kakvo je ovo "šamaranje" na Adrisu u posljednjim minutama? Tu se vodi nekakav rat…
Ja ovo nisam nikad vidjela
o cemu se tu radi?
prvo udar i ciscenje po prodaji pa onda kontra s druge strane zabijanje u beton u zadnjim sekundama.
Sve je to igra velikih igrača u kojoj mali padaju kao kolateralne žrtve ili profitiraju, ako su pametni da su još u kešu (ja nažalost nisam). Koga je potrefilo na 263,xx sigurno nije nezadovoljan. Anyway, cijena dionice ide u travnju na 320 pa tko želi (ras)prodati po ovoj cijeni, neka proda. Kažem, mogu samo žaliti što sam zadnji metak potrošio u ponedjeljak na 270. [cry]
ADRS očito mora ici nisko iz razloga što je ht nisko. Vjerojatno ce opet dobar dio prekrcavanja iz HT-a ici u ADRS , a to je nemoguće ako ADRS odleti dok je HT u knock downu. Kako ce ht polako rasti do travnja, tako ce polako i ADRS vjerojatno sa vrhom negdje oko ht D daya. Rezultati su dobri, osim pada tržišta zbog HT-a i prebacivanja novca u neke brzo rastuće dionice nema nekog logičnog razloga za ovakav pad.
Objavljeno: 02.02.2011 u 14:47
Labin: Prezentiran projekt buduće TE Plomin 3
TE Plomin 3 od strateškog interesa za Republiku Hrvatsku
Plan HEP-a je izgradnja zamjenskog postrojenja na lokaciji Plomina 1 uz primjenu najsuvremenije tehnologije i sukladno propisima zaštite okoliša Europske unije. No, HEP taj objekt ne može graditi sam, jer Hrvatska nema tvrtke koja radi opremu za termo-energetske objekte. Zato će u ovoj investiciji vrijednoj oko 800 milijuna eura HEP tražiti strateškog partnera.
Sve je to igra velikih igrača u kojoj mali padaju kao kolateralne žrtve ili profitiraju, ako su pametni da su još u kešu (ja nažalost nisam). Koga je potrefilo na 263,xx sigurno nije nezadovoljan. Anyway, cijena dionice ide u travnju na 320 pa tko želi (ras)prodati po ovoj cijeni, neka proda. Kažem, mogu samo žaliti što sam zadnji metak potrošio u ponedjeljak na 270. [cry]
hm, od kud si našao 320 kuna???imaš nekakvo obrazloženje za tu cijenu?
pitam da i ja udjem…
Jel netko izračunao , i može li se to uopće iz FI – kolika je dobit 2010.
300 – 400 mil. kn. je prevelika oscilacija…
Jel netko izračunao , i može li se to uopće iz FI – kolika je dobit 2010.
300 – 400 mil. kn. je prevelika oscilacija…
Pa zar ti ništa ne pratiš? 😛
Za 2010. prema privremenim rez 4. kvartala ispada nekih 470 milijun kn (cca. 34 % "iznad očekivanja")
A za to vidjeti je dovoljan jedan pogled na FI zadnjeg kvartala i jedan na FI iz prva 3.