ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

paket 10300 komada prošao po 270,zna li netko, tko vrti paket?

Ispravak: 11000 kom u 11:29:49 sati

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

pa još malo………

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

http://www.vecernji.hr/biznis/duhanska-industrija-koja-trazi-buducnost-cigareti-bez-dima-clanak-228507

Evo jedan jako lijepi članak o ponašanju konkurencije. JT radi jako dobar posao. Dakle, opet isto, zrela faza razvitka, što dovodi do diverzifikacije poslovanja i internacionalizacije. Međutim ,vidimo da se jedan JT fokusirao na prehranu i farmaceutiku. Prvo nudiš cigarete da se razbole i otruju, a onda ih liječiš. Sjajno [rolleyes]
Međutim najviše me iznenadila velika zainteresiranost Japanaca za ovu Zero cigaretu bez dima… Jedino inovacije koje idu ka smanjenju zdravstvene štete mogu održati profitabilnost duhanske industrije u dugom roku.

Novci nisu problem. Novaca nema.

malo blokovi prolaze [cool]

Već sa napisao moje sumnje ali nitko ne komentira ,poradi INE
fondovi već drugi dan prodaju P-A , a danas i R …. ,
kao i druge likvidne dionice bez prevelikog spuštanja cijene (do -3%) a gdje ima dovoljno kupnje …

smanjuje se minus.......

Jedino inovacije koje idu ka smanjenju zdravstvene štete mogu održati profitabilnost duhanske industrije u dugom roku.

Pa na tome svi rade, i tu se stalno napreduje, cigarete danas su puno puno manje štetne nego prije 10, 20 ili 30 godina, stalno se napreduje. Nešto o TDR-ovom istraživanju i razvoju u tom smijeru:
http://www.rovinj.hr/rovinj/press/743

A cigareta Avangard, sa svojim pro-tech filterom govori sama za sebe.

malo blokovi prolaze [cool]

Već sa napisao moje sumnje ali nitko ne komentira ,poradi INE
fondovi već drugi dan prodaju P-A , a danas i R …. ,
kao i druge likvidne dionice bez prevelikog spuštanja cijene (do -3%) a gdje ima dovoljno kupnje …

[/quote]
jedan fond prodaje, dok se drugi krca.jel?

Vijesti iz TDR
http://www.vecernji.hr/biznis/sivo-trziste-doseglo-20-prodaje-cigareta-hrvatskom-trzistu-clanak-229096

obožavam strvine-posebno ovce

Vijesti iz TDR
http://www.vecernji.hr/biznis/sivo-trziste-doseglo-20-prodaje-cigareta-hrvatskom-trzistu-clanak-229096

Hehe!!, jako zanimljivo, sve "u skladu sa očekivanjima", lijepim očekivanjima 🙂 Ja sam u svojim (smiješnim/za zabavu) "računima" baš računao sa 3,5 mlrd komada u BIH za 2010. a što je taman tih 38 % tržišta, zar ne? Lijep povratak na stare razine sa prethodnih jadnih 3,00 mlrd što je bilo ono palo.

Sad je pitanje da li se u BIH može dalje nastaviti na način kako sam ja to zamislio… ako netko poželi vidjeti moju "maštovitu projekciju" budućeg razvoja događaja (pravim se da imam kristalnu kuglu, ali često pogodim pa mi je zabavno se tako igrati) evo u prilogu, pa se igrajte s brojevima kako god želite, u skladu sa vašim pouzdanijim brojkama (neki brojevi su kod mene "skroz otprilike") i pouzdanijom kristalnom kuglom koja vam govori budućnost. Uglavnom zabavno se igrati sa brojevima, gledati "što – ako"… zanimljivo je ispitivati potencijalne budućnosti, ali koja će i stvarno biti, koja je najverojatnija… to je malo teže znati 🙂

evo konkretno o adrisu i te plomin,plus solarna elektrana kod pule,za to još nisam čuo,pretpostavljm da će se i tu adris uključiti.
a te plomin ipak ide na plin možda-vjerojatno,pa su opcije sa inom ili prirodnim plinom sigurno zanimljive.

Dva su sata u Pazinu o gradnji zamjenskog bloka plominske termoelektrane na ugljen, TE Plomin 3, vrijedne 800 milijuna eura (uz korištenje postojeće infrastrukture od pristana do dimnjaka), u ponedjeljak razgovarali župan Ivan Jakovčić i suradnici te čelnici Labina i općina Labinštine s delegacijom HEP-a, koju je predvodio predsjednik Uprave Leo Begović.

Na presici održanoj bez predstavnika HEP-a župan je izvijestio da im je HEP predstavio projekt, u 2011. bi trebalo izabrati izvođača radova i vjerojatno partnera s kojim će HEP ući u taj posao po kojem bi se u TE Plomin 3 proizvodilo 500 megavata struje, što je optimalno za sustav koji HEP ima. Nova službena informacija iz vodstva HEP-a, koju je župan višekratno ponovio, je da će se proizvodnja struje u Plominu utrostručiti, a da će štete po okoliš biti upola manje od sadašnjih.

– Želimo graditi povjerenje s HEP-om, ali iz prošlosti postoji nepovjerenje, rekao je Jakovčić te odmah najavio da će se zatražiti drugo pa i treće mišljenje od domaćih i stranih stručnjaka vezano za HEP-ove tvrdnje oko zaštite okoliša, odnosno studije zaštite okoliša za zamjensku TE Plomin 1, koja je najavljena za prvu polovinu 2011. Naknadno će biti dogovoreno tko će platiti tu studiju ili studije.

– Bez tog drugog, pa vjerojatno i trećeg mišljenja, nećemo ući u posao, poručio je župan. Na naše pitanje što ako se utvrdi da informacije HEP-a nisu točne, Jakovčić kaže da će se u tom slučaju ići do kraja jer oko toga nema kompromisa, ali nije htio pojasniti što to konkretno znači.

Uz najavu da će se angažirati stručnjaci za dodatne konzultacije oko utjecaja na okoliš također je vodstvu HEP-a jasno dano do znanja da će primarni partner za razgovore Županiji i Labinštini biti vlasnik HEP-a – država, odnosno Vlada. Razlog za to je taj što je 90-ih HEP prevario Istru i umjesto obećanih 20-ak na Labinštini su realizirana tek dva, tri projekta.

Na razgovoru je istaknuto da se želi čuti i poštivati mišljenje građana Labina i Labinštine, posebno onih iz Plomina i općine Kršan jer tu će biti najviše koristi, ali i štete od te investicije. Župan ističe da želi podijeliti odgovornost s drugima jer i na Labinštini postoje zahtjevi da se omogući ulaganje u plominske termoelektrane.

Župan je ponovio da Županija i Labinština žele da partner HEP-u buderovinjski Adris te traže da HEP uvaži činjenicu da u Istri postoji tvrtka koja želi ući u taj posao.

– Adris je za nas najpoželjniji partner, veli župan. Na novinarsko inzistiranje da pojasni taj stav, Jakovčić kaže da se tu radi o zaštiti istarskih regionalnih interesa jer zašto bi se profit Adrisa ulagao drugdje ako se to može učiniti u Istri. Iako se već govorilo o zajedničkoj tvrtki Adrisa i Županije, Jakovčić je rekao novinarima da postoje razni modeli partnerstva – od uključivanja Županije kroz IRENA-u ili obeštećivanja onog tko će u to ući, spomenuvši fond za istarske projekte, ali je ujedno podsjetio i da Adris još nije u igri s HEP-om.

Novinare je zanimao i ugljen kao energent, iako se godinama u Istri inzistira na plinu, prikupljene su za to tisuće potpisa građana koji su bačeni u vjetar. Jakovčić je odgovorio da postoji velika vjerojatnost da će TE biti na ugljen iako bi on osobno volio da bude na plin kao i dio građana.

– Istarska županija je dala do znanja da preferira plin iako smo svjesni da je Plominski zaljev namijenjen za TE na ugljen. Svjesni smo da Vlada i Sabor tu odluku vjerojatno neće promijeniti, rekao je Jakovčić te opet ponovio tvrdnje iz HEP-a da će štete na okoliš, iako će proizvodnja struje biti utrostručena, biti upola manje. "Je li to točno, ne znamo", veli župan, ali ako nije, potpisi građana bit će važni. (S. BENIĆ)

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

TDR predstavio Izvješće o održivom razvoju: „Rast je u našoj prirodi“
(http://www.tdr.hr/novosti_press/novosti/objava_16122010.html)

Izvješće ovdje: http://www.tdr.hr/novosti_press/novosti/TDR_OR_HR-web.pdf

TDR predstavio Izvješće o održivom razvoju: „Rast je u našoj prirodi“
(http://www.tdr.hr/novosti_press/novosti/objava_16122010.html)

Izvješće ovdje: http://www.tdr.hr/novosti_press/novosti/TDR_OR_HR-web.pdf

Zanimljivo licemjerje, slika starog ribara na plavom moru. A to što će on vjerojatno umrijeti od raka pluća izazvanog cigaretama to nema veze. Reklamiranje duhanskih proizvoda direktno ili indirektno je protuzakonito, time i taj izvještaj, a to mu je jedini cilj.

Žalosno mi je čitati da ovjde ima ljudi koji žele da TDR povećava svoju prodaju samo kako bi malo pridobili u svoj džep, a pretpostavljam da oni nisu pušači. Slabo mi dođe kad vidim osnovnoškolce kako puše cigarete kao veliki.

Volio bih da svi u HRvatskoj prestanu pušiti!

P.S. Ovo je samo izraz mojeg stava. Ne treba mi nitko ništa objašnjavati, unaprijed hvala.

do sad sam bio nekoliko puta dioničar adrisa kroz ovih 5-6 godina koliko se trguje sa njim.nikad u životu nisam zapalio cigaretu.uvijek sam ljudima oko sebe koji puše predlagao da lovu koju ulože u kupnju cigareta preusmjere u dionice adrisa.

gle nije baš sve tako crno bijelo kao u gornjem postu .kapitalizam je okrutan sport.
adidas i nike koriste klince od 5 godina u vijetnamu da ti rade tenisice koje ti kupiš u zagrebu za 100 eura,a oni dobiju par dolara mjesečno.
farmaceutske kompanije izmisle virus ptičje i vinjske gripe pa ti onda prodaju cjepiva.
antivirus kompanije informatičke puste crve na internet a onda rade antivirus programe.
mali židov cukenberg mazne ideju za facebook i zaradi 7 milijardi dolara.pogledati film socijalna mreža.
i pogledajte film informant sa matt damonom,zanimljiv.o agro sektoru u americi.

u svakom slučaju treba adris prisliti da više daju za socijalu i zdravstveno osiguranje.
a tko se želi trovati ,ne možeš mu zabraniti,bolje sa adrisovim proizvodima nego bat-ovim ili filip morisovim.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

New Report

Close