ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tko zna što će se dogoditi kada dioničarima Adrs sjedne 650 milijuna kuna.Valjda neće poželjeti istu tu dionicu,da se ne stvori gužva…

Pa tko želi kupovati, kupuje sad.

Što ćeš opet kupovati na 400 kuna?

AV je rekao da će svoju dividendu uložiti u kupovinu.Ne da mi se sada tražiti
taj članak a vjerujem da će i drugi reinvestirati
U ova vremena nema sigurnije investicije od adrisa pogotovo sa dokupom na ovim sada nižim
cijenama.Ovaj put za mene adris nije fondovsko smeće a izdali su i prospekt
Znalci koji su dobro ekipirani normalno da imaju druge bolje prilike a koliko
je takvih na ovoj burzi.

Dividenda sijeda 01.10 svima koji na vrijeme dostave podatke ADRSu…Ako ste vec primali dividendu od ADRS prije onda ne moate ponovno slati podatke

Nikad im nisam nista slao, a dividendu od 10kn sam dobio (mislim 28.07. i to na tekuci racun, inace ih dobivam na ziro racun).

Dakle ne moram im nista slati?

To mi je jako cudno sve sto zahtijevaju, kao da traze nacin za izbjegavanje isplate dividende. Nisi nam se javio, pa ti nismo mogli isplatiti… Sto bih ja trebao, svaki dan na internetu provjeravati je li Adris objavio da im moram poslati neke podatke?
[/quote]

Ne može ti nitko oduzeti tvoju dividendu,ako je i ne dobiješ u redovnom roku za očekivati je da ćeš ih kontaktirati i onda ti naknadno isplate kad dostaviš podatke.

"Only dead fish swim with the stream"

Tko zna što će se dogoditi kada dioničarima Adrs sjedne 650 milijuna kuna.Valjda neće poželjeti istu tu dionicu,da se ne stvori gužva…

S obzirom da je ovo jedna od glavnih fondovskih dionica, a oni uvijek imaju novca na računu za dokup mislim da isplata novca za dividendu neće imati velikog utjecaja na kretanje cijene. Svi koji ozbiljno prate svoj portfelj i ulaganje znali su da će im udio Adrisa u portfelju u ponedjeljak pasti za oko 10%. Međutim, na burzi ni prije ni nakon proteka roka za dividendu nije zabilježen veliki interes za kupnju i vraćanje udjela Adrisa u porftelju na početnu poziciju, nego upravo suprotno. Zbog toga mi izgleda da ovdje u kratkom roku nema velikog potencijala za rast.
[/quote]

Oh, kako sam previdio te fondove pune para i raspoloženja za ulaganje na hrvatskoj burzi koji, kako reče Novoselac, na svaku uloženu kunu imaju pet kuna koje nisu uložili, a 70 posto portfelja im je u dobro odvaganim hrvatskim obveznicama. 😀

Okej, ajmo skinut iznos koji će od dividende dobiti MIF-ovi, pa da vidimo koliko je ostalo…

Šta kažeš, ostane skoro 600 milijuna kuna onih koji sad nemaju novac, a imat će ga prvog listopada…

Dividenda sijeda 01.10 svima koji na vrijeme dostave podatke ADRSu…Ako ste vec primali dividendu od ADRS prije onda ne moate ponovno slati podatke

Nikad im nisam nista slao, a dividendu od 10kn sam dobio (mislim 28.07. i to na tekuci racun, inace ih dobivam na ziro racun).

Dakle ne moram im nista slati?

To mi je jako cudno sve sto zahtijevaju, kao da traze nacin za izbjegavanje isplate dividende. Nisi nam se javio, pa ti nismo mogli isplatiti… Sto bih ja trebao, svaki dan na internetu provjeravati je li Adris objavio da im moram poslati neke podatke?
[/quote]

Ne može ti nitko oduzeti tvoju dividendu,ako je i ne dobiješ u redovnom roku za očekivati je da ćeš ih kontaktirati i onda ti naknadno isplate kad dostaviš podatke.
[/quote]

Mislim da nije bas skroz tocno. Mislim da postoji neki rok od 3 godine.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

koliko se sjećam TA od IC za adris od početka 6.mj.2015,išla je na 320 kn

AV je rekao da će svoju dividendu uložiti u kupovinu.Ne da mi se sada tražiti
taj članak a vjerujem da će i drugi reinvestirati
U ova vremena nema sigurnije investicije od adrisa pogotovo sa dokupom na ovim sada nižim
cijenama.Ovaj put za mene adris nije fondovsko smeće a izdali su i prospekt
Znalci koji su dobro ekipirani normalno da imaju druge bolje prilike a koliko
je takvih na ovoj burzi.

Nisam bio na zadnjoj skupštini pa ne znam što je govorio, ali vrlo moguće da se kupnja AV odnosila na dionice koje je već kupio i koje će tek (u velikoj mjeri) otplatiti dividendom koja će mu sjesti za par dana.

Kada stekne sve dionice koje treba steći imat će 24,17%.

Da mu je prošla ideja o poništenju ostatka dionica iz trezora imao bi 24,54%, ali to se (zasad) neće dogoditi.

Kada bi htio sam stjecati dionice do 25% mu fali nešto manje od 80,000 komada (računao od ovih 24,17%).

Meni osobno najzanimljivija stvar (kratkoročno) je hoće li firma sada ići u buy-back ili ne…

Jer kroz buy-back pa poništenje trezorskih dionica (kao što čini HUPZ) njegov udio je lako mogao preći 25% bez da je dužan dati ponudu za preuzimanje pa bi samim tim i njegova pozicija bila sigurnija.

(isto mislim da ako se i odluče na buy-back, da su dioničari P prepušteni sami sebi tj tržištu i da firma to i ne bi stjecala)

No, uvažene kolege, kakvo je vaše mišljenje što će se dogoditi sa cijenom dionice na dan isplate dividende?

Kolega, ne možete znati što će biti s cijenom, to vam je gatanje. Pogotovo ako ju uspoređujete sa današnjim danom. Ne znate oće li do tada rasti ili padati. Ono pak što ipak možete pretpostaviti je da će na dan isplate dividende i vjerojatno dan-dva poslije ipak biti malo jača kupnja nego u “obične” dane jer će mnogi reinvestirati dobivenu dividendu natrag u istu dionice (ponajviše), a možemo očekivati i na drugim dionicama malo jače kupnje jer se neće sve što se planira reinvestirati, reinvestirati natrag u ADRS, a ipak se radi o jako velikoj količini novca.

P.S. Nemam dionice Adrisa, ni -R ni -P i ovo nije nagovor na nikakvu akciju na tržištu kapitala.

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Kolega Kresso,moglo bi se desiti da tada objave plan investicija od love koju dobe od Bata pa dodatno “podignu temperaturu na burzi.[emo_smijesak]”

Je, kolega amerikanec, svašta može biti. [emo_palacg]

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

kod mojeg brokeraja još nema adrisa u ponudi

evo zašto je ipak bolje dijeliti dividendu a adris se je odlučio za povećane isplate dividende svake godine i predočio unaprijed plan isplate dividende.
Poslije 1.10.2015.više ništa ne će biti isto na ovoj dionici.

http://www.hrportfolio.hr/izdvojeno/view-vijest-analiza-vrijeme-za-dividendne-dionice-37117

New Report

Close