@ HaoRen
napisali suapproximately 🙂
Ako sam dobro shvatio (nevezano za tvoje pitanje) morat ce dati Adrisu jos 50 mil ako zatvore tvornicu prije isteka roka od 5 god.
Kaze BAT u svom priopcenju
The transaction represents a multiple of approximately 12.5 times (based on TDR’s financial year ending
31 December 2014 EBITDA of approximately €44 million).
Nije li 12.5*44 = 550 a ne 505?
50 rezervirano ako zatvore prije.
a sad jedno glupo pitanje zašto ostali mirovinski fondovi nisu pokupovali od pbz CO mirovinca ako su ovi već morali prodavat [emo_smijeh]
Bravo, Bravo Bravo!!
Kao u neka druga vremena:
S E N Z A C I J A
505 milijuna EUR ako zbrojimo R i P daje 236 kuna po dionici !
A gdej su još MAista,Cromaris i Croatiaosiguranje.
Još i dividenda 10 kuna, povećanje dividende nakon dugog niza godina !
lp
… a osim toga ima i nešto novca na računu? 😉
to je to…žao mi realizirati sada ovoliko veliki plus s prodajom, jer smatram da ovo vrijedi puno puno vise…
Jako dobra cijena.
Svaka cast.
Sad je jedino pitanje sto ce sa tom lovom napraviti a da dionicari vide povrat.
Ovih 10 kuna je nista.
kolko ova dijonica sad vrijedi?
Adris se sve više i više dokazuje i potvrđuje kao kompanija kojoj treba vjerovati i postaje fond/banka gdje se mirno ulaže i postaje sve ljepša priča.
Prije par dana sam napisao da vjerujem da ovu dionicu više ništa ne može zadržati da krene prema 700 kn gdje je bila 2007,g. i da vjerujem u povećanje
dividende što je sada 10 kn.Špara se i pametno investira a vjerujem da će biti
i dalje sposobnosti ove uprave u širenju osiguranja,turizma(ACI,Kupari,Maestrali) što je puno bolje od same dividende a možda će biti i izvanredne dividende za prodaju TDR.Kreće i ESOP i kompanija će ostati u hrvatskim rukama.
Odlična cijena za Adris. Ovi iz BAT-a nisu baš svoji ako daju toliko para za opadajući biznis. Mogli su proći puno povoljnije.
Čeka se još izvanredna dividenda..zao je danas povlaštena u fokusu..
Od kuda vam to kolega ?
lp