Od 9.3.2009. kada je sve bilo na dnu dna, ADRS-P-A ti je npr. narasla do sada nekih cca. 105 % a CROBEX, i uljučivo ovo sa Inom sada, svega cca. 66 % a ostala društva bez Ine dakle i nešto manje tj. ostala društva su u gap-u, a kojega vjerojatno nikad niti neće nadoknaditi, tj. samo neka od njih će, a druga će rasti manjiim ili jednakim stopama time gap držeći negdje konstatnim a negdje sve većim i većim…
[/quote]
izgleda da se ovdje dogadjaju neke špekulacije, zdrava firma stoji na cca 270 kuna dok ostale već danima rastu,stvarno čudno.ima neki razlog???nisam dioničar adrs ali razmišljam da postanem.
[/quote]
Nemoj, kolega, samo ćeš se nervirati. Uzmi nekog građevinara, oni rastu ko ludi. Ostavi adris nama…..strpljivima.
[/quote]
hvala ali nebi gradjevinare.mogu ja bit i strpljiv,ne trebam za burek.
ja pojačao i danas
izgleda da je adris duboko ušao u priču oko energetike.zato i nije radio akvizicije ,čekao je priliku
meni se čini da 19 posto ine i veliki udio u hepu je već pripremljen id a se o tome radi.
čak i jakovčić koji ratuje protiv adrisa lobira da uđu u deal sa te plomin,a to je onda noga u vratima hep-a.
Izgleda da jučer i danas prodavaju fondovi , ili radi INE ili zbog drugih brzorastućih …
Situacija je takva da ADRIS (cijena dionice ) očigledno neće nikamo pobijeći …
Znači ima vremena …. pogotovo na P-A
Jedino još onaj tribun Kajin stalno gunđa kontra ekipe iz Adrisa,mogao bi dobit žuti od šefa ?
A joj a joj, kakvi sad Jakovčići, Kajini, Cuccurini… na stranici Adrisa vam lijepo crno na bijelo piše članak o tome kako se Adris grupa ne bavi politikom. Molim vas to pročitajte ako već niste.
danas se netko istresao to se vidjelo u par navrata,pogotovo kad je malo prije zatvaranja potukao do 265 kn,mada je cijeli išlo po 270-273.čak mislim da je stavio na 270 da bi sve prošlo vrlo brzo.
prije mi to izgleda da netko štopa cijenu,i da se prepakiraju paketi,svaki dan prolazi par paketa.
s obzirom koliko se spominje adris kao ulagač u ini i hepu,dionica je odradila jako malo od ponedjeljka kad se počela lova preljevati iz ine.
po pokazateljima adris dominira u cijelom crobexu,i ako ulažu u energetiku a ina nestaje sa burze(vrlo vjerojatno) čini mi se logičnim da investitori prelijevaju lovu iz ine u adris.
dobit im je 500 milijuna kn za 3 kvartala 2010,akumulirano imaju 5 miljardi.
http://www.vecernji.hr/biznis/zakon-trgovcima-ne-propisuje-nikakvo-skrivanje-cigareta-clanak-228843
Ne znam na koji business toliko utječe promjena zakonodavstva u zadnjih par godina kao na Adrisov b. Olakotna okolnost je što ovaj put zakon ne promiče interse stranih kompanija, nego djeluje na sve jednako. Duhanski biznis čini se nije u milosti zakonodavstva, ne samo Hrvatskog nego i u drugim razvijenim zemljama. Sigurno najveća prijetnja duhanskoj industriji.
Ovo "skrivanje cigareta" koliko sam primjetio jedino ne poštuje PM… njegove sam cigarete vidio izložene na prodajnim mjestima na kojima prodaju (valjda isključivo) njegove cigarete.
Ostali nisam primjetio da to ne poštuju.
Slažem se da bi zakon tu trebao biti jasniji pa da se konačno zna treba li ih skrivati ili ne.
Što se tiče TDR-a, mislim da oni nemaju ništa protiv ovakve verzije zakona, dapače! 🙂
To je dobro,bar će svi imati iste uvjete.Još treba zabraniti članke u novinama (glas istre ) plačanje posjeta novinarki Danijeli Jozić u Nizozemsku. Posjeta tvornici JT,to su takozvani sponzorirani članci.ili prikrivena reklama.
malo blokovi prolaze [cool]