A sto ce biti sa Hrvatskim duhanima?
Nisam dionicar Adrisa ali iz dobro upucenih krugova saznajem da ce eventualna prodaja eksplodirati na rezultatima Adrisa.Navodno je ogromna amortizacija napravljena na Tdr-u.
http://www.seebiz.eu/adris-ce-za-tdr-utrziti-oko-dvije-milijarde-kuna/ar-111800/
i to je dobro realizirano
Ja bi Vas sve samo molio da pogledate TK(trzisnu kapitalizaciju) i dug i krat imovinu = 1…..
a gdje je biznis?, TDR,MAIS, CO…
pa ova dionica vrijedi 4 puta vise nego sto je sada TK
Oko dvije milijarde kuna je cijena za:
prema info iz novina adris u tdr-a zadržava 25% +1 dionica i time po meni štiti
sva stečena prava radnika u tdr-a odnosno kolektivni ugovor koji je na snazi a
bit će i slijedećih 5 godina.Tada se opet pregovara o nastavku poslovne suradnje
i drugim mogućnostima.Pregovori mogu biti otvoreni uvijek ako obje strane imaju
interes za promjene i daljnju suradnju.Ako skupština prihvati navedeno u novinama mogu sve strane biti zadovoljne.Vuk sit a sve ovce na broju.
Što se sigurnosti tiče za same radnike mogu iz iskustva napisati da je recimo
Teva kada je kupila Barr/Pliva rekla sindikatima da je za njih kolektivni ugovor
koji vrijedi u kompaniji Sveto pismo pa tako i zakoni zemlji u kojoj je sjedište
kompanije koju su kupili pa to važi i za ovaj Ugovor o kupnji TDR-a
noiz
u ovom članku piše da će radnici biti zaštićeni kao lički medvjedi
http://www.jutarnji.hr/hoce-li-adrisovi-radnici-postati-zasticena-vrsta-duhanskog-biznisa-eu/1246815/
Lako sto pise, nego svi znamo da su BAT protjerali iz Hrvatske..pa ih je nedavno i prijavio ako se sjecate zbog monopola i kao neku globu su trebali dobit ali mislim da ništa od toga nije bilo, pa sad mi je cudno da prijateljski će sve dogovorit i napravit onako kako je Vlahovic zamislio.. Nekako mi izgleda prenaivno to tako shvatit..
Mene zanima ako BAT dobi 75% Tdr dali se oni moraju slijepo drzat potpisanog..odnosno odrzat proizvodnju najmanje 5 godina
Nisam zaposlenik Tdr-a nego kooperant
Obavezno procitati!
https://etrade.fima.com/documents/analize/ADRS%20RC_2014.pdf
Dionicar sam adrisa i u interesu mi je sto veca cijena dionice ali pretjerujete…po meni prodaja TDRa za cca 2-2.5 mlrd kn je vec uracunata u cijenu, pa nikakvu novu vijest nismo dobili, sve se ovo vise manje znalo.
Jedino je po meni povlastena na ovih 330kn nerealno nisko ali za to je zasluzan fond koji upravlja novcem nasih mirovina.
Da se razumijemo, mislim da Adris vrijedi vise nego sto je trzisna cijena ali trziste je odredilo ovakvu cijenu sa svim dostupnim informacijama i mozemo samo cekat.
time vi hocete reci da adria vrijedi onoliko koliko i njegova financijska imovina?
Ja nebi to isto rekao
Ne, napisao sam da mislim da vrijedi vise ali trziste je trenutno odredilo ovakvu cijenu i preostaje nam samo cekati.
Ovo je jedina dionica na ZSE za koju mogu sa 100% sigurnoscu reci da ce tu biti i za 20 godina, sa 5 puta vecom vrijednoscu!!!
Tako se biznis radi!
ZSE kolega cesto nema veze s time kako se radi biznis…2007 dionica je vrijedila 600 kuna…trenutno niti 60% od tog…tako da ako u ista tu mozete bit sigurni onda je da u nista niste sigurni.
Pozdrav