Agrokor predao ponudu za Mercator zajedno s Adris grupom?
Čitao sam ovo vaše sinoć prije spavanja pa je valjda utjecalo ali sanjao sam da je Adris poslao na burzu "objavu za medije" u kojoj piše da je u Iranu izabran (i Međunarodna agencija za atomsku eneregiju odobrila) da bude financijski parter u gradnji velike nuklearne elektrane koja će biti "dugoročno najvažniji energetski objekt države" 😛
Iako se puno toga što ja sanjam obistini – ovo sigurno neće :rotfl: Toliko ludi valjda nisu da milijarde baš prospu tamo na tako nestabilna područja 😛
Iran prvo mora obnoviti i izgraditi nove rafinerije jer je najveci uvoznik benzina u svijetu.
Zbog embarga. Do izgradnje nuklearke ces se nasanjati kako mi se cini.
Hrvati najboljši ponudniki za najboljšega soseda
Redakcija Financ
vsi članki avtorja
10.3.11 14:01
dop. 10.3.11 15:03
Naši viri pravijo, da je Agrokor ponudil za delnico Mercatorja 195 evrov, Mid Europa Partners do 170, Warburg Pincus pa 165 evrov.
Svoje ponudbe za nakup 23,34-odstotnega deleža Mercatorja so oddali trije ponudniki, so pravkar sporočili iz Pivovarne Laško, ki je omenjeni delež prodajala. Ponudbe so oddali Agrokor Ivice…
Ova ponuda agrogora u suradnji s adrisom ako je istinita, a sve se više čini da jest, je stvarno sjajna sjajna vijest. Već kada su prvi put počele govorancije oko prodaje mercatora mislio sam kako je to pravi pick za adris, ali očito čim se agrokor pokazao kao zainteresirani kupac adris se jednostavno nije smio javljati kao konkurent. Ovakva udružena ponuda je možda još i bolje riješenje, jer uz mogućnost udjela ili bar nekakvog utjecaja adrisa u strukturi mercatora, dodatno učvršćava adrisov utjecaj unutar agrokora.
I što je najvažnije, očito je adris postao nezaobilazni partner za sve ozbiljnije akvizicije, investicije i privatizacije u hrvata. Iako nije sudjelovao u otkupu ine, potpora adrisa vladi je sigurno bila snažan osigurač da fondovi krenu u kupnju, priča se o plominu, sad ni toda ne može bez adrisa u napad na mercator…
Što će od svega ispast nitko nezna, ali ako adris nastavi biti aktivan sudionik svakog ozbiljnog posla u hr, sasvim sigurno će nešto upasti u košaricu… Čak me nije briga ni za cijenu dionice, dovoljno me veseli što kod svake ozbiljne inevesticije negdje ispliva i adris kao potencijalni investitor 😀
koje to ? pa dosad nisu niti jednu ponudu dali….
koje to ? pa dosad nisu niti jednu ponudu dali….
Nisu, nisam ni rekao da jesu, ali u posljednje vrijeme osim nekih šuškanja i špekulacija nije ni bilo prave konkretne prilike da adris za nešto da ponudu.
Ali sami su rekli da su zainteresirani za plomin i općenito za ulaganja u energetiku, i sigurno su jedina hrvatska kompanija koja ima interesa i snage sudjelovat u kapitalnim energetskim projektima. Potvrdili su da su bili zainteresirani i za pomoć vladi oko ine, tu nisu ništa odigrali, ali su bili jedina kompanija koju se uopće spominjalo i od vlade i svih upućenih u obranu ine. Sada s agrokorom idu na mercator. Uvijek kad se priča o privatizaciji podravke oni iskoče kao potencijalni kupac, to nikad nisu iz adrisa izravno potvrdili, ali nisu ni demantirali zainteresiranost. Špekulira se o Croatia osiguranju, bili su zainteresirani za LNG terminal u Istri, vjetroelektrane na Velebitu, jedini su ozbiljan hrvatski ulagač u turizam posljednjih godina….
Ali većina onog za što je adris iskazivao interes (ili se bar samo špekuliralo da je zainteresiran) se ili nije realiziralo, ili se realiziralo djelomično i na način koji adrisu nije bio zanimljiv.
No ja nisam ni rekao da su dali konkretnu ponudu za nešto, rekao sam samo da me veseli što su jedini koji imaju mogućnost da iskoče iz svake paštete.
Adris je uvijek moralna podrška za dobre stvari! 😉
Gdje će biti i konkretne akcije… ovisi kad i gdje bude obostrani interes.
TO JE LOŠE ZA ADRIS da se PETLJA SA TODIJEM!!!!!
Taj je dužan ko Grčka!!!!!!
NIJE DOBRO!!!!
[/quote]
S tolikim milijardama na računu koje stoje potpuno beskorisno (ako ne gledamo kamate koje primaju od banaka i ovo malo investicija u novu tvornicu) oni se odluče uči u trgovinu i to s prezaduženim Todoričevim agrokorom????
Potpuno sam razočaran i smatram da bi dionica na ovakvu vijest trebala padati a ne rasti!!
Kako možeš bilo što "misliti" o poslu kojega uopće ne znaš da li postoji a kamo li da znaš detalje ugovora??