Pozdrav, samo pitanje da li vam je došla na kućnu adresu potvrda o isplaćenoj dividedni i plaćenom porezu za 2013.
hvala
potvrda ce doci ovog tjedna tj.trebala je biti poslana do 31.01., tako mi rekose iz adrisa, I sam je cekam[emo_palacg]
Zvao sam i ja i rekli su da nisu obračunavali porez ni prirez iz dividende koju su isplatili u 2013.g.
Zvao sam i ja i rekli su da nisu obračunavali porez ni prirez iz dividende koju su isplatili u 2013.g.
nebih rekao da je to tako jer se dividenda koju sam dobio znatno razlikuje od iznosa broja dionica I same dividende od 7 kuna tj.,iznos je umanjen I to otprilike za postotak poreza tako da sam gotovo siguran da je odbijen I porez I prirez ali sacekajmo jos koji dan pa cemo biti pametniji[emo_smijeh]
Nije odbijen za taj iznos već će ta razlika do 7 kuna (isplaćeno je 6,09 kuna_) biit isplaćena u ovoj godini. Po treći put dada11 ti ovo pišem!
ja sam zvao i tražio, i ovaj tjedan bi mi trebali poslati potvrdu na kućnu adresu. no ne znam da li šalju automatski ili moraš tražiti.
@rex
ne razumijem zasto su zadrzali dio dividende, ukoliko nisu bili obvezni odbiti porez I prirez zasto nisu isplatili punu divku?
@rex
ne razumijem zasto su zadrzali dio dividende, ukoliko nisu bili obvezni odbiti porez I prirez zasto nisu isplatili punu divku?
Prema riječima osoba zaduženih za isplatu dividende u ADRS-u zadržali su dio dividende zbog toga što su čekali mišljenje suda da li trebaju ili ne platiti porez na dobit iz godine kada je ostvarena. Budući su dobili riješenje da ne trebaju, ostatak dividende će isplatiti u 2014.
Kada? E, sad to vi pitajte.
@rex
pa nece adris valjda placati porez na dobit tako da iznos odbije od dividende dionicarima koji su u obvezi placati porez na dohodak? Njihova obveza da plate porez na dobit ide iz ostvarene dobiti dok dionicari placaju porez temeljem ostvarenog dohotka u koji ulazi I dividenda.Ako su dobili rjesenje da mogu isplatiti cijelu divku to su trebali uciniti odmah po pravomocnosti tog rjesenja a ne zadrzavati novce koji im ionako ne pripadaju.Ah, trla baba lan da joj prodje dan kao I sve u ovoj lijepoj nasoj.Moram priznati da sam pomalo razocaran jer sam mislio da adris ipak odskace od sveobuhvatne mocvare ali kako ono kazu nigdje kraja ljudskoj gluposti a ja bih dodao I naivnosti[emo_vrtimise]
Poštovani
Obzirom na Rješenje Ustavnog suda Republike Hrvatske dio dividende isplaćene temeljen Odluke Skupštine Adris Grupe d.d. iz lipnja 2013. godine bio je izuzet od oporezivanja. Preostali iznos dividende biti će isplaćen tijekom 2014. godine te će na njega biti obračunat porez na dohodak, te pripadajući prirez,sukladno Pravilniku poreza na dohodak.
Lp
dragi forumasi, osobito oni koji imaju adrs, primjetio sam na portalu moje dionice da je u trgovinskom tjednu 28.01-04.02. pbz skrbnicki pao za skoro 100000 dionica e sad nagradno pitanje je gdje su te dionice te kad I po kojoj cijeni su protrgovane kao I tko je novi ponosni vlasnik doticnih. Ako se pogleda trgovina koja je prijavljena na burzi tokom tog tjedna ne prelazi 4-5000 dionica za cijeli tjedan.Kako je takvo sto uopce moguce?Unaprijed hvala na odgovoru.