ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

zašto ne bi bilo moguće? to je sasvim legitiman pravni posao. npr. nas dvojica se dogovorimo o kupoprodaji 100 000 dionica po recimo 305 kn. odemo javnom bilježniku, prijavimo promjenu skdd. troškovi su nam puno manji, a nismo proizveli nikakav utjecaj na tržišnu cijenu.

@randopph
dobro ali bi novi stjecatelj sa tih 100000 odmah upao u top 10,osim ako mu to nisu jedine dionice adrisa ,ne sporim da se trgovati moze I izvan burze ali promjena mora biti prijavljena skdd-u, u svakom slucaju bilo bi interesantno znati o kom se radi.Ja mogu vidjeti samo prvih 10 pa mi je zbog tog izgledalo da su dionice samo nestale. Interesantno u svemu tome jeste da si netko daje puno truda da ne zatalasa.Cijela poanta burze je da cijena dionice varira shodno ponudi I potraznji a ovakvim zakulisnim igricama se negira poanta trgovanja.Dozivio sam slicne stvari I na drugim dionicama te se ne bih trebao uzbudjivati ali nekako covjek ne moze ostati ravnodusan kad ti netko petlja iza ledja[emo_mrgud]

istina, ali zašto se zamarati sa time da je netko ušao ili izašao? to je po meni irelevantno. svako ima svoje razloge. tu temu smo žvakali nedavno već neznam na kojoj temi. zašto bi onaj koji prodaje bio pametniji od onog koji kupuje, pogotovo te veće palekete? ili je ovaj gluplji? kako znamo da nije pametniji?

istina, ali zašto se zamarati sa time da je netko ušao ili izašao? to je po meni irelevantno. svako ima svoje razloge. tu temu smo žvakali nedavno već neznam na kojoj temi. zašto bi onaj koji prodaje bio pametniji od onog koji kupuje, pogotovo te veće palekete? ili je ovaj gluplji? kako znamo da nije pametniji?
ne bih se slozio da je totalno irelevantno kolega jer da jeste onda se ne bi odradilo kriomice, u tajnosti, daleko od reflektora kakve takve transparentnosti.Ideja takvih poteza jeste da se uzrok I posljedica toliko razdvoje da ih prosjecan mali investitor ne moze dovesti u korelaciju I izvesti logican zakljucak, drugim rijecima da se dovede nekoga u zabludu glede moguceg kretanja financijskog instrumenta.

AZTN odobrio koncentraciju Adris grupe i Croatia osiguranja

očekivano, pretpostavljam… ali ipak 😉

ljudi danima cuce na bidu I asku I onda im se transakcija odigra pred nosom a da nisu ni okrznuti(ovo nije vic vec svakodnevnica na ovoj dionici)TRAGIKOMEDIJA[emo_palacd][emo_palacd][emo_palacd]

jel to gubitak iskazan u financijskom povezan s CO osiguranjem?
Nisam shvatio kako je odjednom firma koja ima +400 mil kn profita pala u gubitak

postavlja se pitanje kom ovdje noge smrde? Danas u usporedbi sa cijenom prije godinu dana adrs je jeftiniji 10% sto ce reci da su dionicari penalizirani sa gubitkom od 30-tak kuna po dionici a kompanija se akvizicijom cros bukvalno poduplala prihodovno sa velikim izgledom za znacajniji rast dobiti

cini se da ima problema u raju jer danas se trebao realizirati kupoprodajni ugovor sto se po pisanju poslovnog ocigledno nece dogoditi cak se nitko ne usudjuje prognozirati kada bi se to eventualno moglo dogoditi.Kako je ovo fantasticna drzava, sve je toliko fleksibilno, rokovi postoje zato da se ne ispostuju, ljudi rade iz zadovoljstva a ne za place, zakoni se donose da bi se ljudi lakse otpustali(kao da su I dosadasnji bili neka prepreka da se stvori rekordna nezaposlenost)itd.itd…..

za one koji nisu culi adrs kupio cros, to je obavijest za ove sto prodaju ovi sto kupuju ocigledno znaju

Ima li onaj klip iz zadnje emisije Nedeljom u 2, u koj se tvrdilo da je Adris plaćao Pukaniću, da izmišlja kako je Đinđić na čelu duhanske mafije, a zarad toga jer je Đinđić 2000. ukinuo status domačeg proizvođača Adrisu u Srbiji?

Ima HRT emisije na zahtjev na webu.

Vaš link …[/url]

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

New Report

Close