ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sve je to lijepo, ali pravi potez Adrisa će biti tek kad ostvare neku akviziciju od barem milijardu kuna ili više. Vidjet ćemo kad će to i koja investicija biti.

ADRS iznimna prilika na hrvatskom tržištu kapitala
– novac na računu i kratkotrajna financijska imovina (depoziti i zajmovi) su dosegli zanimljivih 3,4 mlrd kuna,
što čini 90% tržišne kapitalizacije
– onima koji govore da Adris neefikasno upravlja svojim novcima (ne diskutiram ovdje o toj temi i ne kažem mislim li i sam isto ) napomena da je isto bilo govoreno i kad je zadnji put bila slična tržišna kapitalizacija, nakon H1 2009., kad je Adris imao 2,15 mlrd kuna novca i kratkotrajne financijske imovine
– samo u zadnjem kvartalu je Adris dodao u kapital (zadržanu dobit) nekih 397 mil. kn
– tok novca od operacija je u kvartalu bio upravo odgovarajući, zanimljivih 393 mil. kn, od čega je 285 otišlo u investicijske aktivnosti, a od većina ostaloga je isplaćena dividenda
– turistički biznis (MAIS) je poslovao također znatno bolje nego prije:
— porast prihoda oko 14% u Q3 i u Q1-Q3
— dobit u 9 mjeseci 6,7% veća, ali zato EBITDA 11% veća
— a zamislite tek kad (a to će biti uskoro) profitabilnost biznisa počne sustizati RIVP, i pogotovo PLAG
Uz sve rizike i tračeve koji prate ovu dionicu, čini se da imamo (još uvijek) predvidivu i pouzdanu cash mašinu.
Stoga je naprosto nevjerojatno da kompaniju ove veličine i značaja, a i visoko vrijednih fundamenata (naime, sve se gleda u odnosu na cijenu,), ne pokriva većina brokerskih kuća, a pogotovo ne neke koje su vodeće u komunikaciji s inozemnim investitorima. Veliki Fail! za našu investicijsku zajednicu.
Brokeri na posao, a analitičari, molim, bez bezveznih isprika ‘Šef mi nije rekao da ju pratim‘ uz šefovo ‘Pa analitičar mi nije skernuo pažnju na ovu dionicu‘.

Cijena jest apsurdna, ali takva je bila i prije 2 godine i u razna druga povoljnija i manje povoljna vremena. Trebalo bi valjda uvesti izreku sve se mijenja, samo Adris ostaje isti.

Upravo tako….Adris ima betonirnau vlasničku strukturu kojoj ne odgovaraju nikakvi nagli skokovi i nagle promjene, a ova stagnacija poslovanja, pogotovo u duhanskom biznisu, zato im je došla kao naručena. Ova je dionica nešto obveznica, neka mala dividenda, bez nekih žestokih naglih padova, ali i bez jakih rastova….tko voli takve dionice, OK…no vidim da većini formaša ne odgovara i zaobilaze je

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Sve je to lijepo, ali pravi potez Adrisa će biti tek kad ostvare neku akviziciju od barem milijardu kuna ili više. Vidjet ćemo kad će to i koja investicija biti.

Kupiti će Grčku . Tamo svi puše…

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

SEEBIZ, 15.10.2011
AZ OMF najveći je paket od 2.409 dionica kupio u povlaštenom Adrisu (ZSE:ADRS-P-A) gdje je drugi s 6,93 posto udjela.

Ima li koja dobra duša da ovaj izvještaj Adraisa prepakira iz .docx u .doc format za stari Microsoft Office? Tnx!

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/SL8eFEIY8lqMDgjvjoqbvg==.docx

Ima li koja dobra duša da ovaj izvještaj Adraisa prepakira iz .docx u .doc format za stari Microsoft Office? Tnx!

izvolite, sve isto, samo drugi format

never surrender

Cijena jest apsurdna, ali takva je bila i prije 2 godine i u razna druga povoljnija i manje povoljna vremena. Trebalo bi valjda uvesti izreku sve se mijenja, samo Adris ostaje isti.

Upravo tako….Adris ima betonirnau vlasničku strukturu kojoj ne odgovaraju nikakvi nagli skokovi i nagle promjene, a ova stagnacija poslovanja, pogotovo u duhanskom biznisu, zato im je došla kao naručena. Ova je dionica nešto obveznica, neka mala dividenda, bez nekih žestokih naglih padova, ali i bez jakih rastova….tko voli takve dionice, OK…no vidim da većini formaša ne odgovara i zaobilaze je
[/quote]

Očito da forumaši ne znaju u šta je pametno investirat, izgleda da je većina orjentirana na hvatanje dna na kojekakvim upitnim dionicama umjesto da gledaju stabilne dionice poput ove. Nije druk, nemam ove dionice, al mislim da se svakom normalnom investitoru isplati ove imat u portfelju ako ulažu na zse.

never surrender

Evo izvolite.

@peromadjar

@MyMoney

Hvala obojici! [thumbsup]

Instalirajte ovaj sluzbeni MS dodatak pa cete moci otvarati docx i sa starijim verzijama office-a.

Vaš link

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Vidim da se 4-i dioničar podebljo s 16.000 dionica na p-a

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

New Report

Close