ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pitao sam off the record. Postoji realna mogućnost.

Tako sam i sam ćuo, zato sam Ti napisao da pitaš.
Hvala, lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Oposition lives strong!

Povlačenje R dionica nije prošlo uslijed gomile suzdržanih glasova.

Zanimljiv razvoj situacije koji kaže da niti izdašna dividenda nije razjedinila Vlahovićeve oponente pa treba vidjeti hoće li to razuvjeriti samu firmu u daljnje stjecanje dionica kroz buy-back (moje dosadašnje mišljenje je bilo da ih zanima isključivo buy-back R dionica, dok im P nisu bitne) ili će doći do nekih drugih događanja među postojećim dioničarima.

I onda neka mi netko kaže da je Adris jučer i Adris danas ista firma..

A kakav je bio jučer, a kakav je danas?

O dionicama i filozofija ulaganja... [url=https://www.youtube.com/channel/UCQaIEzxdRpzdbDkCjWxFthg]Mali Dioničar[/url]

Bitno da je dividenda izglasana, a što se tiče poništavanja dionica, drago mi je što isto nije uspijelo, tek toliko da ne buda sve kako Vlahović kaže…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

škrtari se i na priopćenjima,no da grof nije bio cicija ne bi ni postao grof
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/bKe2xaXiYbTMO46bpfwtwQ==.doc

U priopcenju nije navedeno no moze li netko tko je bio tamo reci zasto su odustali od ponistenja dionica?

Mnogo hvala

...

U priopcenju nije navedeno no moze li netko tko je bio tamo reci zasto su odustali od ponistenja dionica?

Mnogo hvala

Zato jer nisu imali dovoljan broj glasova, odnosno bilo je previše suzdržanih.

Zanimljivo je ovo s (ne)povlačenjem dionica. Zašto se upravo sad krenulo s takvim prijedlogom? Kome je to u interesu? Ne znam, al čini mi se da je jedino Vlahoviću u interesu da poveća svoj udio u firmi upravo kroz povlačenje dionica i da na taj način dođe do 25%+1 dionice čime bi si osigurao kontrolni paket. Zašto sada? Pa valjda zbog odlaska Cuccurina koji bi mogao svoj udjel zajedno s nekim dioničarima prodati nekom trećem koji bi onda postao većinski vlasnik, ispred Vlahovića.
Ovo je moje razmišljanje i vjerojatno pogrešno, al eto to je prvo što mi je palo na pamet uzevši u obzir okruženje u kojem se nalazi sam Adris a i njegovi najveći dioničari.

Mnogo hvala

Zato jer nisu imali dovoljan broj glasova, odnosno bilo je previše suzdržanih.
[/quote]

može li mi itko normalan objasniti zašto bi netko bio protiv ili suzdržan da mu se uveća imovina???? znaju li to ti koji su glasali ili su, čim su čuli riječ poništenje zastali i odlučili biti suzdržani….
nevjerojatno.
nevjerojatno je da netko odbija povećati svoju vrijednost dionice…kod nas su uvjerljivo najgluplji investitori.

...povijest se ponavlja...

@Delboj

Ali kad malo razmislis, jest da smanjenjem broja dionica, da se svima nama povećava udio u vlasništvu, ali budimo iskreni, to je tako malo da se ni ne osjeti…takve stvari imaju najviše utjecaj na top10, nakon toga, mjeri se u promilima….

I Rivp ima istu politiku, i moram priznati, koliko god sam i tamo dioničar, i kupovao Valamar još po 20kn, nije mi se to svidalo ni tada, a ni danas… Ako ti je firma dobra, skupi novce, i kupuj dionice koliko možeš, a ne sa tudim novcima sebi povećavati udio u društvu…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

@Delboj

Ali kad malo razmislis, jest da smanjenjem broja dionica, da se svima nama povećava udio u vlasništvu, ali budimo iskreni, to je tako malo da se ni ne osjeti…takve stvari imaju najviše utjecaj na top10, nakon toga, mjeri se u promilima….

I Rivp ima istu politiku, i moram priznati, koliko god sam i tamo dioničar, i kupovao Valamar još po 20kn, nije mi se to svidalo ni tada, a ni danas… Ako ti je firma dobra, skupi novce, i kupuj dionice koliko možeš, a ne sa tudim novcima sebi povećavati udio u društvu…

kakvi promili? pa nije to jednokratno, to se radi svake godine. pa time se dionicu čini atraktivnijom u pogledu fundamenata. nebitno je to za svakog od nas u pogledu naše vrijednosti, no vrijednost svake dionice raste i ona je poželjnija za kupnju novim ulagačima jer su fundamenti iz istih pokazatelja, a sa manje dionica, puno bolji. o tome se radi i samo kr.e.ten može biti suzdržan u pogledu takve odluke. sramota . totalna needuciranost ili neke podle zakulisne igrice.
na BSE imam neke dionice i na jednoj od njih već neko vrijeme trezor kupuje i poništava, fundamenti se time poboljšavaju i na skupštinu dolaze jako educirani ulagači. ovo je ogromno razočaranje jer to + dividenda bila bi dobitna kombinacija. ovako, ne znam što da mislim o tim kr,ete.nima koji nisu digli ruku za tako dobru odluku. to vani rade svi.

...povijest se ponavlja...

Sležem se, ali daj mi onda jednu stvar objasni… Neka neka firma ima 100 mil na računu, da li se njoj više isplati uložiti u neki novi posao, pa dignuti fundamente prirodno, znači elementarnim rastom, ili tih istih 100 mil potrošiti na otkup dionica pa ajmo reći, “frizira” fundamente?

New Report

Close