Nije mi jasna ova isplata dividende kod Adrisa. Na jednoj uplati bez poreza, a na drugoj 13,2% manje, u prosjeku oduzeto 8,77%? Ne paše mi ni po jednoj računici, pa nije porez 12%?
Meni su isto skinuli 12% dividende, navodno će država vratiti malim dioničarima tih uzetih 12% slijedeće godine prilikom povrata poraza. Tj. mali dioničari moraju kreditirati državu 🙁
http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/175597/Mali-dionicari-zasticeni-od-poreza-na-dividendu.html
Nije mi jasna ova isplata dividende kod Adrisa. Na jednoj uplati bez poreza, a na drugoj 13,2% manje, u prosjeku oduzeto 8,77%? Ne paše mi ni po jednoj računici, pa nije porez 12%?
i mene to mući , meni je sjelo dividende po dionici 6,34kn.
Cijenu mogu DIĆI samo BAT i JT – a to će biti vjerojatno uskoro!!!!!
Nadam se da je i Vlahović toga svjestan!!!!!!!
a što će im TDR nakon ulaska RH u EU? prednosti CEFTE se polako tope, a u okviru EU je TDR beznačajan igrač
[/quote]
Čisto zato da ga ZATVORE ( TDR ) i povećaju prodaju svojih cigareta!!!!
To je zato što je jedan dio dividende iz dobiti prije 2000 koji je ne oporeziv, a drugi dio je iza koji je oporeziv.
Jasno?
To je zato što je jedan dio dividende iz dobiti prije 2000 koji je ne oporeziv, a drugi dio je iza koji je oporeziv.
Jasno?
A u tom grmu leži zec!!!!
Hvala na informaciji. [thumbsup]
dividenda 4,65 – 0,558 (porez 12%)=4,092, a meni ispada 4,035kn po dionici
4,65…..?????
dividenda 4,65 – 0,558 (porez 12%)=4,092, a meni ispada 4,035kn po dionici
kolega tarzan, vidim da je prošlo već mjesec dana, ali za svaki slučaj ako niste dobili odgovor:
osim 12% poreza, uzima se i prirez već prema mjestu gdje živite… vi ste očito u mjestu koje uzima prirez na porez 10% pa je ukupno skinuto 13,2% na tu svotu 4,65 po dionici