Za vikend štivo potrebno je u google upisati sljedeće: tdz luković vlahović kriminal …
Interes za kupnju TDZ osim Adrisa pokazao je Gucić.
Činjenica je da je Adris jedna od rijetkih uspješnih hrvatskih (istarskih) priča, pri čemu je novac ostao u Hrvatskoj.
Sada tražimo transparentnost privatizacije TDZ, odnosno kupnje TDZ od strane Adrisa je suvišno i nepotrebno. I to da se oglasi konkurencija, nego ono hrvatski pravaši. Puno više posla imamo kod transparentnosti neuspjelih (uništenih) privatizacija. Tamo gdje se vola klalo zbog šnicle.
Ne razumijem se puno u financijska izvješća, ali gledam ja to i računam, i došo sam do zaključka da ova firma ima više love na računu nego što vrijede sve dionice!?
Jesam u pravu? Ili su to računovodstvene manipulacije?
Izgore bid na ADRS-P-A, ima samo 8 (osam) ponuda…
Prodaje li se to Adris da bi se kupilo ERNT?
Ne razumijem se puno u financijska izvješća, ali gledam ja to i računam, i došo sam do zaključka da ova firma ima više love na računu nego što vrijede sve dionice!?
P-A : 6.784.100 kom.
R-A : 9.615.900 kom.
Ovisi koliko vrijede… 😀
A što se tiče koštanja, pa koštaju više nego li ima "keša", nešto nisi dobro računo. Keša ima jaku puno ali ne baš toliko.
reko sam vam da ćemo ga slomit bez problema……….
gledajte i učite ……i nadam se da ćemo ga dovoljno stisnut da i linux nema prinosa….
neka čuvjek drži unedogled ………..
A pokrenuti cijenu može samo:
1. jača dividenda
2. bolja akvizicija
3. nepostoji….
I to je to….
Kako u ovoj firmi nisu skloni jačoj dividendi , (4. a ja to čak u ovom trenutku i 5. podržavam) ostaje ovo drugo….
4. jača dividenda u bitno umanjuje sposobnost budućih investicija i dovodi do trenutnog skoka cijene dionice , ali ukoliko nema daljnjih rezultata i kvalitetnog poslovanja (a nema , vidljivo u 3godišnjom padu dobiti) visoka cijena ničim ne bi bila opravdana i brzo bi ispuhala….
5. Plomin, PODR,Banka itd… pa i od HFP se može kupit dosta kvalitetnog….
Prilika svakako ima ,sve dalje je pitanje znanja i muda…..
Cijenu može pokrenuti i bolje poslovanje. Recimo da u Iranu prodaju godišnje 6,5 milijardi cigareta godišnje i da napune tvornicu u kanfanaru do granice od 25 milijardi cigareta godišnje. I to naravno uz pristojnu maržu.
Ali nije to jednostavno. Ući na private label segment na velikim tržištima nije uopće jednostavno jer kako TDR stišće trgovce u RH, sigurno je stisak PM i BAT-a još deset puta gori na sve trgovce na velikim tržištima.
Koliko uopće imamo velikih proizvođača cigareta? PM, BAT, JT ….
Nažalost u današnjim uvjetima ,
teško je očekivati i zadržavanje postojećih a kamoli povećanje marži.
Evo baš danas sam bio s jednim takoreći malim trgovcem (3 prodajna mjesta) , kaže da je na kraju potpisao onaj nepovoljan ugovor s TDRom , ali je iskamčio od njih 40.000 kn + dva prsluka TDR….
Tako da mislim da će u budućnosti glavni biznis ADRSa u najmanju ruku stagnirati..
(to je moje mišljenje i zdrava logika, bez nekih adekvatnih analiza)
A nažalost ostale djelatnosti ADRS trenutno su pušing strogi….one jednostavno niti nemogu (trenutno naravno) vratit navce izvučene iz TDRa za njih..