Nema kraja pametnim investicijama adrisa
Adris donirao milijun kuna za gradnju zimskog bazena u Rovinju itd…..,ovaj adrs mi stvarno izgleda kao necija privatna blagajna.Grad Rovinj nije u stanju izdvojiti za jedan gradski bazen ?
Najgora moguća investicija je u vlastite urede i to nemalih 220M.Jeste li vidjeli Buffetov ured?Svijet možda ode u dugotrajnu recesiju,otvorit će se 101 jeftina prilika za kupnju a uprava ulaže u vlastitu taštinu…Loše,loše…
Gradnjom jednog ureda objedinit će sve svoje zagrebačke adrese i neće biti razasuti po cijelom gradu kao do sada. Znači ovo je štednja na troškovima, ako ćemo pošteno. A para imaju dovoljno, pa im je tih 200 milijuna sitnica.
A para imaju dovoljno, pa im je tih 200 milijuna sitnica.
Ma ti se salis?
Najgora moguća investicija je u vlastite urede i to nemalih 220M.Jeste li vidjeli Buffetov ured?Svijet možda ode u dugotrajnu recesiju,otvorit će se 101 jeftina prilika za kupnju a uprava ulaže u vlastitu taštinu…Loše,loše…
Gradnjom jednog ureda objedinit će sve svoje zagrebačke adrese i neće biti razasuti po cijelom gradu kao do sada. Znači ovo je štednja na troškovima, ako ćemo pošteno. A para imaju dovoljno, pa im je tih 200 milijuna sitnica.
[/quote]
Znam da su puni ko brod ali 200M!?Mogli su sigurno proći i puno jeftinije,ovako se mogu samo preseravat po ZG koliko imaju para…i onda će još kukat kako ih država neopravdano oporezuje i kažnjava…pa zašto i nebi kada javnosti poručuju kako se ima.Meni kao dioničaru uvijek smeta kad se bezveze troši na nepotreban luksuz.Da nema ovoliko povoljnih prilika oko nas ne bi ništa rekao.Baš me briga koliko im je lijep ured.Buffetova ured izgleda kao da je na njega potrošio 2 tis eura.Čak mu je i tajnica neka stara baba a ne komad u minici(i to treba održavat)
zgrada uopće nije luksuzna. riječ je o običnoj poslovoj zgradi i mislim da je cijena gradnje fer.
a što se tiče drugih prilika na našem tržištu, Adrisu baš i nije lako ubosti nešto veliko, jer je kod takvih akvizicija uvijek problem politika. sami su spomenuli zanimanje za CO, a zanima ih i energetika. i jedno i drugo je politika.
Intervju u Banci:
http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Intervju/tabid/245/View/Details/ItemID/71725/ttl/Damir-Vandelic-Adris-ne-odustaje-od-Croatia-osiguranja/Default.aspx
P.S. Meni se od početka ne sviđa ta ideja poslovne zgrade u ZG, ali tko zna možda g. Vanđelić u tih 220 milijuna kn vidu neku "IRR", što ja znam, valjda su stvarno poslovni prostori u ZG tako skupi (a gradnja tako jeftina) da je ovo dobar potez, tko to zna ovako napamet. Možemo se samo pouzadati u njihovo pamet i moral, da neće rasipati kapital dioničara a ja vjerujem da je g. Vanđelić vrlo pametan i moralan čovjek, a vjerujem i da su g. Vlahović i g. Cuccurin dovoljno pametni da ga ne ometaju u poslu, ne žele valjda upropaštavati svoj kapital.
Gospon Lynx, manite se tih ocjena tko je moralan a tko nije. Pa ima li netko u upravama tih vaših kompanija tko nije moralan čovjek? Baš se pitam, pošto stalno od vas slušam kako je taj i taj moralan čovjek. Npr ekipa u KORF-u? [lol]
BTW gospon Lynx, jeste možda kupili časopis Banka da nam postate cijeli intevju? [proud]
Ja tražim takve kompanije, menadžment mi je vrlo važan faktor pri vrednovanju firme (tebi nije??). Ukoliko nije takv, onda "marža sigurnosti" mora zaista biti drastična. Ponekad i pogriješim i baš zato što se previše oduševim prividnom maržom sigurnosti ne gledajuću upravu koja to skroz pokvari (mislim da ti je dobro poznat jedan takav primjer, gdje sam još dioničar, jer mi je marža sigurnosti ipak još uvijek koliko-toliko "dovoljna", ali o čijoj upravi sam stekao vrlo loše mišljenje, prema onome što se javno vidi, i koje sam svoje sumnje "lijepo" izrazio na dotičnoj temi, bez namjere prejudicranja ničije krivnje, samo izražavanja svojih dubokih sumnji, čuđenja, nejasnoća, glede vrlo nejasnih/sumnjih radnji).
Što se tiče g. Vanđelića, opće je poznato kakav je on čovjek. O njemu nije moguće nigdje čuti ništa osim najbolje (i što se tiče stručnosti, i što se tiče ljudskih osobina).
Nisam još kupio časopis (budem uskoro!), a postati tekst ovdje ne smijem, ne želim oštetiti Banku. Zar ne vidiš da sam protiv takvih stvari. Opljačkati časopis bilo bi jako ružno/nemoralno.
Zato sam i pitao kako se ekipa u KORF-u uklapa u vašu formulu moralnosti uprave?
Što se tiče časopisa, samo malo bockam, već imam cijeli članak.
To se cak ne zove investicija vise mi to lici na nesto kao teska galancija s obzirom na vremena u kojima se nalazimo.
a kakva vremena dolaze vidi se iz prilozenog
DAX 5,260.45
9:48AM EDT 277.88 (-5.02%)
Zato sam i pitao kako se ekipa u KORF-u uklapa u vašu formulu moralnosti uprave?
O ekipi iz KORF-a ne znam dovoljno "kakva je", ali vjerojatno znam dovoljno o tome "što može" tj. "ne može" i najvažnije imam ono što gore kažem "drastičnu maržu sigurnosti", tako da KORF za sada makar da ga vodili i najgori razbojnici još je prilično jeftin tj. prilično dobra investicija. Ako su bar malo bolji od najgorih razbojnika onda je stvar genijalna, a zaista mislim da nije velika šansa da iskažu razbojničke tendencije (jednostavno to i da hoće sada im je prilično nezgodno, neostvarivo, i u krajnjoj liniji čak neisplativo obzirom na sve tj. ako su i pametni, a u pamet njihovu vjerojatno ne treba puno sumnjati, ponašati će se kao bubice, ma kakve imali "unutarnje pobude").
A ona druga dionica o kojoj sam pričao, tamo zbilja više ne znam što da mislim. Još uvijek se nadam da će promijeniti način ponašanja (mogao bi im postati opasan…) milom i silom (da će ih pravna država ukrotiti, jer ipak kod nas se neke stvari u zadnje vrijeme mijenjaju, još malo pa se neće isplatiti činiti "nemoralne" stvari) a ako i ne, još ne prodajem, jer još uvijek mislim da se to ne isplati niti u najgorem scenariju a kamo li u nekom srednjom/očekivanom.
A ona druga dionica o kojoj sam pričao, tamo zbilja više ne znam što da mislim. Još uvijek se nadam da će promijeniti način ponašanja (mogao bi im postati opasan…) milom i silom (da će ih pravna država ukrotiti, jer ipak kod nas se neke stvari u zadnje vrijeme mijenjaju, još malo pa se neće isplatiti činiti "nemoralne" stvari) a ako i ne, još ne prodajem, jer još uvijek mislim da se to ne isplati niti u najgorem scenariju a kamo li u nekom srednjom/očekivanom.
[/quote]
O ćemu ti to pišeš, nisam u toku? Iz texta se da naslutiti da o nećemu što nije u skladu sa zakonom.E pa ako nešto znaš o takvim radnjama dužan si ih prijaviti nadležnim institucijama, jer u protivnome i sam kršiš zakon. A ako samo lupetaš, onda se nemoj začuditi ako tebe neko utuži za iznošenje neistine.