ne govori ama baš ništa.
a poglavito jer se radi o P seriji koja trenutno igra minornu ulogu.
[/quote]
Minorna ili ne, ta ima povlašteni tretman prilikom isplate bilo kakve dividende, likvidacijske vrijednosti ili prioritetne tražbine. Možda je ona trenutno u drugom planu, no vjerujem da neće proći mnogo vremena, a da “minorna” postane “zvijezda”.
ne govori ama baš ništa.
[/quote]
ne bih se složio s tobom. naravno da r-a- ima povlaštenu ulogu vezano za upravljačka prava i glasove , i da je danas (sasvim normalno) veliki rast r-a , ali ako dođe do zbilja prave kupovine (ovo još nije ništa da se razumijemo) , slijedi pravi domino efekt , tj. p-a također ide znatno gore i tu više nema povratka na staro. dalje, kako je rekao kolega gore, kod p-a su povlaštena prava za dividendu što je također jako važno svakom budućem velikom investitoru. (uz upravljačka prava, tj. vlasništvo nad firmom )
ne govori ama baš ništa.
[/quote]
Minorna ili ne, ta ima povlašteni tretman prilikom isplate bilo kakve dividende, likvidacijske vrijednosti ili prioritetne tražbine. Možda je ona trenutno u drugom planu, no vjerujem da neće proći mnogo vremena, a da "minorna" postane "zvijezda".
[/quote]
To sve stoji, samo ove transakcije danas (kao i one ranije) same po sebi nisu od nekog značaja. Pa govorimo o 0,5% od ukupnog izdanja i to serije koja nije u fokusu ni same firme, ni njenih ključnih dioničara (iako u slučaju Adrisa oni jesu jedno).
Isprika Falcu ako sam ispao grub.
Pa nije u fokusu firme jer je očito da je Vinovnik znao što mu se sprema, pa je za svoj džepek iz dividende pokušao kupiti što više redovnih od trezora i uspio u tome. Vidiš kako dobri Ante djeluje petokolonaški. Možda ovaj tekst koji su poslali kao priopćenje pokazuje da Plinio i nije tako zločest kad je pretpostavljam Anti ostavio dovoljno manipulativnog prostora da se dogovori. Al Ante je težak tip i lagat će javnost samo da očuva svoju karizmu ili sjenu od nje koja je ostala.
A ni manevar na skupštini mu nije uspio, pa je Ante još nesigurniji i još ga je više strah da će u Adrisvoj galeriji tek ostati bakrena bista, a povijest kao i uvijek “(p)ostati učiteljica života”. Sve ima svoj rok trajanja.
ljudi kupujte dok još imate priliku na ovim cijenama..ovaj diskont neće dugo trajati, to svi znaju..
Vidim i da se Premijer uključio u raspravu. Naravno on opet ima neko svoje mišljenje o važnosti i prevažnosti, ali je zanimljivo da se komentira nešto što se ne događa?
Ja mislim da Ustav garantira slobodno raspologanje imovinom građanima ove države, pa ne vidim razlog da bilo tko pa bio on i vodeći operativac u državi komentira ustavno pravo svakog vlasnika dijela kapitala bilo koje kompanije ili na bilo kkoji način na njega utječe, a to je slobodno raspologanje imovinom. Na kraju, ako smo u kapitalizmu i tržišnoj privredi onda konačno moramo naučiti postulat o protočnosti i kolanju kapitala. To se svakodnevno dešava u svijetu, pa valjda ni mi ne bi trebali u tom smislu biti iznimka. Samo da zaključak ne bude da je to djelo “zle opozicije”, “Vraga od Tamjana” ili nekog trećeg vanjskog ili unutarnjeg neprijatelja.
Vidim i da se Premijer uključio u raspravu. Naravno on opet ima neko svoje mišljenje o važnosti i prevažnosti, ali je zanimljivo da se komentira nešto što se ne događa?
Ja mislim da Ustav garantira slobodno raspologanje imovinom građanima ove države, pa ne vidim razlog da bilo tko pa bio on i vodeći operativac u državi komentira ustavno pravo svakog vlasnika dijela kapitala bilo koje kompanije ili na bilo kkoji način na njega utječe, a to je slobodno raspologanje imovinom. Na kraju, ako smo u kapitalizmu i tržišnoj privredi onda konačno moramo naučiti postulat o protočnosti i kolanju kapitala. To se svakodnevno dešava u svijetu, pa valjda ni mi ne bi trebali u tom smislu biti iznimka. Samo da zaključak ne bude da je to djelo "zle opozicije", "Vraga od Tamjana" ili nekog trećeg vanjskog ili unutarnjeg neprijatelja.
Moze link?
A koje su ovo gluposti u ovom članku: Pokušaj neprijateljskog preuzimanja Adris grupe?
“U krugovima Adrisovih dioničara tvrde kako se radi o velikom pritisku na dioničare da prodaju svoje dionice upravo u trenutku kada je tvrtka “puna novca”. Na račune je, naime, pristiglo gotovo 550 milijuna eura od prodaje Tvornice duhana Rovinj BAT-u. Na taj bi način stabilno Adrisovo poslovanje s osiguranjem, u turizmu, te u proizvodnji ribe, došlo u fazu “restrukturiranja”, dok bi golemi kapital, umjesto da se investira u Istri i Hrvatskoj, otišao drugdje.”
Pazi logike. Znači neko će ULOŽITI svoje novce da bi uzeo “naše” novce i uložio ih negdje drugdje? [emo_zacudjen][emo_beztona][emo_vrtimise] Zanimljivo!