Koliko je meni poznato,ne pratim više,Adris je svoj cash imao oročeno u ZABI,u eurima,ne znam kolika je prosječna kamata koju su dobivali ali na tako veliki iznos od 2 milijardi kuna valjda je bilo 4%.
Znači oko 80 milijuna kuna godišnje,od CO-a će se povećati dobit 100 milijuna(barem tako pišete)
Sve u svemu 20 milijuna kuna,i nije baš nešto.
bigfoot, CO je imao 100 mil. kad je dobit bila puj puj, a sad kad će biti glavni cilj i smisao poslovanja, bit će osjetno viša.
10 milijuna prometa danas… dvije velike transakcije po 285 kn
Mikan,slažem se da će dobit biti vjerojatno viša ali poznavajući Adris to neće biti tako brzo.Znači opet samo za dugoročne,i ADPL ima sjajne projekcije za budućnost pa cijena ne raste.
Drugo,namjera mi je bila istaknuti da tih 2 milijardi kuna nije bila neaktivna imovina kako se piše.
Treće,ima li netko izračun kolika će biti dobit na duhanskom biznisu sljedećih godina?
EU nastavlja tlačiti duhansku industriju:
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/eu-usvojio-novu-direktivu-o-duhanskim-proizvodima—315899.html
bigfoot u norveškoj je kutija cigareta 100 kuna kruna svejedno pa opet svi ćibuše uz kavu
U Norveškoj je plaća početnička inače 30 000 kn kad smo već kod toga.
Svidjelo se to nama ili ne ADRIS će imati sve manju dobit od duhanskog biznisa,od povećanja trošarina i pada potrošnje,sve više vidim kako ljudi ostavljaju cigarete ili prelaze na one najjeftinije,rezani duhan ili el. cigarete.
fantastican dan, cestitam svim dionicarima, povijesni trenutak u razvitku adrisa koji ce svakako dati novi momentum dionici u razdoblju pred nama[emo_novac][emo_novac][emo_novac]
Dobro da je i to kupljeno!!!! Skroz konzervativan pristup ulaganjima!! Slažem se da je duhanski biznis na izdisaju ( trebali sus se toga riješiti na vrijeme ) a orjentirati se na EKOLOŠKU proizvodnju hrane!!!!
bid na 277 nakon sto je jucer proslo 50000 dionica po prosjecnoj 284, pateticno, trebali su postaviti bid na okruglih 200, nikad se nezna mozda nesto “upadne”[emo_kuna][emo_plazi]
EV/EBITDA 1,98 3/13po ovom za dvi godine može uduplati vrijednost
Novac/share 231,45 3/13
tako da je ovo bagatela
je bagatela, ali i na vrhuncu 2007.g. je bila bagatela! zašto?? mislim da je vlasnička struktura uvijek bila i još neko vrijeme će biti prepreka!