ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Za vecinu kompanija u RH (ukljucujuci ove vase sto su se skupili pa se igraju operatera dok jos banke imaju volju placati te igrice) to nije smijesnih nego nedostiznih 2,6 %.

Ja se isto pitam kad će onaj takozvani alternativni telekom isplatiti prvu dividendu, pa makar i 0,1 kn? [cool]
[/quote]

Alternativci će malo pomalo kopniti jer ne štancaju ništa osim gubitaka, pa će ih tržište pogurati velikim ribama da ih gutaju kroz akvizicije. [rolleyes]

Bez brige, vozi hidra k'o hidrogliser ! [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Apple pokupio foru od nas 😛 Naš Lone "brod", a njihova zgrada: "svemirski brod" 😛
http://www.poslovni.hr/vijesti/apple-planira-gradnju-novog-sjedista-181112.aspx

BTW kad smo kod sjedišta, što je s Adrisovom poslovnom zgradom koju su trebali graditi u Zagrebu u Jagićevoj ulici?

Nervoza na tržištu duhana,
http://www.vecernji.hr/biznis/japan-tobacco-podnio-tuzbu-protiv-tdr-a-clanak-298591

obožavam strvine-posebno ovce

BTW kad smo kod sjedišta, što je s Adrisovom poslovnom zgradom koju su trebali graditi u Zagrebu u Jagićevoj ulici?

pa kada ce to da bude finisirano?

Nervoza na tržištu duhana,
http://www.vecernji.hr/biznis/japan-tobacco-podnio-tuzbu-protiv-tdr-a-clanak-298591

Predlažem TDR-u da krene sa izvozom u Japan, UK, i USA, te da u svim dotičnim državama ukoliko ne bude u kratkom roku zadovoljan rezulatima prodaje podnese sličen tužbe protiv domicilnih igrača.

Da vidimo kako gdje funkcionira pravni sustav.

Ja bih volio vidjeti da netko od naših regulatora ispita rade li ovi stranci sa dampingom. Danas sam vidio da kolegica na poslu puši Pall-Mall koji je koštao 15 kuna. Pa neka mi netko kaže da to nije damping.

Čini se da su veliki igrači BAT i Japanci ODLUČILI POPAPAT TDR!!!!!
Koliko si sposoban i spreman za BORBU sa njima VIDJET ĆE SE!!!!!
A svi moraju imati jednake uvjete pristupu tržištu ( ŠTO GOD MI MISLILI O NJIMA!! )
Samo formiranje cijena može bi ti ispod isplativosti za pojedino tržište ALI TO ONI KOMPENZIRAJU SVJETSKOM PRODAJOM!!!!
Mogu izdržati i nekoliko godina čak da dijele cigarete!!!
Bolje se koncentrirati kako što bolje prodati kožu jer krajnji CILJ JE POZNAT!!!
Možda je to za nas male dioničare najbolje!!
Duhanski biznis pada u velike probleme na svijetskoj razini!!

A svi moraju imati jednake uvjete pristupu tržištu ( ŠTO GOD MI MISLILI O NJIMA!! )
Samo formiranje cijena može bi ti ispod isplativosti za pojedino tržište ALI TO ONI KOMPENZIRAJU SVJETSKOM PRODAJOM!!!!
Bolje se koncentrirati kako što bolje prodati kožu jer krajnji CILJ JE POZNAT!!!

Ajd sad sve izvrni naopačke, ovo sve šta si napisao ne drži uopšte vodu…

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

@tip top

Pa to rade u Srbiji – i dosadilo im. Ako znaš računati, vidiš da nema smisla više od par godina imati negativni novčani tok ako želiš ostvariti bilo kakav povrat na investiciju dugoročno.
U RH također neke stvari očito prodaju sa dampingom već duže vrijeme također, ali sve im to jednom mora dosaditi. Negdje prije, negdje poslije.
Na svjetskoj razini duhanski biznis je na istom na čemu je i zadnjih godina, a to je put stvaranja profita.

O tome ja i govorim, da dotični rade sa velikim dampingom samo kako bi uništili TDR, a javno se žale kako su diskriminirani i kako žele ravnopravan tretman. Pa i ja sam za ravnopravan tretman, ništa više. Pitanje je što rade naši regulatori po tom pitanju. Guraju glavu u pijesak kao i uvijek.

O tome ja i govorim, da dotični rade sa velikim dampingom samo kako bi uništili TDR, a javno se žale kako su diskriminirani i kako žele ravnopravan tretman. Pa i ja sam za ravnopravan tretman, ništa više. Pitanje je što rade naši regulatori po tom pitanju. Guraju glavu u pijesak kao i uvijek.

Točno, ali damping je vjerojatno jedini način borbe za strane kompanije na hrv duhanskom tržištu. Stvarno se teško boriti protiv adrisa koji preko i novina, tiska, dobrih odnosa sa agrokorom, ucjenjivanjem malih trgovaca niskim rabatima i sl. pokušava sve kako bi smanjio koncentraciju globalnih brandova na domaćem tržištu. Vjerojatno će se na isti način boriti i sa opresom u BIH, a ne bi me čudilo da krenu u nove akvizicije u duhanskoj i maloprodajnoj diviziji na tržištima srbije i bih sa ciljem stvaranja monopola.

Uopće ne želim implicirati koliko su postupci obje strane legalni i legitimni, nisam stručnjak za pravo, a ni ne zanima me. Ali je činjenica da se tu sa obje strane vodi jedna prljava kampanja, a upitno je da li ijedna strana od tog ima koristi.

Po meni se ne vidi kraj takvom ratu između TDR-a i globalnih kompanija, čak mi se čini da će s vremenom eskalirati i na drugim tržištima pošto TDR ima trend povećanja prodaje u cijeloj regiji.

U posljednje vrijeme imam jako puno kritika na upravu Adrisa, ali mislim kako je TDR svih ovih godina vrhunski vođen. Meni je fascinantno kako se tu uspiješno vodio rat protiv zabrane pušenja, trošarina, prodora globalnih brendova, i stvarno skidam upravi kapu za sve što su na tom području napravili.

Po meni duhanska adrisova divizija, ovako kompletno zaokružena od proizvodnje duhana do distribucije vrijedi puno više od knjigovodstvene vrijednosti. Kupnja duhanskog biznisa bi tu bilo kojoj stranoj kompaniji donjela kompletno jugoistočno tržište, a za druge ne bi ostale ni mrvice. Siguran sam da se na takvo nešto plaća izdašna premija.

E sad ja se samo nadam da uprava zna što radi i da ima jake razloge za vjerovati kako može od duhana napraviti bolji biznis nego što bi bila korist od njegove prodaje. TDR je danas razapet između velikih igrača, vodi bitku i više nego uspiješno, ali će uskoro sasvim sigurno trebati jedan veliki zaokret u kompletnom poslu jer ovaj rat i prepucavanje stvarno više nema smisla… Po meni dovođenje nekog vrhunskog svijetskog menadžera u tobacco biznisu, stvaranje jakog premium brenda cigareta, nove akvizicije u duhanskom i maloprodajnom sektoru, snažno jačanje na svim tržištima JI europe i iranu…

Da li Adris za sve to ima snage i znanja, ja neznam , ali se nadam da ima.

New Report

Close