danas u Večernjem na stranici 3: novac ide u turizam i osiguranje, a govori se o Hotelima Korčula, Maestral, Liburnija, Imperial…
NEMOJTE MI REĆI DA JE TIH 50 MILJA KOLIKO JOŠ IMA OMF NEKI PROBLEM! pa toliko slobodne love ima barem deset fondova.bit je u tome da svi znaju da ih mora prodati, pa čekaju! zašto ne ako može jeftinije!!??
kakvo rasprodaja, ko da nema sutra….pa ovo će do kraja 12 mjeseca biti na razini od 320 kn….jako lijepo….polako uzimat od 350 pa na niže…. i nemožeš fulat da hoces
U ovoj žabokrečini cijena će pasti ispod 380, a niti tu neće stati. Nema svrhe pratiti povlaštenu sve dok PBZ CO nužno rasprodaje i obara cijenu. Euforije više nema i – osim eventualno izvanredne dividende (u što čisto sumnjam obzirom na planiranje novih akvizicija) – ne vidim koji bi dodatni impuls mogao uzdrmati situaciju na ovoj dionici da ona opet krene prema gore.
Netko je već napisao, novac od prodaje duhanskog biznisa neće vidjeti još pola godine koliko će trajati proces preuzimanja od strane BAT-a i stoga smatram kako će to vrijeme iskoristiti za kovanje budućih investicijskih poteza u HR i inozemstvu (Slovenija?). Vjerujem da će u tom razdoblju PBZ CO odraditi svoje i izaći iz povlaštene, a tad tek slijedi zasluženi "oporavak" cijene i – pod utjecajem novih događaja u Rovinju – stabilizacija na zasluženim razinama.
na temelju kojeg podatka ste zaključili ovo što ste zaključili ???
Stoji li na prodaji istaknuta neka veća količina pa da se može reći: evo gle stoje tu? NE.
Jesu li ijedan dan otkad su u prisilnoj prodaji prodali više od 1/3 dnevnog volumena ? NE.
Mislite li zaista da lupaju po bidu ? Koji bi njima bio smisao bio u tome ? Pa otezat će s prodajom koliko maximalno mogu kad su već bili zakinuti sa prisilnom prodajom dionica R koje su čini mi se držali jedno 7-8 godina.
Problem je više u mindsetu sitnih žmuklera koji su navikli prtljat po Ingrama i Magmama i napucavat cijenu sa 10,000 kuna i sad ih smeta što je u pješčaniku jedan veći dasa.
Ova današnja rasprodaja je blesava, ali dobro možda netko drugi vidi bolje prilike negdje drugdje. Ja osobno ne i logičnije mi je pričekati razvoj situacije u idućih par mjeseci kao i eventualne poteze bivših članova Uprave / NO-a.
Vecernjakovi novinari ocito citaju i koriste ovaj forum kao izvor informacija…nista novo ni provjereno nisu iznijeli…to je mogao napisat bilo tko od nas forumasa ..ili vlasnika dionica tvrtki koje se spominju..Mozda bi im bolje bilo da se posvete pravom istrazivackom novinarstvu i nesto saznaju izmedju redaka
Pozdrav
@ garavo
Iz koje ste vi price? Sta vam vec na prvi pogled nije neobicna situacija u kojoj povlastena vrijedi 100+ kuna manje od redovne, a znajuci da je tradicionalno prva bila cak i jaca od druge? Sto je uzrokovalo ovakav efekt?
Nakon sto na ovo odgovorite mozete dalje promisljati situaciju oko ove dionice.
Nije stvar da dionica ne vrijedi ili da nema interesa da je se digne na zasluzene visine, ali kako to napraviti kad OMF nuzno rasprodaje ADRS-P-A iz svog portfelja? Pritisak prodaje vec duze vrijeme dominantno je jaci od kupnje i zato je logicna pretpostavka da ce se takav trend nastaviti ukoliko ne dodje do izvanrednih prilika (tipa kupnja Triglav osiguranja ili sl.) u narednom periodu.
To je sve posve transparentno, pogledajte promjene u TOP10 u posljednjih pola godine na SKDD, MojeDionice, ZSE… Na tome temeljim svoje zakljucke. Ne iz graha.
Mislim da su drhtavci prodavali svoje dionice zbog “tobože” afere oko prodaje CO. Kada shvate da su u pitanju samo politička prepucavanja prije izbora biti ce kasno. S druge strane jučer je netko kupio tih 6 mil kn dionica po prosječnoj cijeni od 37x, pa nisu i oni bedaci. Saborsko povjerenstvo će izglasati da je sve transparento i što onda?
Ja i dalje mislim da je kupnja najbolja na ovom grobexu. A ciljanu cijenu su negdje prije analitičari stavili ( prije prodaje TDR-a) na 450 PA i ( mislim) 550 RA. Kolika je sada ciljana- mislim čak i veća.
Jucer blok 3 M @ 374kn. Tu je otprilike bilo otpor prije nekoliko mjeseci. Ako se desi odbijanac, moguc lagani uzlet. Keep calm.
A ako se ne desi odbijanac?
A ako se desi odbijanac?
Neće mi biti krivo.
Štoviše, bilo bi mi vrlo, vrlo drago da se to desi.
NEMOJTE MI REĆI DA JE TIH 50 MILJA KOLIKO JOŠ IMA OMF NEKI PROBLEM! pa toliko slobodne love ima barem deset fondova.bit je u tome da svi znaju da ih mora prodati, pa čekaju! zašto ne ako može jeftinije!!??
PBZ mirovinac je od 27.05. prodao 1951 komad dionica.
Ukupni promet od tada je bio 49689 dionica.
To znači da je njihov udio u prodaji 4 %.
lp