meni nije jasno koja je poanta ovog otkupa, odnosno motiv prodavatela. nudili su cijenu nižu nego li je bila na tržištu, prihvatili fondovi, a očekuje se prodaja duhanske divizije i znatan rast cijene dionice u kratkom periodu!! nakon par dana redovna potegne 20 kn što je za takvu tromu dionicu puno. meni to nema niti logike niti smisla.
što vi mislite?
ja sam napisao da se vjerojatno prodaje jer će trebat lova za ipove
a tko drugi ima love za kupnju toliko dionica jedino adris a ušićariti hoće jedniidrugi.pokretanjem adrisa pokreće se i TK
nitko se nije nadovezao na moj komentar
adrs-r-a
ukupno 67,01 %
vlastitih dionica 597 662
adrs-p-a
ukupno 43,80 %
vlastitih dionica nema
adris/icapital bi trebali dati neku novu obavijest nakon poziva za prodaju da im se prodaju vlastite dionice.za redovnu obavljeno a za povlaštenu nije.
treba korigirati poziv za povlaštene
ZSE danas prognoza
Naravno, dionice Adrisa i danas bi mogle biti u fokusu jer i dalje traju spekulacije o skoroj prodaji Tvornice duhana Rovinj te nastavku širenja u osiguravateljnom sektoru u regiji. Tome valja dodati i optimistične najave turističke sezone koje se također reflektiraju na poslo0vanje rovinjske grupacije.
a vlast je u redovnim dionicama.povlašteni mogu stajat pred vratima i pitati
što se događa
” Konkretno, premija je uvećana s lanjska 432 milijuna na 489 milijuna kuna ove godine. U tom premijskom skoku najbolji ‘jahač’ je Croatia osiguranje s rastom većim od 90 posto, ugovoreno je 123,6 milijuna kuna. S takvim učinkom Croatija je prekinula višegodišnje liderstvo Allianza u životnim osiguranjima, gdje je nakon niza godina stalnog rasta na kraju veljače ugovorena premija bila manja 2,4 posto. ”
lp