ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa nisu ljudi tupavi da to neznaju izracunat, da je tako kako vi kazete, svi bi pohrlili na apple, zasto, zato jer imaju 200 milijardi kesa, a tvrtka vrijedi samo 600 milijardi…a 20 milijardi zaraduju kvartalno….

Nekada nije dobro lupiti 500 miliona u male prinose

ali bitno je i što se s tim kupuje. S tim se kupuje Maistra, CRoG, Cromaris, razno razni udjeli u ostalim tvrtkama na ZSE, itd… Neloše skroz..

@ivanoreskovic

Daj molim te ne lupaj gluposti… Da se malo informiras, znao bi da Apple-u tih 200 mlrd realno ne vrijedi ni 150 mlrd, jer ih imaju po poreznim oazama… S tim da ne razumijem kakve to ima veze sa Adrisom…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Preporuka strong buy od Intercapitala, ciljana cijena za R-A 582kn, znači rast od 15,5%, a za P-A 519kn, rast od 52,2%…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

@Ivan1902, koji vremenski okvir?

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Nisu naveli period, ali razloge jesu:

– strong cash position
– a strategic shift from a tobacco based company to an insurance based company
– high profitability in the tourism segment and lucrative potential for further growth in the insurance segment

Za sve one koji glorificiraju R-A dionicu koja uistinu jest dosad bila u fokusu, sad će se opet vidjeti njen glavni nedostatak: likvidnost nikakva.
Kad uđeš s većom količinom, teško ćeš više lako van.
Zato treba biti uvijek oprezan s njom.

A što se tiče P-A, likvidnost uvijek bila odlična, potencijal strašan, cijena niska!

Svatko neka odluči sam koja mu se čini boljom opcijom.

ivane
projekcije su za godinu dana.

MI koji smo u R niti ne planiramo izlaziti preko burze :), no da P postaje sve zanimljivija za dodati ju u portfelj

...

Je li se možda kome učinilo da je ovaj jutrošnji kupovni nalog trebao biti možda zapravo prodajni???

Nije ni ovako pogriješio, samo je mogao proći malo jeftinije (:

hm jel ovo novi bust za R-A

http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/pokusaj-neprijateljskog-preuzimanja-adrisa-511784

Ako žele skupo prodati svoju kožu, neka daju pravo glasa P-A dionicama. Dakako, neprijateljsko preuzimanje obično je vrlo prijateljsko prema malim dioničarima.

New Report

Close