ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni sjelo manje nego je trebalo!(nekih 8% manje) nadam se da će isplatiti ostatak:(

Nije mi jasna ova isplata dividende kod Adrisa. Na jednoj uplati bez poreza, a na drugoj 13,2% manje, u prosjeku oduzeto 8,77%? Ne paše mi ni po jednoj računici, pa nije porez 12%?

Meni su isto skinuli 12% dividende, navodno će država vratiti malim dioničarima tih uzetih 12% slijedeće godine prilikom povrata poraza. Tj. mali dioničari moraju kreditirati državu 🙁
http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/175597/Mali-dionicari-zasticeni-od-poreza-na-dividendu.html

Nije mi jasna ova isplata dividende kod Adrisa. Na jednoj uplati bez poreza, a na drugoj 13,2% manje, u prosjeku oduzeto 8,77%? Ne paše mi ni po jednoj računici, pa nije porez 12%?

i mene to mući , meni je sjelo dividende po dionici 6,34kn.

Cijenu mogu DIĆI samo BAT i JT – a to će biti vjerojatno uskoro!!!!!
Nadam se da je i Vlahović toga svjestan!!!!!!!

a što će im TDR nakon ulaska RH u EU? prednosti CEFTE se polako tope, a u okviru EU je TDR beznačajan igrač
[/quote]

Čisto zato da ga ZATVORE ( TDR ) i povećaju prodaju svojih cigareta!!!!

Meni je sjelo 6,44 kn po dionici?

To je zato što je jedan dio dividende iz dobiti prije 2000 koji je ne oporeziv, a drugi dio je iza koji je oporeziv.
Jasno?

To je zato što je jedan dio dividende iz dobiti prije 2000 koji je ne oporeziv, a drugi dio je iza koji je oporeziv.
Jasno?

A u tom grmu leži zec!!!!
Hvala na informaciji. [thumbsup]

dividenda 4,65 – 0,558 (porez 12%)=4,092, a meni ispada 4,035kn po dionici

4,65…..?????

4,65…..?????
[/quote]
dividenda za prošlu godinu, ona razlika je, kao što je kolega HordeZla rekao od dobiti prije 2000. godine, pa nije obračunati porez. Pogledajte si uplate, ima ih 2.

kolega tarzan, vidim da je prošlo već mjesec dana, ali za svaki slučaj ako niste dobili odgovor:
osim 12% poreza, uzima se i prirez već prema mjestu gdje živite… vi ste očito u mjestu koje uzima prirez na porez 10% pa je ukupno skinuto 13,2% na tu svotu 4,65 po dionici

New Report

Close