Kao i obično, trla baba lan. Daj čovječe skrati te postove i napiši samo ono bitno, po mogućnosti vezano uz temu, dakle Adris.
Na tuđim se greškama uči! Dakle, Adris ne smije griješiti kao Nokija 🙂 (niti griješiti kao ja, kupujući “jako jeftino” toliko jeftino da se prevariš glede kvalitete, misleći da je dovoljno jeftino da opravda nisku kvalitetu, bolje po onoj Buffettovoj: kupiti odličnu stvar po osrednjoj cijeni, umjesto osrednju stvar po odličnoj cijeni. To nešto ima veze i sa hotelskim biznisom, 5* vs. manje * i sl., politikom poslovanja u TDR-u, akvizicijama itd.)
Meni se vise od sraza TDR vs. BAT, JTI, PM svida ideja da se ipak s nekim od njih ude u suradnju.
Malo pokazati zube a onda se dobro udat.
BTW… pogled na kupnju jutros bio je zastrasujuc.
Bravo … jer za 5 godina nece biti nista ni od casha ni od dionica … oklijevanje, trazenje solucija kod raznorodnih savjetnika, micromanagment, ulazak u industrije za koje ne postoje kapaciteti u znanju i slično … jedini ishod će biti prodaja, ali ne za iznose od prije nekoliko godina
ako se dobro sjecam bio je certifikat na 240?neznam dali jos vazi ili je rok prosao?
Nema za adris ali ih ima obilje za CROBEX
https://www.boerse-stuttgart.de/rd/de/finder/ko/?suche=1&wp_keyword=Crobex
Da nisam potrošio svu likvidnost na druge stvari, sada bih definitivno ponovno otkupio bar dio onoga (koliko je keša ostalo) što sam podrezao kada sam morao podrezivati neizvjesnošću za potrebnom likvidnosti.
Jer ovo sada definitivno ponovno postaje jedna od najboljih kupnji na cijeloj ZSE; ma kako god okreneš, i kakve god i loše scenarije visoko uvažavaš. Ovo je sada meni jako jeftino. Među najjeftinijim u portfelju a stvarno sad imam svašta jako jeftinoga obzirom na promjene stvarnosti, mojeg razumijevanje iste, i na male promjene portfelja zadnjih mjeseci. Prilika je to posebice za fondove da se sad krcaju. Nemaju puno takvih prilika u svom rangu veličine, to definitivno ne.
Veliki je pritisak prodaje na P-A, a što je dobro [thumbsup]
ubrzo sve prodajem ulazim u likvidniju dionicu [angry]
Zašto BIH?? Zar nije prikladnije izabrati Srbiju? Što se tiče premještanja cjelokupne proizvodnje. Druga stvar ako se u BIH otvara (ili preuzima) samo dodatna proizvodnja, što bi bilo moguće ukoliko bi se za tržište EU imalo što proizvoditi u Kanfanraskim kapacitetima…
ja sam uvjeren da oni neće ništa seliti nego prodati duhanski biznis nekoj multinacionalki. tvornica u kanfanaru je nova i moderna i to zatvarati bilo bi samoubojstvo.
osim toga, ADRIS ide ubrzo u javnu ponudu (namjerno su kipili neku siću na burzi da moraju u javnu ponudu) za HRDH s ciljem da otkupi cijelu firmu (vjerojatno uz squeeze out za one koji ne prodaju) tako da sve miriše ne ubrzanu pripremu prodaje svog duhanskog biznisa!