ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zanimljiva su mi ta ulaganja u zapadni dio Istre. Sve se koncentrira na mjesta upitne infrastrukturne podrške za nova turistička ulaganja. Istočna obala ima "zaboravljenu" luku unutar Raškog zaljeva te ogromnog obalnog pojasa prema jugu Istarske obale. Adrisovim znanjem i iskustvom moglo bi se puno toga učiniti. Zašto odlaziti u treće zemlje kad imamo ne iskorišteni potencijal. [sealed]

KOlega,

infrastruktura Brijuna rivjera je praktički gotova, treba je samo renovirati. Radi se o vojnoj ostavštini, a što je u ono vrijeme rađeno po nad ( DIN-u ) standardima pa mi nisu jasne vaše pretpostavke.
Brijuni rivjera traži investitore u kojem jedna Kuna vrijedi jednu Kunu, a kao što sam naveo ADRS je naučio da njihova vrijedi 2,5 puta više.

Istočna obala Istre je biser u cijeloj Europi i bilo bi dobro da tako i ostane bez mudrolija ovih kavzi biznismena iz Adrisa i sl. Neka svoje hotele i sl. pucaju i dalje po južnoj i zapadnoj Istri i svima dobro.
Srečom u istočnoj Istri vladaju Labinjoni ili principjeli ljudi, a velika prepreka ADRISU.
Zaboravljena Luka iz Raše je bila unazad 10 godina meta mnogih i jačih igrača od Adrisa, ali srečom pogriješili su u postupku i nije postignut sporazum o suradnji .

Najbogatije zemlje svijeta iznad svega imaju savršen sklad prirode i ekonomije, a ADRS svoju genijalnost je dokazao gradnjom tvornice u lovačkoj zoni Kanfanara. Bilo bi puno bolje da su tvornicu gradili na Pantovčaku i time svoju taštinu do vrhunca doveli. Zar takovi da dođu u istočnu Istru ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Kolega @Loris
Nadam se uz puno vjere da ste upravu. Objekti o kojima govorimo rađeni su za vrijeme Austro-Ugarske monarhije, a Pulska kanalizacija projektirana u doba Rimljana kao i kupke na Brijunima. Što se tiče potencijalnih ulaganja u ovo posručje zar biste dali svoju nekretninu na korištenje susjedu, a da isti ubire prihode te nakon 66 godina bez uložene jedne lipe razmisli dali će vam vratiti natrag. Ovo za biser slažem se! [sealed]

Navodi u tekstu su isključivo osobni stavovi autora

Tvornica u Kanfanaru je savršeno uklopljena u okoliš, potpuno čista, lijepa, pored tvornice kao da si u nekom lijepom parku a ne okoliš "tvornice", pa izvana se niti ne vidi da je to tvornica, čovjek bi rekao neko remek djelo suvremene arhutekture, neka športska dvorana ili sl.

Meni je cijela Istra lijepa, ali najljepša mi je zapadna i sjeverna Istra, što se tiče obalnog dijela taj pojas Rovinj-Poreč je meni nešto najnaj, od čega je ljepši samo unutrašnji dio Istre, tu otprilike od Pazina pa prema gore, cijeli taj "sjeverni" dio, od crte Poreč-Pazin prema gore, to je meni raj na zemlji.

Ali i sve ostalo je lijepo, nema u Istri dijela koji mi nije lijep, stvar je samo u maloj gradaciji što je "lijepo", što "ljepše" a što "još ljepše".

Što se tiče samog turizma, mislim da su Rovinj i Poreč kao stvoreni za tu djelatnost, pa čak u nekom vidu i Vrsar, no te ne znači da ne mogu skoro jednako uspješni biti i ostali. Svatko u svojoj niši ponude u kojoj se nađu.

Rovinj je po mnogo čemu najbolje mjesto za turizam najviše klase što se tiče ne samo Istre nego cijele jadranske obale. Poreč također ima neke svoje prednosti, ali ne zaostaj puno niti većina ostaloga, slažem se da se treba potruditi i sve ostalo što nije još turistički dovoljno valorizirano da se to napravi, razvije na neki način, u nekoj turističkoj niši, u skladu sa posebnostima svoje mikrolokacije, željama svojih stanovnika/investitora itd.

Tvornica u Kanfanaru je savršeno uklopljena u okoliš, potpuno čista, lijepa, pored tvornice kao da si u nekom lijepom parku a ne okoliš "tvornice", pa izvana se niti ne vidi da je to tvornica, čovjek bi rekao neko remek djelo suvremene arhutekture, neka športska dvorana ili sl.

A uostalom i da nije tako i onako se prijete da ju uskoro zatvaraju i sele proizvodnju…
[lol]

'ko zadnji, magarac...[img]http://www.pic4ever.com/images/www_MyEmoticons_com__fishing.gif[/img]

mymoney,

problem je što im nije upalilio, a maloprodaja im sve više otkazuje suradnju jer nude proviziju od 2%-4% dok je njihova EBITDA 25%. Sve što je lijepo kratko traje.

lynx,

i groblje bi lijepo izgledalo u središtu netaknute prirode.
Najbolja je ona močvara ( oni je zovu bazen) koju su napravili ispred tvornice, da vide ljudi, za gomilanje tigratsih komaraca, a tek one preksne boje u svim tonovima kao na luna parku koje svijetle cijelu noć preko cijele tvornice, jednostavno predivno. Još samo da vunenu ( šečernu ) vatu netko tamo prodaje i netko vrti u krug neki kotač i doživljaj je poptun.
Ptice su najsretnije njihovom prisutnošću u centru prirode kada im cijelu noć osvijetljavaju put, a i ostala divljač puca od neviđene sreće mirisa duhana i celofana .

Biti uspiješan proizvođač proizvoda TDR može svako uz uvjete koji su oni imali : monopol i navika potrošaća, ali svijest državne administracije u Ministarstvu zdravstva, a i navike potrošaća se srećom nezaustavljivo mijenjaju i zato je Bosna vrlo izgledna opcija bijega.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Loris, Adris ima mnoge probleme, ali nijedan od njih nije ovo što ti pišeš. Ti pišeš protiv Adrisa iz neke smiješne ljubomore, a li to mi stvarno nije jasno. Ako mrziš ovu kompaniju, jednostavno nemoj kupiti njene dionice i ćao.
Najveći problem Adrisa će biti izlazak Hrvatske iz Cefte te posljedično tome poskupljenje njihovih proizvoda u tim zemljama, dok istovremeno ovdje gube udio na tržištu. Još nismo vidjeli ništa pametno čim bi nadomjestili taj gubitak. Sve dosad su njihovi odgovori bile neke bezvezarije, tipa Cromaris ili slabo profitabilni turizam.

@ loris

U 70% slučaja zboriš DOBRO!!!!!!
Sve je OVO VRLO ČUDNO????
Najbolje poslovanje u zemlji, MONOPOL, UMREŽENOST sa politikom – A DIONICA BANANA!!!????
Nažalost i ja je imam podosta već cca 3 godine i NI MRC!!!!
Još jedna hrvatska katastrofa???

Nitko ne komentira odluku AZTN?

Evo ja sam baš htio, vrlo jednostavno: da nije žalosno bilo bi samo smiješno.
Čuditi se udjelu u prodaji nekih trgovaca od 80 % brendova koji i inače imaju tržišni udio 80 %, mislim stvarno… Barem da imaju neko manje debilno obrazloženje, još bi to čovjek i razumio, pristisnuli ih jako, pa su nategnuli argumente, ali ovako, ovo ispada natjecanje tko će se više praviti lud. Stvarno žalosno, a ne smiješno što bi čovjek na prvi pogled rekao.

Ali dobro, i tako ne jako važno, i glavno da je novi ugovor naprethodno dan AZTN-u na uvid, pa da nas više nego mogu tako zezati. Kada imaš “takve” konkurente onda moraš prihvatiti taj dodatni mehanizam, prije nego što se bilo što potpiše: AZTN-u pa neka čitaju, kada daju zeleno svjetlo ide potpisivanje, da se naknadno kad imaš crno na bijelo da su rekli da je sve ok ne mogu mijenjati mišljenja tek tako svakih pet minuta.

Po meni je odluka baš kakva treba biti.
Svaki trgovac ima pravo da prodaje što hoće, a ne da mu ovaj uvjetuje.
Isto se događa i u pivarskoj industriji. Recimo zapi ti daje jeftinije pivo ako ne prodaješ ništa drugo.

Pa tko im brani da prodaju što hoće? Ako se trgovcu isplati prodavati samo TDR-ove cigarete, neka ih prodaje. Ako mu se ne isplati, neka ne prodaje. Ja stvarno ne znam kako TDR može prisiliti nekoga da prodaje samo njegove proizvode. Pa nije da im je stavio omču oko vrata.

AZTN proglasio rovinjsku tvrtku krivom za zloporabu vladajućeg položaja
TDR-u kazna i do 280 mil. kuna zbog kršenja tržišnog natjecanja
Vaš link

Stop telling lies about me and I'll stop telling the truth about you.

New Report

Close