ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Linx strašno ulaganje u TDZ (i gdje je ono TDZ sada). ah da u Kanfanaru je sad zar ne.

Duhani sitno (to im je ionako ulaganje u sirovinu za Istru).

Prodajna mjesta sam izdvojio.

Ogradio sam se od inozemstva (mislio sam samo na HR).

molim pažljivije čitat.

@ceha

Ti imaš nešto protiv Istre?? Kakva "sirovina za Istru", nikakvu Istru nego za TDR gdje god se on nalazio tj. za potrošače duhanskih proizvoda diljem svijeta u konačnici.

Zašto se ulaže? Radi povrata. A sjedište kompanije je u Istri, povrat ide u Istru, na onaj način na koji je efikasnije. Gdje će biti proizvodna i druga postrojenja ovisi o tome gdje se više isplati dioničarima (a koji uopće ne moraju biti i nisu svi iz Istre… svatko može postati dioničar, kako? – ZSE! 😉 )

Normalno je da se turizam razvija u Istri kad je to turistički najperspektivnija regija Hrvatske. Normalno je da je TDR u Kanfanaru jer su tamo bili najpovoljniji uvijeti za izgardnju tvornice barem od svih mjesta iole blizu povijesnom sjedištu izvorne kompanije iz koje je ova nastala. Možda je TDR mogao završiti u Međimurju npr.? To se pitaš?? Pa da, tamo je super klima za razvoj industrije. Zašto nije TDR završio tamo ne znam, ali uz Međimurje i Istra slovi za pogodnija mjesta za ulganje. Moguće da je općina Kanfanar ponudila bolje uvjete za privlačenje investicija, možda je i goegrafski ta lokacija pogodnija obzirom na blizinu svih tržišta (s jedne strane tradicionalna: Hrvatska, BIH, Srbija…, s druge strane one prema kojima se teži: Njemačka, Italija, Španjolska, Češka…) i tak, ne bih ja rekao da u Adrisu preferiraju Istru nešto potpuno iracionalno, sigurno da Istra nudi dobre uvjete za razvoj gospodarstva tj. investicije, ali ako postoji i neka doza "ljubavi prema svom kraju" (jer ipak sva ta ulaganja otvaraju i neka radna mjesta!, ne služi ulaganje baš potpuno potpuno potpuno 100 % u interesu kapitala nego prirodom stvari usput se time okoristi i lokalna zajednica kroz radna mjesta i sl.) ja to ne bih nikome zamjerio, dapače!

Ljubav prema svom kraju, prema ljudima s kojima živiš, svojim prijateljima… nešto je vrlo pozitivno i nešto čemu itekako ima mjesta u biznisu jer se uvijek može "spojiti ugodno sa korisnim".

Ne upće, zapravo mi se sviđaju.
Jedino mi je malo čudno ponašanje Adrisa, sjede na brdo keša i u zadnjih 10 godina faktično se nisu makli iz Istre, a i kad su se makli to je bilo da pokupe TDZ tj. maknu konkurenciju (i dalje mislim samo na ulaganja u Hrvatskoj). Malo mi je čudno da nisu našli ni jednu tvrtku za preuzeti u ostatku Hrvatske ili za pokrenuti drugu vrstu biznisa izuzev duhana. Valjda im je u konačnici trebao biti cilj da se riješe duhana kao okosnice biznisa. Kvragu mogli su odavno kupit i Belje ili Vupik ili slične tvrtke. Neznam što čekaju, pokupit će im Todorić sve, a oni će i dalje ostati začahureni u Istri i duhanskom biznisu.

P/E 9,32
P/B 0,65
BVPS 408,52

Ajme !

Ne upće, zapravo mi se sviđaju.
Jedino mi je malo čudno ponašanje Adrisa, sjede na brdo keša i u zadnjih 10 godina faktično se nisu makli iz Istre, a i kad su se makli to je bilo da pokupe TDZ tj. maknu konkurenciju (i dalje mislim samo na ulaganja u Hrvatskoj). Malo mi je čudno da nisu našli ni jednu tvrtku za preuzeti u ostatku Hrvatske ili za pokrenuti drugu vrstu biznisa izuzev duhana. Valjda im je u konačnici trebao biti cilj da se riješe duhana kao okosnice biznisa. Kvragu mogli su odavno kupit i Belje ili Vupik ili slične tvrtke. Neznam što čekaju, pokupit će im Todorić sve, a oni će i dalje ostati začahureni u Istri i duhanskom biznisu.

Kakovo je to sada trkeljanje o poljoprivredi,što će to njima ? oni trebaju brze povrate i visoke marže.

obožavam strvine-posebno ovce

pa ak ovako nastavi divljanje cijena hrane i imat će visoke marže (evo danas kilo krastavaca 19,99 kuna), kilo rajčića 16 kuna. Pa ti vidi.

ah trebaju brzi povrat, a zato ulažu u uzgoj ribe i hotele. Poznate djelatnosti s brzim povratom.

ADRS-P-A

3.PBZ BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 304.741 18.01.2011. dan pocetka pada adrisa 300kn
3.PBZ BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 323.319 01.02.2011.
3.PBZ BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 318.514 15.02.2011.
3.PBZ BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 316.708 17.02.2011.

dionica pada tocno od datuma 18.01.2011.
na taj dan je broj 3 krenuo u kupnju i poceo podebljavati poziciju i onda je 1.2.2011. napravio nagli zaokret i poceo prodavati.Nije mi jasno sta ovaj radi.

Za 99 dana, 19 sati, 6 minuta, i 59 sekundi počinje turistička sezona! 😉

ADRS-P-A

3.PBZ BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 304.741 18.01.2011. dan pocetka pada adrisa 300kn
3.PBZ BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 323.319 01.02.2011.
3.PBZ BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 318.514 15.02.2011.
3.PBZ BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 316.708 17.02.2011.

dionica pada tocno od datuma 18.01.2011.
na taj dan je broj 3 krenuo u kupnju i poceo podebljavati poziciju i onda je 1.2.2011. napravio nagli zaokret i poceo prodavati.Nije mi jasno sta ovaj radi.

to ti radi njihov kompjuter ……tak je naštelan…….
sjetite se onog pada tvz. fat finger ………..njihovi kompjuteri ak izmaknu kontroli
mogu i nyse zatuć 10% u pol sata…..

Reportaža s gradnje hotela Lone.
http://files.glasistre.hr/GlasIstre.pdf

obožavam strvine-posebno ovce

P/E 9,32
P/B 0,65
BVPS 408,52

Ajme !

i ja kažem, ali odskočit će naš adris kao i uvijek [thumbsup]

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

pa ak ovako nastavi divljanje cijena hrane i imat će visoke marže (evo danas kilo krastavaca 19,99 kuna), kilo rajčića 16 kuna. Pa ti vidi.

pa onaj tko u ovo doba godine kupuje rajčice i krastavce i treba toliko platiti ako ne i 50 kuna po kg. U veljači kupovati rajčice i krastavce? svašta!

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

New Report

Close