ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

adris je prodao TDR-a,posao će biti zgotovljen u 10 mjesecu zbog procedure
maistra ima zacrtane planove,gradnja 2 hotela 5*Rovinj i tada hotel u Zagrebu 5*
CO + Triglav osiguranje,akvizicija,a već imaju udjele u osiguranju(slovenija)
Cromaris ide dokapitalizacija širenje proizvodnje.U vrhu su u toj branši

Duhan se je morao prodati jer se više nije moglo boriti protiv konkurencije
Ne vjerujem da će Adris kupovati stare hotele i graditi nove više sam sklon
a vjerujem da i u Adrisu to žele.ACI marine su posao koji ima najveću perspektivu u Hrvatskoj ali tu su neriješeni imov.pravni odnosi.
PRODAJOM TDR Adris je prepolovljen i koliki će biti bvps na kraju godine?
Adris će imati ovak napamet više keša nego vrijedi firma
Bilo bi dobro da imaju zabeciziran neki gotov biznis

plavi
zaboravio si udjele koje ima preko co-a!

Ono što se danas zna je:
da ide ESOP radničko dioničarstvo
prosjek 3 mjeseca 350 kn i 400 kn
povlaštena dionica predviđena je za radnike a kao što znamo predviđeni novci
za kupnju P-dionica i plan kupnje nije ostvaren pa ih nema valjda dovoljno za ESOP koji će valjda trajati 3.g.
Dali će ići nova ponuda na 358 kn ili …kako će se to riješiti
ESOP je predviđen za sve pa i za CO a interes je velik prema izjavi Adrisa
što znači da kupnja P-dionice ide dalje
dividenda će biti 10 kn
dali će biti dividende od prodaje TDR kao neka božićnica
a što je sa udjelima u Uljaniku i Atlantskoj plovidbi koje imaju i što će s njima? Pa trenutno AP tone a Uljanik kao recimo strateške firma trenutno sastavlja skupa (firme)koje su se nekad razdvajale

Kad smo već kod toga da je Adris suvlasnik u Aplovidbi od koje je svojevremeno
kupio grand hotel Imperial treba spomenuti da AP u vlasništvu ima
http://www.hotel-lapad.hr/hr/fotogalerija-city-hotel-lapad-dubrovnik.aspx
a koliko ja znam Vlahović vuče korijene od Dubrovnika pa je tu malo sentimentalan a mora se priznati da je hotel prekrasan
Štaćete mašta radi a lova je još u BAT
Inače Aplovidba tone i situacija baš nije ružićasta

Meni je ovo i dalje odlicna cijena.

Mcap CO-a je 3.1 mlrd kn sto znaci da Adrisov udjel vrijedi oko 2 mlrd s tim da restrukturiranje CO nije dovrseno, a rezultate restrukturiranja cemo vidjeti tek nagodinu jer ce im toliko trebati da poslovanjem dostignu prosjek osiguravatelja sto znaci da bi i cijena trebala biti veca.

Maistra isto planira velike investicije, trenutni Mcap 2.1 mlrd kn sto znaci da Adris i ovdje ima oko 2 mlrd kn i maistra bi trebala rasti u sljedecem razdoblju zbog velikih investicija iako po meni ne kao CO.

Cromaris je malo teze procijeniti ali svake god povecaju cijenu ribe u prodaji za cca 5% + dizu proizvodnju, a uskoro ce proizvoditi i odredjene vrste ribe koje ne proizvodi gotovo nitko u svijetu sto daje finu dodanu vrijednost proizvodu. Izbrendirano fino, marketing odlican, kupci su naviknuti na premium proizvod, blizina Italije, ovo ce biti lijepi mali dodatak Adrisu, ja bi rekao da ovo vrijedi minimalno 300-350 mil kn sada.

Uz sve ovo nakon prodaje duhanskog biznisa adris ce imati preko 6 mlrd kn gotovine, a trenutni Mcap cijelog Adrisa je malo iznad 7 mlrd kn.

Slažem se, danas dokupio i još ću ako još padne. Nisam se nadao kupovati ponovo ispod 400 kn, a ako padne opet na 350 biti će materijala i za temu Best buy

Imali li kakvih vijesti vezanih za ostale prodane firme u sustavu Adrisa tj, kakva je njihova budućnost i planovi. Istragrafika,Hr duhani i Inovine ?

Ono što se danas zna je:
da ide ESOP radničko dioničarstvo
prosjek 3 mjeseca 350 kn i 400 kn
povlaštena dionica predviđena je za radnike a kao što znamo predviđeni novci
za kupnju P-dionica i plan kupnje nije ostvaren pa ih nema valjda dovoljno za ESOP koji će valjda trajati 3.g.
Dali će ići nova ponuda na 358 kn ili …kako će se to riješiti
ESOP je predviđen za sve pa i za CO a interes je velik prema izjavi Adrisa
što znači da kupnja P-dionice ide dalje
dividenda će biti 10 kn
dali će biti dividende od prodaje TDR kao neka božićnica
a što je sa udjelima u Uljaniku i Atlantskoj plovidbi koje imaju i što će s njima? Pa trenutno AP tone a Uljanik kao recimo strateške firma trenutno sastavlja skupa (firme)koje su se nekad razdvajale

Značili ovo da ADRIS na burzi kupuje vlastite povlaštene dionice serije P s ciljem da ih u perspektivi daruje ili proda svojim zaposlenim radnicima ?

Darovat ih nece sigurno a interes radnika Tdr-a kolko cujem ravan je nuli..mozda u upravi netko i to je to
Tko ce to kupovat kad vecina nema ni drzavni prosjek place..mislim da ni u Maistri ne bude interesa jer su tamo place jos manje
Uprave imaju visoka primanja pa daje ukupan privid da svi imaju visoka primanja koja su daleko od istine jer prije par godina skresana su prava i primanja radnicima i to za nekih 20%

Ministar Lalovac evo izjavio da nema govora o pogreškama u privatizaciji Croatia-osiguranja.

Čini mi se da je to možda bila jedina stvar koja je jučer zakočila daljnji rast, tako da ćemo sad vidjeti hoće li nazad preko 400.

Na žalost neće to na neke normalne razine dok PBZCO ne izađe u cijelosti… trenutno nema nikoga tko bi mogao na kupnji njima parirat, tako da smo osuđeni na pad…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

U ovoj žabokrečini cijena će pasti ispod 380, a niti tu neće stati. Nema svrhe pratiti povlaštenu sve dok PBZ CO nužno rasprodaje i obara cijenu. Euforije više nema i – osim eventualno izvanredne dividende (u što čisto sumnjam obzirom na planiranje novih akvizicija) – ne vidim koji bi dodatni impuls mogao uzdrmati situaciju na ovoj dionici da ona opet krene prema gore.

Netko je već napisao, novac od prodaje duhanskog biznisa neće vidjeti još pola godine koliko će trajati proces preuzimanja od strane BAT-a i stoga smatram kako će to vrijeme iskoristiti za kovanje budućih investicijskih poteza u HR i inozemstvu (Slovenija?). Vjerujem da će u tom razdoblju PBZ CO odraditi svoje i izaći iz povlaštene, a tad tek slijedi zasluženi “oporavak” cijene i – pod utjecajem novih događaja u Rovinju – stabilizacija na zasluženim razinama.

New Report

Close