ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Još dosta prije prodaje TDR-a (može se provjeriti na ovom forumu)sam gruntajući
u budućnost napisao za Adris da očekujem na Adrisu otključavanje cijene.Čini mi
se da sam napisao da će ovdje raditi šperhakl.
IZVOD:
“U ovom trenutku Adrisove kompanije još nisu na poslovnom vrhuncu, ali svi izgledi su im pozitivni, za Maistru, Cromaris kao i Croatia osiguranje. K tome imaju i puno keša nakon prodaje TDR-a, što znači i komociju – za dodatna ulaganja u postojeće biznise ili ulazak u nove, te za isplatu dividende. To je vrlo atraktivna dionica”, komentirao je za Forbes.hr jedan od dobrih poznavatelja poslovanja te grupe pod uvjetom anonimnosti.
Šperhakl će se po meni dogoditi i bez preuzimanja.Samo treba strpljenja i novaca za daljnju kupnju.

sad nam je vjerovatno svima jasnije zašto je adris otkupio toliko puno dionica R serije, a vrlo malo povlaštenih. i zašto se na GS glasalo protiv poništavanja dionica u trezoru. znači, ante je bio NADGLASAN, što mislim dovoljno govori samo po sebi!

Upravo tako kao što kaže kolega Randopph. I zbog toga Ante red je da se isprsiš i onu svoju štednju kod Lukovića upotrijebiš za pošteni otkup od nas malih dioničara. U protivnom ćemo prodati Pliniu i njegovim jatacima ukoliko ponude više.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Samo mali osvrt na prethodne komentare
ADRIS je prodao TDR za 3.5 milijarde kn + 50 m E moguće.
Što je činilo ajmo grubo reći 1/3 tvrtke a neki bi prodali cijelu tvrtku za isti novac odnosno 50 % + 1 dionicu.
Ali pošto je novac na računu tvrtke znači da nisi prodao nego dao besplatno
kad je novac tu na računu.
Svatko tko da dionicu Adrisa u mogućem preuzimanju ispod 1… kn je jako loš trgovac.

Bitno je da javnost shvati da je to u suštini sukob dioničara koji nisu zadovoljni dugogodišnjim vođenjem kompanije od strane Ante Vlahovića, a koji žele izaći iz priče, a ne prodajom nacionalnih ili regionalnih interesa, uglavnom od strane lokalne, regionalne i nacionalne politike odnosno tadašnjih vlastodržaca. Jer ako sudimo po tome, ti su prodani još devedeste ili netom nakon rata. I ti koji su zaradili najviše, sada kukaju za gubitkom moći i položaja.

U sutrašnjem Jutarnjem je pojašnjeno da ekipa oko Plinija želi preuzeti kontrolni paket, a u tome im pomaže J&T. Dakle, insajdersko preuzimanje. Ratnim rječnikom, puč. [emo_smijeh]

Jel to onda prijateljsko preuzimanje onda?

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Da su im rekli da će drugarski preuzet , možda se ni Milanović ni Vlahović ne bi bunili [emo_smijeh]

hoćemo mi vlasnici P-a serije imati kakve koristi od ovoga?

ovdje će tek proraditi teška artiljerija
JPMorgan brani 500 kn keša po dionici a dionica se prodaje ispod 500 kn na burzi
AV je predvidio valjda i sve ostalo kad je tu JPM
Sada su sve maske i javno pale no za TK nije dobra neizvjesnost pa očekujem
neku objavu plana za obranu/odnosno daljnja ulaganja Adrisa.Poslije bitke

Vlahović za obranu angažirao JP Morgan

na skupštini kada nije prošao plan A očekujem plan B.

[emo_smijeh]

Ovo je kao da mali Ante, srednjoškolac koji ima curu, ode plakati tatici da mu pomogne da mu drugi dečki ne preotmu curu. Reka bi mu ćaća: “Šine… Antiša moj… Ne može ti tu niko pomoć. Ako curu ne cjeniš dovooljno i tretiraš je kao jeftinjaču, ona će otići drugome gdje će se osjećati cjenjenije!“.

S tim da na burzi itekako postoji mjera za ljubav i “cijeniti” i to izražena u brojkama iza kojih stoji HRK. Nema tu velike filozofije. Burza je aukcija. A na aukciji možeš dobit jeftino neku stvar samo ako nitko drugi ne primijeti vrijednost te stvari. Ako primijeti, dobit će ju onaj tko ju cijeni više… Zato, šine, ne cmizdri.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Milanovic prica populisticke price, on ni ne zna sto je to preuzimanje no cim cuje rijec "neprijateljsko" mora reagirati kako bi pokupio dio glasova pogotovo sada pred izbore.

već sam to napisao i na dr. forumu. to ti je isto kao kad želiš prodati kuću nekome tko ti je zbilja dao ogromnu lovu za nju,fer cijenu, a onda se pojavi tamo neki političar i kaže ti NEMOJ , to ti je neprijateljsko preuzimanje [emo_smijeh] svakakvih budalaština čujemo u životu….

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

čini mi se da se ovdje sukobljene frakcije koriste medijima i demgogijom za preslagivanjem pozicija unutar same grupacije te da od “neprijateljskog preuzimanja ” nema ništa

ako i dođe do nekoga udruživanja največih dioničara, to ne mora nužno značiti preuzimanje u smislu Zakona o preuzimanju d.d. nego vjerojatno tek dobrovoljni poziv dioničarima forme radi

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close