Meni su isto skinuli 12% dividende, navodno će država vratiti malim dioničarima tih uzetih 12% slijedeće godine prilikom povrata poraza. Tj. mali dioničari moraju kreditirati državu 🙁
http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/175597/Mali-dionicari-zasticeni-od-poreza-na-dividendu.html
ne samo kreditirati, nego i zapravo neće nikad taj novac vidjeti (barem oni s normalnom plaćom i koji i inače plaćaju porez na dohodak)… a ako ipak podnesu poreznu prijavu, mogli bi na konto tog poreza na dividendu platiti i dodatno (ako ulaze u porezni razred 25%).
prije par minuta sam na ADPL temi napisao sličan post, uz jednu ogradu i upitnik, ali u međuvremenu sam pronašao ovo:
Mali dioničari – fizičke osobe (kako ih se naziva) kojima će godišnja dividenda – udio u dobitku iznositi do 12.000,00 kn plaćat će ovaj porez na dohodak od kapitala prilikom isplate dividende – dobitka, ali će imati pravo na povrat plaćenog poreza po godišnjoj prijavi poreza na dohodak građana. No, kako će se tada dohotci zbrajati, po tom povratu moglo bi se vrlo lako dogoditi da još dodatno plate poreza na dohodak.
Vaš link
Japanac radi za Cromaris – mreže čisti robot s Istoka
Šteta što je taj Cromaris tako mali u ondosu na Adris… Stvarno fantastično izgleda kako rade…
Imaju i super promo video, kadrovi kao u spotovima turističke zajednice
http://www.youtube.com/watch?v=etDOBu-Os-I
Da,šteta.Lijepo su podignuli proizvodnju,od nekadašnjih 1300 tona na 3000 tona,i još raste.No svejedno se dionica vrednuje 0 kn,kao da ne postoji,valjda zato jer su ovi iz ADRS nesposobni i sve će upropastiti.
Ovo vrijedi istaknuti iz članka:
"Riječ je o uistinu dobro opremljenom sustavu za proizvodnju kvalitetne ribe koja za samo 24 sata stiže od kaveza kod Košare, s južne strane Pašmana, do bilo kojeg prodajnog mjesta u Italiji.
U odnosu na konkurenciju iz Grčke sada stižemo za cijeli jedan dan ranije, a kad budemo u EU-u, stizat ćemo još i ranije, jer će se smanjiti administriranje na granici. A za ribu koja gubi oko deset posto kvalitete dnevno, to je presudno za osvajanje tržišta, objašnjava Goran Markulin, direktor Cromarisa"
Današnji naslov : "Šest tvrtki s HEP-om želi graditi Plomin C " (Business.hr) , da li je među njima i ADRIS ?
– Interes je iskazalo sedam tvrtki i svih sedam ponuđača najjače su i najsnažnije svjetske kompanije – kazao je u telefonskoj izjavi za Hinu Koračević.
Nekako sumnjam da je ADRS tu ako se priča o najjačim svjetskim kompanijama… Vidit ćemo za 15 dana
Idemo mi bolje APSOLVIRATI odgovor koji muči nas male ulagače:
DA LI JE PRORADILA TVORNICA DUHANA U IRANU?????
Zahvaljujem na odgovoru – tko ga IMA!!!
Inače,jučer bilo na Dnevniku Nove TV prilog o Rovinju,kažu šefovi da je popunjenost u hotelu bila 100%,da se tražila soba više i sve je iznad očekivanja.
Idemo mi bolje APSOLVIRATI odgovor koji muči nas male ulagače:
DA LI JE PRORADILA TVORNICA DUHANA U IRANU?????
Zahvaljujem na odgovoru – tko ga IMA!!!
Nije
I evo zanimljivog dana na Adrisu. Kad je zadnji put ovako cijena skocila?!