za razliku od kupnje novina, suvlasništvo u Mercatoru bi bilo nešto jako lijepo… [rolleyes]
Naravno, Ljubljana je za Zagreb u povijesti uvijek bila (i osatla) selo, ipak se slovenci ne mogu nositi sa nama, što prije to shvate bolje i za njih.
Ne znam čemu ovo vrijeđanje prijatelja Slovenaca, i kakve ovo veze ima sa temom Adris.
Inače o Slovencima mislim sve najbolje, a njihovo gospodarstvo zdravijim od našega (unatoč tome što neke njihove značajne kompanije imaju trenutno jako velike probleme).
Ovo nije najspretniji način, ali sigurno će adris profitirati u ovom poslu i ostvariti bolju poziciju prvenstveno za TDR. Dobar način da se u značajnom broju trgovina u regiji oteža pozicija PM-u, BAT-u i JT-u.
Iako bi više volio da Adris na neki način direktno sudjeluje u ovom poslu ili kroz zajedničku ponudu ili kroz dokapitalizaciju Agrokora očito se želi na svaki način izbjeći da se Adris i Agrokor mogu povezati od strane Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja
Misliš da nije? 😀
Ne znam ja ima li tu istine ili ne… ali obzirom na cijene o kojim se špekulira, meni barem na prvi pogled (ne znam, možda "na drugi" ne bi bilo tako…) čini se da je bolji omjer potencijal prinosa/rizik u slučaju pozajmice (znaš kakve kamatne stope ima Agrokor!) nego ulaziti u kapital po ovim cijenama.
Kamate u bankama i tako strahovito padaju… Adris mora hitno tražiti mjesto gdje ih može plasirati uz više kamate – ako ga je našao, svaka čast! 😉
Kamate u bankama i tako strahovito padaju… Adris mora hitno tražiti mjesto gdje ih može plasirati uz više kamate – ako ga je našao, svaka čast! 😉
Pitanje je aranžmana na koji će se to odraditi, ali sigurno je da je važnije adrisu kakav će položaj nakon toga imati TDR naspram konkurencije u Mercatoru.
Pitanje je aranžmana na koji će se to odraditi, ali sigurno je da je važnije adrisu kakav će položaj nakon toga imati TDR naspram konkurencije u Mercatoru.
[/quote]
upravo bi se tu mogla isplatiti pomoć konzumu jer bi se uz neku prijateljsku,minimalnu kamatu a koja bi opet mogla biti veća od kamate na depozit , u velikom broju prodajnih mjesta u Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj mogli istisnuti drugi proizvođači… a da ne govorim da bi i sam konzum mogao zaoštriti uvjete za te proizvođače za ulaz na njegove police…
Je li ova pjesma o nama??
Adris se zbilja guši od deviza, ovo je stvarno veliki problem što nemamo kamo oročiti ove silne EUR-e, što su kamate nisko, i zaista gdje god ih se može plasirati, u pozajmicu Agrokoru ili bilo gdje dobro je došlo!
Kao što u pjesmi vidite cigare su zadnje čega se odriče, može i sendvič bez salame, ali cigare su zadnje, kaže se "nemam ni za cigare".
TDR će narednih godina još jako puno zaraditi, uskoro će i Maistra početi zarađivati, i to znači da se novi keš uvećan za godišnje kamate i pripadni dio povrata glavnice može reinvestirati on-the-go ali ovu postojeću hrpu deviza treba hitno "oročiti" po nekoj višoj kamati.
Ako žele posuditi Agrokoru neka se upišu u omjeru 1 dionica keša : 3 dionice Bv!!!!!!!!
Tako ih financira Europska banka!!!!!