Nažalost u današnjim uvjetima ,
teško je očekivati i zadržavanje postojećih a kamoli povećanje marži.
Ovdje se slažem jer cijene cigareta su ionako previsoke u odnosu na cijene u regiji, plaće su preniske, granica blizu.
Ipak, mislim da se i u okviru TDR-a moglo postići više, a pogotovo u okviru grupe. Osobno mi se ne sviđa Tomašković i cijela ta TDR ekipa. I ovo s Iranom im je ušlo slučajno, sve im je bilo nacrtano.
Jel moze pls. do jedno 130 kn opet.
prvo odbijanac na cca 220 …….
Danas mi je dosadno,nemam što radit pa sm se raspisao….
A usput , teško mi je gledat rast nekih drugih zdanja a našu stagnaciju …I to svako puta kad se dogodi..
Evo danas ERNT….itd…
Pa evo, ako slučajno čitaju iz ADRSa …
Mala banka … evo npr, SNBA , već imaju udio 5%… tržišnja cca 100 mil. kn,(pišem napamet)
Ako uzmemo da je ovogodušnja dobit cca 400 mil. (pretpostavljam Fi/4q mi je malo nejsan i uzeo sam najnižu razinu) znači samo od ovogodišnje dobiti :
1. kupiti za npr. duplo 200 m kn tu npr. A. banku cijena takoreći nebitna i sa još 200 m kn pojačati broj poslovnica pogotovo u Istri….
Sve radnike,menadžere i koperante – upućivat u svoju A. banku….
Sve transkakcije obavljat preko te banke , Ona vlastita sredstva koja su oročena ili su na računima –
dalje plasirati preko A. ove banke….
Zamislit te zarade i uštede … I to samo od ovogodišnje zarade ….
E takve investicije bi burza pozdravila blokadom …. Jer samom dobiti (400 m kn) tj. kešom , smo nagrađeni dobrom korekcijom cijene …. negativnom….
Zna li netko kada će biti objava o visini dividendi?
30.04 bilo prosle godine
i dionica je rasala cijeli treci i cetvrti mjesec
fino sam dobio po prstima ovdje.[cry]
ko bi rekao [huh]
fino sam dobio po prstima ovdje.[cry]
ko bi rekao [huh]
ovdje vam traje borba protiv sindikata ………….
malo bolje pratite jer kad sindikat uđe mi prodajemo i obrnuto………..
sad im dolazi na naplatu puno računa ……….
recimo da vas uputim kad je sindikat naslađivo na podravki na 270 na prodaju
mi smo krenuli u kupnju ……………pogledajte rezultat ….
tako vam je sindikat krenuo u kupnju na adrisu na 280 a mi drmamo za dole ……
uživajte ………..sve se vraća sve se plaća ………hoohohohohohohohohohohoho
Kakav sindikat baš jučer gledao neku emisiju sve roboti rade,šute neidu na bolovanje na godišnji rade 24 sata. [wink]
Nadam se da će doći vrijeme za ovakove dionice,pada zbog Ine,HT,sada ERNT a prometi sve manji.
Dugo dugo traje zima na ovoj dionici,godinama se ništa ne događa.Kapital se povečava iz godine u godinu,rezerve su veće od 5 milijardi,novac se ubetonira u neki hotel,povrat na kapital sve lošiji.Ukoliko dođe do devalvacije i veće inflacije istopiti će ove rezerve.Zapravo ovo je jedna od najgorih dionica za sve manjinske investitore uključivo i MF.Ukoliko Uprava nema ideju kamo investirati te rezerve pod hitno treba dio isplatiti u dividendu,najpoštenije bi bilo isplačivati dividendu vlasnicima povlaštenih dionica, dok vlasnicima redovnih mogu i reinvestirati kapital ili dodati dionice.
Vaša mišljenja ???
Premješteno iz teme: HT (Hrvatski Telekom d.d.)
Mogli biti Optima?? Ne fala. Nisu oni tako ludi.
A s brojkama se previše razbacujete bez blage veze. Kakvih Božjih 10 mlrd. Ni pola od toga nema nitko u RH. Oni imaju potencijal poluge toliki, imaju imovinu spremnu za prodaju toliku i sl., ali nemaju toliko keša, njega je puuno manje, jer ipak se svake godine investira par stotina milijuna kn… u projekte dugoročno očekivanog povrata razumnih iznosa (samo što još nisu ušli u fazu profitabilnosti… 🙂 )