to,ako je istina bolje da nije prodao,pa da je i bilo milijardu eura ADRS ih je zaradio svih ovih godina.
Ono što je sigurno odličan potez uprave je ovogodišnja prodaja TDR-a po fenomenalnoj cijeni.
Tek toliko da budemo na čistu,Ante i ekipa nisu ni blizu Buffeta i njegovom upravljanju BK,ali kad sve uzmemo u obzir dobivaju više od prosječne ocjene.
Koje tumplavo razmišljanje… [emo_vrtimise]
Da je prodao i kupio dionice jedne od multinacionalki koje bi ih kupile, zaradio bi najmanje 3-5 puta na prodajnu svotu. Da ne kažem koliko bi dobio od istih tih multinacionalki dividende u posljednjih 10-15 godina i koju bi razvojnu polugu držao. I nitko mu ne bi mogao prigovoriti da i dalje nije duhanski holding?! Al Čiči Kleptomanu je bilo važnije spržiti milijardu kuna na novu tvornicu, više od 100 milijuna kuna na njezinu elektrifikaciju i park ispred nje, stotine milijuna u upitne građevinske poduhvate, 100 milja “pokloniti” Nexeu i trajbati nemilice lovu više od desetljeća. Ne da ga treba istjerati van iz Adrisa, nego mu treba trajno zabraniti približavanje bilo kojem kompleksu u vlasništvu holdinga.