dobro sam ja još prije nekih mjesec dana napisao da će igra trajati do imendana
Ili dok nekom većem “ne pukne film” i pukne to nazad na 360-370!
Kod Adrisa je “jasna” situacija..očito je da se cijelo vrijeme tuče po bidu..s obzirom na navedeno sljedeća stanica je 320 kuna (možda kratkotrajna) pa onda 300,00 kuna….odluka je pala…očito [emo_smijeh]
Kod Adrisa je "jasna" situacija..očito je da se cijelo vrijeme tuče po bidu..s obzirom na navedeno sljedeća stanica je 320 kuna (možda kratkotrajna) pa onda 300,00 kuna….odluka je pala…očito [emo_smijeh]
Ili pak ovo gore: “Ili dok nekom većem “ne pukne film” i pukne to nazad na 360-370!”
Raspon tih ocija je “samo” 20-ak %, pa ćemo vidjeti koja strana će prevagnuti.
Ali kako god, razlika P-A i R-A neopravdano prevelika!
Jučer pred kraj trgovanja počela stizati “konjica” s 500-ak komada na bidu.
Vidjet ćemo je li to bilo dosta ovog spuštanja.
Jedino je jasno da je prodaja na ovim razinama slaba i da će kad “ovaj” stane s rasprodajom, ask ostati prazan sve do “starih” razina.
Ovo (uz ATGR) je baš zanimljivo za gledati, na ATGR je također bilo spuštanje prema 800, a sad su opet u dan-dva prešli 900.
Mjesec dana?
Vlist potvrđuje odnosno prenosi isto što i poslovni.hr i da skupština mora to
potvrditi u lipnju.Nastavak proizvodnje tdr u istri i proizvodnju u iranu.
e sad ono što meni nije jasno ali izgleda da postoje nesuglasice i među glavnim
dioničarima a to je:
-za što je predsjednik uprave adrisa
-za što je druga opcija
-za što je bio član uprave koji je podnio ostavku i otišao iz adrisa
po meni odluka mora biti pragmatična a sentimentalne opcije će se nagraditi
otpremninama,dionicama
duhan iz strategije adrisa mora van
poštovani lebowski
naravno da su odluke skupštine mjerodavne ali znamo i da je većina glasova uz
Vlahovića koji je tvrdo za to da proizvodnja TDR-a ostane u Kanfanaru a proizvodnja koja je krenula u 9.mjesecu 2014.u Iranu.Praktički (ako je to tako)
Vlahović je protiv prodaje TDR-a jer teško da će to prihvatiti netko od tri strateška partnera koji su dubinski snimali Adris/TDR-a i trebaju podnijeti
obvezujuću ponudu za TDR do 15.5.2015.SKUPŠTINA dioničara treba biti do lipnjaa novi ulagač poznat do ljeta.
Rezime:idu obvezujuće ponude do 10.5.2015.,skupština u roku mjesec dana
zato sam ja napisao da je pragmatički sve dogovoreno a otpremnine u novcu/dionicama ili nekoj drugoj nagodbi će pokriti radnike u Adris/TDR
plavi01, ti jedino ovdje objektivno uspiješ sagledat situaciju i najvjerojatniji rasplet situacije, jer drugačije ne bude išlo
Kupcu tvornica ne treba,, njega zanima samo tržište a ako se adekvatno obešteti radnike nitko to neće uzet za zlo, to jednostavno tako mora bit
Može se ne prodat al to ti je isto kao da si i sam stavio ključ u bravu jer još koja godina i TDR bi postao omča oko vrata Adrisu a to jedan predsjednik uprave kolko god da je sentimentalno vezan ne smije dopustit
Sva sreća da TDR nije kao tvornica u Zagrebu gdje su mahom bili stariji zaposlenici,,ovdje je prosjek radnika kolko čujem 30 godina
Nadam se da sa novcem od prodaje ide i jedna malo bolja investicija
Prenosim pitanje koje sam postao na temi HRDH:
Pitanje:
Da li eventualni kupac duhanskog biznisa (pretpostavimo da će kupiti TDR d.o.o.) ima obvezu objaviti ponudu za preuzimanje HRDH budući da TDR ima 89,6% u HRDH (neizravno stjecanje)?