Nine bitno tko kupuje tko prodaje, trend se okrenuo i to je to.
Sljedeći vrh bi trebao biti puno viši od prošloga a prošli je bio koliko 410kn?
trgovanje ovom dionicom posljednja dva tjedna je fakat smijesno…
Nekoliko rijetkih prodaja vecih paketa,
a svi ostali paketi su spekulativno pumpanje cijene: paketi po 10, 20, 30 komada u pravilnim vremenskim razmacima i to sa nalozima za kupnju koju se 1/2% veci od prodajne cijene.
Vjerojatno se neki veci igrac bude uskoro iskrcao…
PBZ CO koliko znam se mora rijesiti svojih dionica do 9. mjeseca…
a svi ostali paketi su spekulativno pumpanje cijene: paketi po 10, 20, 30 komada u pravilnim vremenskim razmacima i to sa nalozima za kupnju koju se 1/2% veci od prodajne cijene.
Ne znam zašto takav dojam. Meni se baš sviđa trgovina. Ne vidim nikakve teorije zavjere. I sam sam nekoliko puta zadnjih dana kupio, prodao Adris. Transakcije do max. 100k kn. Ako ništa drugo za burek i ćevape, barem se nešto zbiva. Trenutno, nadam se, drugi pokušaj probijanja 410 🙂
I meni je čudno.
Ali, moraju se valjda prvo “rodjaci” namiriti 🙂
Ne znam zašto takav dojam. Meni se baš sviđa trgovina. Ne vidim nikakve teorije zavjere. I sam sam nekoliko puta zadnjih dana kupio, prodao Adris. Transakcije do max. 100k kn. Ako ništa drugo za burek i ćevape, barem se nešto zbiva. Trenutno, nadam se, drugi pokušaj probijanja 410 🙂
… pa ne vidim neku teoriju zavjere. Pumpanje je poprilicno uocljivo, jer se ne trguje puno, a takvi se nalozi onda jednostavno primjete. Nista novo, ovakve situacije ‘zatisja’ su podatne za ovakve spekulacije.
Takodje, radnici TDR-a koji jos u svojem vlasnistvu imaju po nekoliko tisuca povlastenih dionica su suzdrzani i zbog nove situacije a i uskoro je dividenda.
‘Strogo cuvane i krajnje povjerljive’ informacije koje ce uskoro krenut(ili vec jesu) iz upravnog/nadzornog odbora firme, prema tim istim radnicima, kako eto dionica bude isla na 400 pa cak i vise, imaju za cilj sprecavanje pada cijene zbog masovne prodaje cijene dionice, kad ta masa krene prodavat svoje udjele.
Da ne spominjemo svu ‘silnu pamet/spretnost’ koja je trebala da se TDR proda za te novce, dok oni koji su barem jednom bili u TDR tvornici, znaju da ona vrijedi daleko vise od 50 miljuna eura, koja BAT-u treba da se rijesti skupe radne snage/uzgajivaca/amortizacije, te da jednostavno poveca proizvodnju u svojim postojecim pogonima.
pa valjda znaju što rade! ja se usudim kladiti da će proizvodnju sigurno zatvoriti i to upuno kraćem roku od predviđenog!
Vi se kladite u što oćete ja se kladim da se trend okrenuo i da će sljedeći vrh biti minimalno 10% veći od zadnjega.
Adris ima gotovine 133 kn po dionici. Kada se iznos od 505 000 000 eura pretvori u kune po danasnjem tecaju i podijeli sa brojem dionica dobijemo novih 232 kune po dionici. Dakle casha ima 365 kn po dionici. Sto se zaduzenosti tice Adris nikada nece imati problema sa financianjem. Ovo vrijedi bitno više od casha kojeg svaka dionica posjeduje tako da je današnja cijena zapravo prilika za ulaz. Dovedu li CO do p/e 15 (uz nepromjenjenu cijenu dionice) to bi bilo novih 8 kn dobiti po adris dionici. Maistra i danas doprinosi sa preko 5 kn u dobiti po dionici Adrisa. Ulozi li se ovih 365 po samo p/e 15 dolazimo do novih 24 kune dobiti po dionici ili kada samo to zbrojimo to je preko 37 kn dobiti po dionici bez da smo racunali Cromaris. Meni ovo vrijedi 600 kn po dionici.