ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@HaoRen

Ja mislio utorak/srijeda,zar ne treba tri radni dana da bih imao pravo ?

Da, T+2

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Dakle pravo na dividendu imaju svi koji ce biti evidentirani u SKDDu na 22.09. Da bi to bio zbog pravila T+2 moas kupiti dionice u petak 18.09.

Prije je bilo T+3 no to je promijenjeno u T+2. Tko kupi dionice u ponedeljak, biti ce vidljiv u SKDDu tek u srijedu navecer.

...

Broj 4 PBZ skrb. (stranci?) + cca 20.000 dionica

Zanimljivo kolega @lebowski.
Izgleda da da, a to će tek biti super vijest, no za početak treba pričekati potvrdu trenda!

plavi01
10.9.2015 13:56
415 knx1770 kom cca 17700 kom
dividenda 1.10.15.
dali se s tim datumom trguje dionicom adrisa bez tdr u sastavu adris grupe i kada adrisu sjeda lova ?
NASTAVAK 14.9.15
neki vele da cijena dionice neće pasti za iznos dividende a neki vele da hoće
1.1.10.15 sjeda dividenda i adris će imati za toliki iznos manje novaca
2.1.10.15.adris nije više vlasnik TDR pa se umanjuje vrijednost Adrisa
3. ? kada sjeda lova od firme i dali sve odjednom ili na rate
4.dali prodati dionicu 21.9.15 i uzeti dividendu

ja nemam pojma kako će reagirati tržište pa bi zamolio one koji znaju da nam
malo napišu što će se dogoditi.Može neki komentar bio bi zahvalan

A šta ako najave kupovinu nečega na Jadranu ili jednostavno kupe?

Do tada su prodavali i to po nižim cijenama.

Nevjerojatno, moj post u kojem ispravim netocnu informaciju o D dayu dobije jedinice…Pa dobro onda budite ljepo pametni, stavite se na kupnju u ponedeljak a ja cu vam se onda prvi iskrcati po kupnji.

...

2.1.10.15.adris nije više vlasnik TDR pa se umanjuje vrijednost Adrisa

ajme pa ovo je elementarno… umanjuje se vrijednost ADRIS-a zato što TDR više nije u vlasništvu???
zar su ga dali besplatno? ili?
ja bih rekla da se povećava vrijednost zato što TDR (kojem je btw. poslovanje u silaznoj putanji) više nije u vlasništvu, a u zamjenu za TDR dobili smo par vagona cash-a.

Do tada su prodavali i to po nižim cijenama.

to je ZBIRNI skrbnički račun. Većina skrbničkih računa (ako nije navedeno ime investitora) i jesu zbirni. Zna se i dogoditi da se poklope 2 investitora sa istog računa pa da u SKDDu ne dođe do vidljive promjene.

Malo mi je neshvatljivo da se većina ljudi ne informira o tome kod svog brokera.

Kad je prije koji tjedan bio kratak “slom” burze, jedna od prvih i najžrtvovanijih dionica bila je ADRS-P-A. Fondovsko smeće se razbucalo u sekundi. Drugo, mjesec dana prije prodaje TDR-a (kad se sve više-manje znalo, samo je bilo pitanje vremena i postignutih uvjeta/cijene), ADRS-P-A se mogao kupiti ispod 325kn i to u nekoliko valova. Treće, u prvom trgovinskom danu nakon zaključenja prodaje duhanskog biznisa dionica je odletila s početnih 380 na maksimalnih 425 i u istom danu pala je nazad na 380 (!? to vam nije čudno !?). Čak i po objavi izv. dividende ode to gore, da bi ubrzo palo ispod početne razine unutar 2-3 dana.

Toliko o tome kako “neki” cijene ovu dionicu i koliko je za “neke” investibilna (svi znamo tko održava promet na ovoj dionici).

I kako nakon toga očekivati pozitivan rasplet nakon stjecanja prava na dividendu? Iz svega iznesenog, najizgledniji scenarij je instantno rušenje cijene za 10%, a u narednim danima možda i više. Jer ako dionica sad nije u fokusu, niti je izdržala pritisak prodaje nakon pozitivnih informacija (prodaja duhana, kupnja Crosig., isplata d. i dr.), kako očekivati ikakav interes za ovom dionicom nakon petka? Možda se varam, možda je izv. d. nekome teret!?

Ja isto očekujem pad za iznos dividende, barem kod otvaranja trgovanja, a kuda će nakon toga pojma nemam, a nije me pretjerano niti briga, ako krene dolje kupiti ću još.
To je moje mišljenje.

New Report

Close