ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ajde brokerčići ima ko da se nije istreso da vam još stisnemo za dole…..

ili ste bili tako dobri i izašli ste da možemo ljudima ostavit cijenu u miru………

aha pa rsi pao ispod 30 pa vrijeme za kupnju …..ajoj kak to nisam primjetil………

no ipak se nadam da smo vas sve istresli …….ohohohohoohohohohoohohoh

pa ak ovako nastavi divljanje cijena hrane i imat će visoke marže (evo danas kilo krastavaca 19,99 kuna), kilo rajčića 16 kuna. Pa ti vidi.

pa onaj tko u ovo doba godine kupuje rajčice i krastavce i treba toliko platiti ako ne i 50 kuna po kg. U veljači kupovati rajčice i krastavce? svašta!
[/quote]

Nisi shvatio poantu nisam ja ljut na cijenu (u usporedbi s prošlom godinom u ovo vrijeme nešto skuplje) nego je poanta u lijepoj marži na toj cijeni.

i btw zašto ih nebi kupovao to nije luksuz.

i zašto to mora biti iz uvoza kad mogu na obali i otocima proizvodit za podmirenje domaćih potreba.

P/E 9,32
P/B 0,65
BVPS 408,52

Ajme !

i ja kažem, ali odskočit će naš adris kao i uvijek [thumbsup]
[/quote]

Ugovor u Iranu ima rok trajanja 5 god. Nakon toga sklapa se novi ugovor. To znači da u 5 god. ADRIS mora ostvariti ogromnu dobit (ne kao u Hrvatskoj već mnogo više)…

Da a i očekuje se sporazum sa Libijom ,več se dimi tamo,,,,,a kolki bi krobex bio da smo nesvrstani,,,,, [wink]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

P/E 9,32
P/B 0,65
BVPS 408,52

Ajme !

[/quote]

Ugovor u Iranu ima rok trajanja 5 god. Nakon toga sklapa se novi ugovor. To znači da u 5 god. ADRIS mora ostvariti ogromnu dobit (ne kao u Hrvatskoj već mnogo više)…

[/quote]
Pričaš gluposti. Pa znaš kakve su cijene u Iranu, nema tamo neke prevlike dobiti ali dovoljno velike da se investicija jako lijepo isplati i da ovo uravnoteži račun dobiti i gubitka TDR-a već vrlo brzo 🙂

P/E 9,32
P/B 0,65
BVPS 408,52

Ajme !

[/quote]

[/quote]
Pričaš gluposti. Pa znaš kakve su cijene u Iranu, nema tamo neke prevlike dobiti ali dovoljno velike da se investicija jako lijepo isplati i da ovo uravnoteži račun dobiti i gubitka TDR-a već vrlo brzo 🙂
[/quote]

Možda i pričam gluposti ali ne vjerujem da će ADRIS činiti gluposti. Samo glup čovjek bi išao tako daleko a da samo uravnoteži račun dobiti i gubitka (a to ti iskreno ne znam što znači). Prema tome ADRIS u 5 god. mora si povratiti vrijednost investicije i zaraditi najmanje 1,2 mlrd kuna neto dobiti godišnje.

P/E 9,32
P/B 0,65
BVPS 408,52

Ajme !

[/quote]

[/quote]
[/quote]

Možda i pričam gluposti ali ne vjerujem da će ADRIS činiti gluposti. Samo glup čovjek bi išao tako daleko a da samo uravnoteži račun dobiti i gubitka (a to ti iskreno ne znam što znači). Prema tome ADRIS u 5 god. mora si povratiti vrijednost investicije i zaraditi najmanje 1,2 mlrd kuna neto dobiti godišnje.

[/quote]

Na čemu?
[rolleyes]

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Možda i pričam gluposti ali ne vjerujem da će ADRIS činiti gluposti. Samo glup čovjek bi išao tako daleko a da samo uravnoteži račun dobiti i gubitka (a to ti iskreno ne znam što znači).

Znači da nadoknadi sav gubitak profitabilnosti u RH i malo više od toga da se dugoročno ima nekakav razumni rast profita. Eto to mi znači 😉

Dakle ne možete očekivati neke fantazije od Irana (ali Iran nije jedina stvar, sve se zbraja…), nego samo to da se profitabilnost vrati na nekadašnje razine i sa njih ostvari neki trajni stabilni rast razumnih iznosa 🙂

Dobro evo vidim da se malo atmosfera grije ,,,čujte ja sam osobno u adrisu zbog sigurnosti i dividende,e sad ako bi vi malo više rasli i malo više adrenalina uđite u Đakovštinu i Validus,ali vam savjetujem da naoštrite živce,,,pozdrav dioničarima adrisa i 1. 10 [cool]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Sreća da dionice nisu više u papirantom obliku, a i da sam ih prodao iznad 290….[proud]( TX Brancin )

inače…ili bi bio na hitnoj zbog trovanja celulozom…ili bi hitno intervenirali vatrogasci….[lol]

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Priopćenje za medije

TDR gradi tvornicu u Iranu
TDR će, uz dozvolu za uvoz cigareta, s podravskih polja u Iran prenijeti svoju tehnologiju, znanje i iskustvo proizvodnje i obrade duhana

Rovinj, 8. rujna 2008. – TDR, vodeći hrvatski i regionalni proizvođač cigareta, širi poslovanje na iransko tržište. Kako je dogovoreno s iranskim duhanskim proizvođačem, Iranian Tobacco Company i najvećim lokalnim distrbuterom, Dokhan Parsian Co. TDR će, uz dozvolu za uvoz cigareta, s podravskih polja u Iran prenijeti svoju tehnologiju, znanje i iskustvo proizvodnje i obrade duhana. Nadalje, u svrhu unapređenja i proširenja poslovne suradnje TDR će u roku od dvije godine u Iranu izgraditi i novu tvornicu cigareta. Time je TDR dobio mogućnost prenošenja svoga know-how-a i korporacijskih sorti, ali i mogućnost upoznavanja golemih gospodarskih potencijala i iskustava ove zemlje.

Prve količine najpoznatije hrvatske cigarete, Ronhilla već su izvezene na ovo izazovno tržište jugozapadne Azije. TDR u Iran izvozi i Avangard, cigaretu s inovativnim filtrom koji bitno smanjuje unos štetnih dimnih komponenti.

„2008. godinu u TDR-u obilježava snažna regionalna ekspanzija i širenje poslovanja. Nakon ulaska na talijansko i njemačko tržište te otvaranja ureda u Dubaiu, koji je baza za širenje poslovanja TDR-a na Bliskom istoku, iskorak na iransko tržište dodatno jača tržišnu poziciju TDR-a. Širenje poslovnja TDR-a u ovoj godini nastavak je dobrih rezultata iz prošle godine, tijekom koje je vodeći hrvatski proizvođač cigareta ojačao svoju prisutnost na tržištima u Češkoj, Španjolskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima“, izjavio je glavni izvršni direktor TDR-a, Davor Tomašković.

O TDR-u:
TDR je vodeći proizvođač cigareta u jugoistočnoj Europi s prodajom većom od 14 milijardi cigareta godišnje. Godišnji prihod TDR-a premašuje 300 milijuna eura, a profit 90 milijuna eura. Najvažniji brand TDR-a je Ronhill, koji je od svog nastanka 1979. godine predvodnik najboljih i najpoznatijih cigareta u Hrvatskoj i regiji. Ttržišni udio TDR-a na regionalnom tržištu je veći od 27 posto. Kao snažno izvozno usmjerena kompanija TDR je prisutan i na drugim europskim tržištima, a svoju prodajnu mrežu razvija i u zemljama Srednjeg i Dalekog istoka.

dioničar, 23.02.2011. u 22:49

Luda kuca na ADRS-P-A

New Report

Close