@HaoRen
Ja mislio utorak/srijeda,zar ne treba tri radni dana da bih imao pravo ?
Da, T+2
Dakle pravo na dividendu imaju svi koji ce biti evidentirani u SKDDu na 22.09. Da bi to bio zbog pravila T+2 moas kupiti dionice u petak 18.09.
Prije je bilo T+3 no to je promijenjeno u T+2. Tko kupi dionice u ponedeljak, biti ce vidljiv u SKDDu tek u srijedu navecer.
plavi01
10.9.2015 13:56
415 knx1770 kom cca 17700 kom
dividenda 1.10.15.
dali se s tim datumom trguje dionicom adrisa bez tdr u sastavu adris grupe i kada adrisu sjeda lova ?
NASTAVAK 14.9.15
neki vele da cijena dionice neće pasti za iznos dividende a neki vele da hoće
1.1.10.15 sjeda dividenda i adris će imati za toliki iznos manje novaca
2.1.10.15.adris nije više vlasnik TDR pa se umanjuje vrijednost Adrisa
3. ? kada sjeda lova od firme i dali sve odjednom ili na rate
4.dali prodati dionicu 21.9.15 i uzeti dividendu
ja nemam pojma kako će reagirati tržište pa bi zamolio one koji znaju da nam
malo napišu što će se dogoditi.Može neki komentar bio bi zahvalan
Nevjerojatno, moj post u kojem ispravim netocnu informaciju o D dayu dobije jedinice…Pa dobro onda budite ljepo pametni, stavite se na kupnju u ponedeljak a ja cu vam se onda prvi iskrcati po kupnji.
…
2.1.10.15.adris nije više vlasnik TDR pa se umanjuje vrijednost Adrisa
…
ajme pa ovo je elementarno… umanjuje se vrijednost ADRIS-a zato što TDR više nije u vlasništvu???
zar su ga dali besplatno? ili?
ja bih rekla da se povećava vrijednost zato što TDR (kojem je btw. poslovanje u silaznoj putanji) više nije u vlasništvu, a u zamjenu za TDR dobili smo par vagona cash-a.
Broj 4 PBZ skrb. (stranci?) + cca 20.000 dionica
Do tada su prodavali i to po nižim cijenama.
to je ZBIRNI skrbnički račun. Većina skrbničkih računa (ako nije navedeno ime investitora) i jesu zbirni. Zna se i dogoditi da se poklope 2 investitora sa istog računa pa da u SKDDu ne dođe do vidljive promjene.
Malo mi je neshvatljivo da se većina ljudi ne informira o tome kod svog brokera.
Kad je prije koji tjedan bio kratak “slom” burze, jedna od prvih i najžrtvovanijih dionica bila je ADRS-P-A. Fondovsko smeće se razbucalo u sekundi. Drugo, mjesec dana prije prodaje TDR-a (kad se sve više-manje znalo, samo je bilo pitanje vremena i postignutih uvjeta/cijene), ADRS-P-A se mogao kupiti ispod 325kn i to u nekoliko valova. Treće, u prvom trgovinskom danu nakon zaključenja prodaje duhanskog biznisa dionica je odletila s početnih 380 na maksimalnih 425 i u istom danu pala je nazad na 380 (!? to vam nije čudno !?). Čak i po objavi izv. dividende ode to gore, da bi ubrzo palo ispod početne razine unutar 2-3 dana.
Toliko o tome kako “neki” cijene ovu dionicu i koliko je za “neke” investibilna (svi znamo tko održava promet na ovoj dionici).
I kako nakon toga očekivati pozitivan rasplet nakon stjecanja prava na dividendu? Iz svega iznesenog, najizgledniji scenarij je instantno rušenje cijene za 10%, a u narednim danima možda i više. Jer ako dionica sad nije u fokusu, niti je izdržala pritisak prodaje nakon pozitivnih informacija (prodaja duhana, kupnja Crosig., isplata d. i dr.), kako očekivati ikakav interes za ovom dionicom nakon petka? Možda se varam, možda je izv. d. nekome teret!?