ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne mora značiti ako Adris kupi INU po 2800, profitirati će jako, zašto pogledaj na temi INA!!!

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Možeš li objasniti zašto bi se to negativno odrazilo na dionicu adrisa?

Ma neće. Možda od toga svega, ništa i ne bude, pa će adris uglavnom vrijediti kao HT.
Za zainteresiranost adrisa da uđe u energetski sektor, znalo se još u 5. mj.ove godine, kada je vlada počela neformalne razgovore sa adrisom. Vladi je tada, kao i sada potreban novac, a adris ga je kao "hrčak" skupljao. Tada sam skužio da će biti frka oko INE te je počeo kupovati. (postao sam to na temi INA)
Nadalje, adris je uvjetovao da će ući u tu akviziciju, ali samo kao ravnopravni partner, tražeći od vlade maksimalu od 19% dionica koje vlada smije prodati, a da joj ostane 25%+1 dionica. Za ostatak su bili zaduženi fondovi (toliko o onoj opciji da mađari preko nekog fonda u skrbništvu imaju 50%+1 dionicu, jer nemaju) Znači, sve je u Jacinim rukama, ako ne želi dati tih 19% dionica Ine, adris će se povući, jer jedino 25%+1 dionica mu omogućava stavljanje "veta" na sve odluke koje mu se ne sviđaju.
Živi bili pa vidjeli [thumbsup]

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Ne mora značiti ako Adris kupi INU po 2800, profitirati će jako, zašto pogledaj na temi INA!!!

A INGR da isto onda malo uzmu dok još ima, ha?

Koliko će Adris istržiti od vlade ? može li on mic po mic preuzeti Inu ? dok se dva partnera svađaju treći grabi priliku.
Ovo je sto puta bolja prilika od Plomina.Vaše mišljenje ?

Mislim da će se eventualna kupovina dionica INE -r-a na burzi negativno odraziti na cijene dionica Adrisa
[/quote]
Po zdravoj logici možda ako Adris uđe u dokapitalizaciju zbog Ine,ali što ako se zbog ine proda TDR ?
Dragi kolega na burzi se ulaže u budučnost, ukoliko uzmu Inu cijena će otići na 3000 kn.

obožavam strvine-posebno ovce

moj savjet adrisu da gledaju svoja posla i misle na interese dioničara i tako će najbolje pomoći sebi i hrvatskoj a zbog sdp-vih i hdz-vih glavinjanja ne treba bit topovsko meso… svoje greške i budaleštine neka ispaštaju ili neka donesu zakone pod hitnom postupku pa onda neka daju ostavke a ne da prave medijski cirkus… neće ina propast ali bi naše penzije mogle s obzirom kako fondovi s njima upravljalju

idemo malo računati:
svaka naftna konpanija ( a i druge ) na zapadu imaju dobit 10-15% prihoda.
INA-a bi trebala imati dobit cca 3 milijarde kuna.

3 000 000 000 : 10 000 000 = 300 kuna

P / E = 2800 / 300 = cca 9,3
P / BV ( koji je upitan, daleko veci po rezervama i pridobivenoj proizvodnji kako se racuna na zapadu, SIGURNO JE BAREM 2000 kuna ) = 1,4

umnozak P/E X P/BV = 9,3 X 1,4 = cca 13!!!!!!!

znaci na toj cijeni povoljna kupnja, sve do cca 3200 kuna po sadašnjim saznanjima!!!

nisu Madjari ludi znaju oni da ovo vredi puno vise od trnutno ponudjenih 2800kn ali takodjer znaju da ovu utrku dobiti nemogu ako se ukljuci Adris,Mf i politika jer im nad vratom vise rusi u slucaju dugotrjne bitke od 5-6000kn gdje oni te pare nemaju jer bi trebali osigurati paru za 27pct Ine

idemo malo računati:

Nemaju ni 10%.

idemo malo računati:

Nemaju ni 10%.
[/quote]
Točno, niti 10 %, praktički nikada niti jedna. Koliko sam ja to primjetio uglavnom dobre naftne kompanije imaju oko (7 +/- 2) % 😀

citiram iz jednog Poslovnog dnevnika:
No, najjeftinija od svih svih konpanija u grupama na tržištu u razvoju su ruske energenske konpanje nakon što je vlada povisila porez na izvoz nafte. Prosječni P/E tih konpanija iznosi tek 7,69. Lukoilov P/E prošlog tjedna iznosio 8,3, dok je teksaški Exxon trgovao uz P/E od 12,5. Ruski naftaš procjenjen je na 3,30 dollara za svaki barel dokazanih rezervi nafta, dok su Exxonom i francuskim Totalom trguje po 13 dolara po barelu dokazanih rezervi????TNK-BP ovim dionicama trguje se uz P/E 6,62.
Sada lako izračunate cijenu dionice INA-e, ako znate dokazane rezerve nafte INA-e!!!!
Tko ima INFORMACIJU ( bilo koju ali TOČNU ) taj se može OBOGATIT!!!!
SRETNO u trgovanju!!!
Samo da sada i Adris skoči!?

citiram iz jednog Poslovnog dnevnika:
No, najjeftinija od svih svih konpanija u grupama na tržištu u razvoju su ruske energenske konpanje nakon što je vlada povisila porez na izvoz nafte. Prosječni P/E tih konpanija iznosi tek 7,69. Lukoilov P/E prošlog tjedna iznosio 8,3, dok je teksaški Exxon trgovao uz P/E od 12,5. Ruski naftaš procjenjen je na 3,30 dollara za svaki barel dokazanih rezervi nafta, dok su Exxonom i francuskim Totalom trguje po 13 dolara po barelu dokazanih rezervi????TNK-BP ovim dionicama trguje se uz P/E 6,62.
Sada lako izračunate cijenu dionice INA-e, ako znate dokazane rezerve nafte INA-e!!!!
Tko ima INFORMACIJU ( bilo koju ali TOČNU ) taj se može OBOGATIT!!!!
SRETNO u trgovanju!!!
Samo da sada i Adris skoči!?

U proskepktu kažu da su na 31.12.2005. imali dokazane rezerve 245 MMboe a dokazane i vjerojatne 386 MMboe.
Treba napomenuti da ove brojeke uvijek rastu, novije "dokazane" se s vremenom približavaju nedavnim "dokazanim i vjerojatnim".

Recimo da je vjerojatno da su danas dokazane rezerve nešto preko 300 MMboe.

P.S. Imam osjećaj da dogovor nije takav da će Adris preuzeti 25 % Ine, nego da će i on i mirovinci skupa preuzimati ovo što je na prodaji, po cijeni kojoj god… jer će kupovati "ne sebi, nego Državi za račun", tako da će Državi dati sve što preuzmu, po cijeni stjecanja, evenutalno uvećano za neku "maržu", a Država ne u kešu kojega nema, platit će im u drugim dionicama iz svog portfelja, po nekoj razumnoj cijeni koju su dogovorili. To mi se čini nekako najrealnije.

@Lynx

da nemaš info , da li je ADRIS ovaj prvi kupac?

smanjuje se minus.......

New Report

Close