AZ OMF izbio na prvo mjesto u TOP10. U zadnja dva tjedna kupio 38 000 kom.
Poznato je da AZ OMF u zadnje vrijeme počinje pokazivati neke znakove pameti.
Meni ovo izgleda kao još jedna indikacija toga.
Ovo je jedan od najlogičnijih poteza koje sam kod tih fondova vidio u zadnje vrijeme. Obzirom na likvidnosti na našoj ZSE, na količine koje bi oni trebali kupiti, što bi se drugo uopće moglo? 😛
Obzirom na veličine portfelja mirovinaca, potrebe za udjelom u dionicama ako žele normalne dugoročne prinose, važnosti da je taj udjel u onoj valuti koja je domicilna njihovim osiguranicima, te obzirom na valuaciju ove dionice, kupnja ove dionice se nameće kao jedan najlogičniji izbor.
Oni u RH jednostavno nemaju što drugo kupiti u tako velikim količinama u kojima barem teoretski mogu kupiti ovdje, a da je pri zgodnim valuacijama. Postoje još neke jako likvidne dionice (HT npr.) ali čije valuacije po meni nisu ni iz bliza usporedive ovima, tj. danas jedan takav fond na našoj nelikvidnoj burzi stvarno nema drugog izbora. Tako da im ovo kupiti nije baš neka naročita pamet, ali ne kupiti bi po meni pak bila velika glupost. Odsustvo gluposti i znakovi bar neke pameti, meni su ohrabrajuća stvar, mislim da ima nade za mirovine naših građana, da ti fodnovi u konačnici mogu svoju ulogu odigrati profesionalno.
Diclaimer: imam ADRS, nemam HT, ovo nije nagovor na kupnju, prodaju ili držanje.
izazovna prilika za Adris grupu.
A što znači ovo??????
nalozi na prodaji:
ADRIS – P -A: 240 komada po 800 kuna
40 komada po 6.500 kuna!!!!!
ADRIS – R – A 800 komada po 720 kuna
[bye]
adris grupa i danko končar su investitori u sve živo i mrtvo u RH
adris grupa i danko končar su investitori u sve živo i mrtvo u RH
[/quote]
Čim Zagrebačka banka proda Istraturist, onda će Adris grupa…. 🙂
Cak ih ni Hanfa na ovu vijest nije stavila u segment promatranja i trazila ocitovanje uprave :).
haha Hanfa……mozda se grupiraju pred napad:)
Ako se ostavari pisano tu bi se moglo nešto i zaraditi.
dali mislite da bi po realizaciji to moglo ići +15%?