Jedino logično je bilo da Adris kupuje dionice Ine,nikako MF jer to nema nikakvog smisla,netko treba odgovarati zbog ovog.Pa nije to kasica prasica ili je ?
Jedino logično je bilo da Adris kupuje dionice Ine,nikako MF jer to nema nikakvog smisla,netko treba odgovarati zbog ovog.Pa nije to kasica prasica ili je ?
Čini se da mirovicni državi jesu kasica prasica. Očito da neki normalan dogovor sa Državom nije postignut, jer da je postignut/normalan tada ne bi Erste OMF kao inače vjerojatno najodgovornije upravljani fond te Adris koji mora biti odgovoran prema svojim dioničarima odustali od ovog posla.
Ovo je dokaz da se kod nas nikad nigdje ne može sjesti i pametno dogovoriti nešto u obostranom interesu nego država bi očito uvijek "ručak na tuđi račun" – ovaj puta na račun budućih umirovljenika svih fondova osim Erste OMF koji čini se ne pristaje na ucjene.
Možda još nije kasno da se nešto dogovori, još ima puno toga za skupiti, ali sve mi se čini da će na ovome ostati – "obranu" Ine ne plaća onaj kojemu je interes steći 50 % i kojem ovaj ostatak dionica uisitnu toliko i vrijedi (Državi i MOL-u jednako puno vrijedi, ostalim manje) nego plaćaju budući umirovljenici AZ, Raiffeisen i PBZ CO OMF-ova čiji članovi bi sad možda trebali razmisliti o prelasku u Erste OMF!!
Sve je ovo konfuzija bez glave i repa,sada MF prodaju HT i Adris da bi obranili Inu.Oni nemaju dovoljno gotovine jer cijelu godinu financiraju državu,zar je uopće trebalo raditi mirovinsku reformu ?
Zar nije bilo jednostavnije i jeftinije zakonom obraniti Inu ?
Možda će netko jednog dana odgovarati zbog ovoga ?
Zar je Adris toliko lošija tvrtka od Građevinaca ? ovo je za rubriku lud zbunjen.
koja su sve sranja rasla zadnjih dana, a jedan biser ko Adris stoji na mjestu, čak danas ode u minus ..za ne vjerovat, glavni da luzeri tipa IGH, INGR rastu, bogu za plakat
Novi (originalni :D) proizvod:
http://www.adris.hr/PR/objava_za_medije.asp?prID=845
Linx,
ti si kao dobri duh ove dionice. Melem na ranu.
Zaglavila sam u Adrisu od davnih dana i ponekad mi zaista nije lako, jer ušla sam sa priličnim sredstvima (za svoje prilike) i dosta izgubila…
Ali još sam tu i nedam se; štoviše, redovito kupujem Adrisovu – Cromarisovu – ribu i guštam, u inat! A odlični su im i brancin i orada, a tek dimljeni fileti – prava delicija! Tko nije, neka svakako proba! 🙂
Linx,
ti si kao dobri duh ove dionice. Melem na ranu.
Zaglavila sam u Adrisu od davnih dana i ponekad mi zaista nije lako, jer ušla sam sa priličnim sredstvima (za svoje prilike) i dosta izgubila…
Ali još sam tu i nedam se; štoviše, redovito kupujem Adrisovu – Cromarisovu – ribu i guštam, u inat! A odlični su im i brancin i orada, a tek dimljeni fileti – prava delicija! Tko nije, neka svakako proba! 🙂
Hvala, i drago mi je što te razveseljavam! [thumbsup]
Zapamti jedno: dok ne prodaš nisi izgubila, NIŠTA!
Mislim da je ovo dobro shvatiti kao trening, trening za dugoročno investiranje (a što je dobra disciplina – to treba naučiti/istrenirati!).
Zar stan u kojem npr. živiš misliš prodavati tek tako, ubrzo nakon si ga kupila? Gledaš svaki dan njegovu tržišnu cijenu i brine te što je danas tržišna cijena manja nego jučer? Mislim da te ne bi trebalo to previše brinuti – a isto je i u slučaju dionice koju dugoročno držiš tj. i puno puno bolje!
Dionica je udio u vlasništvu kompanije slično (samo još puno bolje!) kao vlasništvo stana kojega evenutalno imaš. Obzirom da je ovo dobra kompanija, dobrog odnosa prema svojim dioničarima, koju vode dobri ljudi i koji ju vode u dobru budućnost… lijepu budućnost, trebaš biti ponosna što si među suvlasnicima ove kompanije, biti sretna što imaš nešto lijepo, nešto što je vrijedno i ponosno imati, a dugoročno, zaista dugoročno, i tržište će tu vrijednost kako-tako cijeniti, biti će tu neke dividende… vječno.
Adris će živjeti "vječno". Hoćeš li ti? Ovo jednoga dana kada cijena bude puno veća nego danas možda također nećeš prodati nego ćeš ostaviti svojoj djeci ako ih imaš, a oni će možda svojoj djeci… itd., i u vremenu kada će stan kojega možda imaš biti pretvoren u prah, kao i ljudi što su prolazni. Dobra kompanija malo duže traje nego bilo koja nekretnine izuzev egipatske piramide i sl. :rotfl:
Ako si ne želiš graditi piramidu, ako djeci i unucima ne treba piramida… evo, imaš Adris umjesto toga. Prave vrijednosti traju i trajno koriste svojim vlasnicima. Nekada vrijedne stvari i moramo prodati, to nije sramota, možda ćeš to jednom učiniti – a možda i nećeš, baš zato što ćeš shvatiti da je prevrijedno da bi se prodalo, da to može biti od koristi puno duže nego li od koristi možeš biti i ti sama.
hoćemo danas nadoknaditi gap za ostatkom društva ili će se ostatak društva korigirati natrag nama?
hoćemo danas nadoknaditi gap za ostatkom društva ili će se ostatak društva korigirati natrag nama?
Od 9.3.2009. kada je sve bilo na dnu dna, ADRS-P-A ti je npr. narasla do sada nekih cca. 105 % a CROBEX, i uljučivo ovo sa Inom sada, svega cca. 66 % a ostala društva bez Ine dakle i nešto manje tj. ostala društva su u gap-u, a kojega vjerojatno nikad niti neće nadoknaditi, tj. samo neka od njih će, a druga će rasti manjiim ili jednakim stopama time gap držeći negdje konstatnim a negdje sve većim i većim…
Od 9.3.2009. kada je sve bilo na dnu dna, ADRS-P-A ti je npr. narasla do sada nekih cca. 105 % a CROBEX, i uljučivo ovo sa Inom sada, svega cca. 66 % a ostala društva bez Ine dakle i nešto manje tj. ostala društva su u gap-u, a kojega vjerojatno nikad niti neće nadoknaditi, tj. samo neka od njih će, a druga će rasti manjiim ili jednakim stopama time gap držeći negdje konstatnim a negdje sve većim i većim…
[/quote]
izgleda da se ovdje dogadjaju neke špekulacije, zdrava firma stoji na cca 270 kuna dok ostale već danima rastu,stvarno čudno.ima neki razlog???nisam dioničar adrs ali razmišljam da postanem.
[/quote]
izgleda da se ovdje dogadjaju neke špekulacije, zdrava firma stoji na cca 270 kuna dok ostale već danima rastu,stvarno čudno.ima neki razlog???nisam dioničar adrs ali razmišljam da postanem.
[/quote]
Nemoj, kolega, samo ćeš se nervirati. Uzmi nekog građevinara, oni rastu ko ludi. Ostavi adris nama…..strpljivima.