ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Milanović: Adris prevažan i preuspješan, bit će spriječena svaka nezakonitost

Pa nije to državno , očito se Ante pobojao a i neki nezanju što znači neprijateljsko preuzimanje!

OŠ NEŠ BANGLADEŠ!

Dragi moji dioničara Adrisa, kad se već prvi dan Milanović oglasio kao istina jedan pravi ridikul, to meni govori da je ovo jako ozbiljno dapaće ne bih se iznenadio da uskoro dođe nekakva dobrovoljna ponuda.

Da me ne bi država spriječila da prodam svoje dionice po recimo 750 kuna ako dođe takva ponuda?

Nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica, dioničar sam P i R serije.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Milanovic prica populisticke price, on ni ne zna sto je to preuzimanje no cim cuje rijec “neprijateljsko” mora reagirati kako bi pokupio dio glasova pogotovo sada pred izbore.

Neki dan sam napisa da mi koji imamo R niti ne planiramo prodati preko burze, ni sanjao tada nisam da bi taj dan prodaje mogao biti ovako blizu.

Slazem se s procijenom da bi mozda uskoro mogla doci neka dobrovoljna ponuda za preuzimanje, a tada se AVa nece nista pitati :). No ipak skeptican sam prema tome kako bi brzo se tako nesto moglo dogoditi..

...

Naravno da te nitko neće spriječiti.. Daj Bože da dođe takva ponuda… Činjenica je da se nešto iza brda valja, to je bilo očito još od trenutka kada je Plinio otišao. Za male dioničare je ovo svakako jedna odlična vijest, a moglo bi se reći i za tržište kapitala općenito!

Bitno je da javnost shvati da je to u suštini sukob dioničara koji nisu zadovoljni dugogodišnjim vođenjem kompanije od strane Ante Vlahovića, a koji žele izaći iz priče, a ne prodajom nacionalnih ili regionalnih interesa, uglavnom od strane lokalne, regionalne i nacionalne politike odnosno tadašnjih vlastodržaca. Jer ako sudimo po tome, ti su prodani još devedeste ili netom nakon rata. I ti koji su zaradili najviše, sada kukaju za gubitkom moći i položaja.

Iznimo nekompetentna reakcija premijera na odlasku.

Medijska kampanja usmjerena protiv preuzimanja. Postaje sve zanimljivije.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Iznimo nekompetentna reakcija premijera na odlasku.

Ne bih se složio ni sa prvim ni sa drugom vašom konstatacijom, al dobro… Svi imamo pravo na svoje mišljenje.

Ma premijer mora tako. Naime, koalicijska je SDP-ova vlada prodala “nacionalno blago” Croatia osiguranje, domacoj kompaniji. A sad sve u djuture moguce ide strancima. Sa stajalista trenutno vodece politike i s druge strane opozicije, to je salto mortale odnosno jack-pot. Ali to je tako. Kompanija je i tada bila privatna, a i danas je. Tu se nista nije primijenilo i uvijek je postojao rizik za neki “neocekivan” scenarij. Insistiranje na provodjenju cijelog procesa prodaje, ako do prodaje i dodje, transparentno i u skladu sa Zakonom, je naravno conditio sine qua non.

za trziste kapitala svakako odlicn vijes e sad dali J T ima tih para za ponudu otopm potom jer bib bila rijec o milijardama

Stvarno nema ništa loše u izjavi uskoro bivšeg premijera. Ako je njemu to neprijateljsko preuzimanje, neka lijepo skupi lovu i ponudi otkup po većoj cijeni nego što oni to misle preuzeti.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Imaju li dovoljno novaca ili ne…

Trenutno ima 9.615.900, po ajmo rec 100eur dionica to je 7,211,925,000 , za 50%+1 treba im “samo” 3,605,962,500 sto je manje nego je placen TDR :). 481 milijon eura mozda zvuci kao puno novaca u HR perspektivi ali realno u svijetu to i nije neki tako jako strasan novac. Gore je kolega nasao da su nedavno napravili akviziciju za 1.1 milijardu EUR.

Ljepo se veseliti, ali treba biti i oprezan ovo bi mogla biti jako jako dobra prica, no nece ici bas tako glatko. Najbolja stvar koja se moze desiti malim dionicaima Ra je da se AV i PC pocnu boriti oko dionica 🙂

...

New Report

Close