Koliku ponudu ocekujete za TDR? Ili mozda ne ocekujete?
Unatoc Adrisovim uvjetima mislim da ce dobiti ponudu od cca 2.7 mlrd kn.
poštovani,
evo nam nepremostive prepreke na 337,50. Taman kad se očekuje da bi mogli malo uzletiti… Izgleda da će trebati strašno mnogo strpljenja na ovoj dionici kako bi se dočekali bolji dani. Šteta jer sve predispozicije su tu…
Srdačan pozdrav !
Mene nalozi ne brini, jedino je bitno poslovanje samog drustva.
Cijena dionice ce se prije ili kasnije uskladit.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu zbog skorih ponuda za TDR
Autor/izvor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
Datum objave: 15.05.2015. – 09:47:27
Adris Grupa (ZSE:ADRS-P-A) u fokusu je zbog skore objave ponuda za strateške partnere Tvornice duhana Rovinj. Privode se kraju razgovori s interesentima koji su obavili dubinsko snimanje, nakon čega mogu predati ponudu, a hoće li se ona prihvatiti ili ne, odlučivat će dioničari na skupštini koja će se sazvati prema planu do lipnja pa bi tako novi ulagač mogao biti poznat do ljeta. Uvjeti Adrisa za novog ulagača ostaju, a to je zadržavanje proizvodnje u Kanfanaru i plasiranje novca od prodaje udjela u TDR-u u nove investicije. Kao što se već pisalo, potencijalni su ulagači u TDR vodeće svjetske duhanske kompanije. Sa strateškim će se partnerom odlučivati i o budućnosti TDR-ove tvrtke u Iranu, gdje je proizvodnja počela u rujnu. Nedavno smo pisali o tome da China National Tobacco Corporation, kineska nacionalna duhanska kompanija, provodi dubinsko snimanje u Tvornici duhana Rovinj a spominjali su se i još neke kompanije iz Azije koje pokazuju interes za TDR.
Ništa od prodaje Triglava
http://www.tportal.hr/biznis/politika-i-ekonomija/381609/Slovenska-vlada-odlucila-Nista-od-prodaje-Triglava.html
a što je sa prodajom TDR? po planu se bi već moralo nešto znati
po ovem TDR se prodaje BAT-u
http://www.seebiz.eu/bat-preuzima-tvornicu-duhana-rovinj/ar-111744/
Mene zanima ako se ugovorom obvezu na 5 godina proizvodnje a postanu vecinski vlasnici dal se oni moraju njega i slijepo drzati ili mogu nekim manevrima to se i ne pridrzavati?
Jer kako i sam clanak navodi bit ce i osvete
Ovo je jedina dionica na ZSE za koju mogu sa 100% sigurnoscu reci da ce tu biti i za 20 godina, sa 5 puta vecom vrijednoscu!!!
Tako se biznis radi!
1 milijardu ce orociti….to je svake godine 40,50 mil dobiti, to sada ne dobivaju od TDR-a….
1 milijardu u osiguranja i napraviti top biznise kao i u ostalim segmentima drustva!
ostatak u Maistru i napraviti konvertiranje duga u kapital po uzoru na Todorica.
zanima me sta ce biti sa inovinama i tiskom?, dali netko ima ideje?, do sada se to drzalo zbog cigareta, sta sada?