ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ispravak:
proizvodnja u Siriji 4000000 tona nafte X 6 = 24 000 000 barela X prosječno sljedeće godine 100 dolarčeka = 2 400 000 000 dolarčeka!!!
trošak pridobivanja nije veći od 10 dolara po barelu!!!!

Svaka cast Lynx evo ti 100-tka od mene .
Istina ti uvijek pises o ADRS . Nikad lose ali nije to bitno .

O svakome pišem ono što ga ide. Koje ide loše kada saznam to loše o njima pišem loše, bilo ja tu dionicu imao u portfelju (FRNK npr.) ili nikada u životu ne imao niti jedan komad tog smeća (PODR npr.)
Koje ide dobro – prema njima jednako pošteno.
Ali to ne znači da se i prema onima koji su dobri ne može nekada nešto kritički kada ih to dođe… npr. više puta sam kritizirao upravu Adrisa što se previše popustljivo ponaša prema upravi Maistre koju bi trebali smijeniti ako hitno ne popravi svoje rezultate, ili koliko sam kukao, žalio, grdio ih… što u proljeće 2009. nisu kupovali dionice za portfelj Grupe. Kada ih ide nešto kritično – ja i to kažem, ali očito da potrebe za time nema puno, to možda više govori o njima nego o meni.

Također sam kritičan bio prema onoj glupoj zgradi u Zagrebu, čisto mi je drago što ta gradnja još nije započela – oduvijek mi se činilo da je to bacanje novca… možda sam pogriješio a možda ne, sve je moguće – ali ja sam rekao što mislim.
Netko je pitao za promašene invesicije, eto ta zgrada u Jagićevoj bi po meni bila promašena investicija, to sam odmah rekao, i još uvijek nisam promijenio mišljenje – hvala Bogu što birokracija ovdje opet koči :rotfl:

adris bi je kupova po 1700kn da su vizionari kako ti smatraš,al nisu [sealed]

Mora da si me zamijenio s Lynxom, ja nisam rekao da su Adrisovci vizionari. Rekao sam par puta da ćemo uskoro vidjeti jesu li genijalni stratezi ili šarlatani.

lynks,

prije par postova si upitao kako to da je cijena tako niska, mi smo ti samo pokušali objasniti zašto je tako niska i da ta očekivanja su samo tvoja očekivanja.

To nisam pitao ovdje nego na MAIS-R-A. MAIS-R-A nemam direktno nego samo kroz svoje vlasništvo u Adrisu. Jasno je meni kako se tržište ponaša 😉 Ali ako niste do sada primijetili mene ne zanima treutna tržišna cijena (nikad, osim kad kupujem :D)

Govoriš o nekim povratima od 1% i da bi to bilo dobro. Naravno da bi bilo dobro ako postoji samo ADRS, ali na tržištu postoje druge dionice s kojima se svi uspoređuju, i to se gleda pri formiranju cijene.

Ponavljam da ja nikada ne govorim o "formiranju cijene".
Ono je priča o internoj stopi rentabilnosti hotela, kakve vam to ima veze sad sa drugim dionicama?
Govorio sam da i takva budućnost hotelskog dijela bizinsa ukupnu vrijednost portfelju Adrisa ne narušava toliko da bi sadašnja vrijednost Adrisa kao kompanije bila manja odokativno ovako npr. od današnje knjigovodstven vrijednosti Adrisa…. Što se tiče dioničara Maistre, druga stvar, u čega sad ne bih detaljno ulazio. Naime njima bi tako niski povrati ne bi bili nimalo ugodni jer pitanje kako bi uopće plaćali kamate Grupi… tako da njima profi ne bi bio nikakav a i vrijednost kompanije kao cjeline s time u skladu. Međutim ne vjerujem da će tako biti pa se niti dioničari Maistre nemaju što brinuti, hotelima će ići solidno, samo treba još malo vremena.

Još jedna stvar, na tržištu je bitno kako većina misli, a za većinu postoje i druge dionice, a ne samo Adrs i zato je cijena takva kakva je. I ne trebaš govoriti drugima kako MORAJU razmišljati kao ti!

Svatko neka razmišlja kako hoće, naravno! :D, ja samo kažem kako ja razmišljam i kako smatram logičnim ako to nekome može pomoći ja sretan, ako ne – ignorirajte.
Cijena neka na kratkim skalama (par godina) ide kamo god želi… meni svejedno 😉 Dugoročno znam da mora doći bar približno da tadašnju vrijednost. Naši pristupi se očito bitno razlikuju. Ti si fokusiran na trenutne cijene a ja na vrijednost i ono dugoročno. Ja poštujem tvoj pristup, uvijek poštujem različitosti, koliko god bile različte od mene 😀

Koliko će Adris istržiti od vlade ? može li on mic po mic preuzeti Inu ? dok se dva partnera svađaju treći grabi priliku.
Ovo je sto puta bolja prilika od Plomina.Vaše mišljenje ?

obožavam strvine-posebno ovce

Koliko će Adris istržiti od vlade ? može li on mic po mic preuzeti Inu ? dok se dva partnera svađaju treći grabi priliku.

Nagađanja na sve strane…
http://www.poslovni.hr/vijesti/vlada-molovo-preuzimanje-ine-smatra-neprijateljskim-adrisu-19-posto-dionica-166177.aspx

Kamo sreće da ja takvo što moguće. Ja bih, ukoliko je cijena razumna (a trenutno nisam siguran koja je to jer namam pouzdanu valuaciju Ine, čini mi se da vrijedi između 3 i 4 tisuće kn, ali zbilja ne znam kojoj granici bliže :D) bio presretan takvim razvojem događaja. Ali to je zbilja jaako teško. Navodno MOL indirektno kontrolira još dosta dionica… možda već ima preko 50 %, a onda ovi planovi padaju u vodu.

Nagađanja na sve strane…
http://www.poslovni.hr/vijesti/vlada-molovo-preuzimanje-ine-smatra-neprijateljskim-adrisu-19-posto-dionica-166177.aspx

Kamo sreće da ja takvo što moguće. Ja bih, ukoliko je cijena razumna (a trenutno nisam siguran koja je to jer namam pouzdanu valuaciju Ine, čini mi se da vrijedi između 3 i 4 tisuće kn, ali zbilja ne znam kojoj granici bliže :D) bio presretan takvim razvojem događaja. Ali to je zbilja jaako teško. Navodno MOL indirektno kontrolira još dosta dionica… možda već ima preko 50 %, a onda ovi planovi padaju u vodu.
[/quote]
Ne pada ništa u vodu,vlada može zakonom ograničiti mol.

obožavam strvine-posebno ovce

Nagađanja na sve strane…

[/quote]
Ne pada ništa u vodu,vlada može zakonom ograničiti mol.
[/quote]
Pa i mogla bi, ali koliko bi to bilo pametno u ovom trenutku? Znam, da su to i mađari napravili da ne izgube mol, ali oni tada nisu bili u ovakvoj situaciji (političkoj) Time bi se zamjerili EU (a iduća "predsjediteljica" je upravo Mađarska) a bio bi to loš primjer, drugim, možebitnim ulagačima u HR.
Mislim da je ovo, šta Jaca radi, jedino moguće…….na novac odgovoriti novcem (Adrisovim, naravno, jer ga on najviše ima)
I da konačno vidimo, da li su čelnici Adrisa veliki stratezi ili šarlatani………..

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

Ipak izgleda da u adrisu imaju viziju i siguran sam da inina dionica vrijedi puno više od 2800 kn. Nekada je ina bila jedna od poduzeća u kojoj su vladajući zapošljavali podobne i rodbinu, pa je posljedica toga prevelik broj zaposlenih u administraciji koji nisu stvarali dodanu vrijednost, nisu proizvodili, već su bili veliki teret i trošak. Još kad cijena plina bude određena prema tržišnim principima, uvjeren sam da će dobit ine biti više nego zadovoljavajuća.

Mislim da će se eventualna kupovina dionica INE -r-a na burzi negativno odraziti na cijene dionica Adrisa

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Možeš li objasniti zašto bi se to negativno odrazilo na dionicu adrisa?

Možeš li objasniti zašto bi se to negativno odrazilo na dionicu adrisa?

Pa očito da kolega Goran8 misli da bi većina sudionika tržišta kapitala misili da je Adris preplatio te dionice pa da bi posljedicom njihove reakcije slijedilo takvo kratkoročno gibanje cijene (naravno neovisno o tome jesu li oni u pravu ili ne). I vjerojatno je kolega Goran8 u pravu – većina bi to mislila 😀 A sad da li je ta većina u pravu… (pa što to znači dugoročnije… kakva je posljedicom svega vrijednost Adrisa po dionici) to odluči sam za sebe! 😉

New Report

Close