ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako su imalo pametni moraju izvuči korist i za sebe ali i za nas.

Znači da nemaju pojma što će i kako će, izgubljeni u vremenu i prostoru!

Stvarno bi glupo bilo po 2800+ kupovat ….bez neke očekivane koristi od Vlade ….
Pa do jučer se moglo po 1620 – 1800 na tone …..
Kako će MFovi objasnit svoju pogrešku , što nisu po 1800 KN kupovali ….
Za ADRIS bez neke izravne pomoći Vlade kod drugih državnih društava , nikakve koristi nema …

Nema od toga ništa , ode INA Mađarima ,a mi ćemo zauzvrat dobit sapunicu od Sanadera u pržunu ili bar na potjernicama da se Hrvatskom narodu servira predstava koja će skinut INU s prve vijesti ….
Nemislite valjda da je slučajno , sad kad se čeka odgovor na INU , Sanader došao na red …..
E moj narode ….. [bye] [bye]

smanjuje se minus.......

slažem se, nisam baš siguran da je to neka pametna ideja da kupuju inu, moguć je jedino neki dogovor da moraju uzeti pa će se njima nešto varatiti drugačije ali ovako kupovati je totalno bezveze…

gospodo prvo malo trebate znati o naftnom biznisu a isto tako o vrijednosti INA-e da bi mogli išta suvislo reći!!!!
činjenice koje idu u prilog dobrog posla za Adris:
1. nikada nije napravljena poštena procjena INA-e!! ( zahvaljujući našim muljatorima )
2. proizvodnja nafte, gazolina, plina u Siriji dogodine 4000000 dollarčeka!!– sada računajte
3. poskupljenje plin au narednih dvije-tri godine 50%
4. troškovi pridobivanja padaju tako da čista dobit sigurno bude godišnje barem 10-15% prihoda ( kao na zapadu )
5. zaposlenih za 2-3 godine bude manje 5-6 tisuća!!!
Na temelju činjenica treba praviti analize!!!!

Stvarno bi glupo bilo po 2800+ kupovat ….bez neke očekivane koristi od Vlade ….
Pa do jučer se moglo po 1620 – 1800 na tone …..
Kako će MFovi objasnit svoju pogrešku , što nisu po 1800 KN kupovali …

zar su oni ikad nešto objasnili – prodali su po 2800
nisu kupovali ispod 2000
kupovat će na 2850 ili više

stvar je u tome da se sve to o čemu ti pričaš očekivalo i prije 7 godina kad se Adris pojavio na burzi. Od onda ne vidim povećanje dobiti. Nego dobit lagano klizi, ne možeš govoriti o uspješnom managementu s tom činjenicom. SEDAM godina, ej???????? Znači investicije su bile promašene, nadajmo se da će sada biti bolje, ali vidjet ćemo, za sada nema pomaka. Možda, nadajmo se, nisu kvalitete vrhunskog investitora, nego kladioničara. Pozdrav

Ja prije 7 godina nisam ništa takvo govorio, i ne bih, sigurno ne bih takvo što očekivao (oni koji jesu: pogriješili su!) jer je onda situacija bila sasvim drugačija (niti je domaće duhansko tržište bilo završilo konsolidaciju – to je drastičan razlika; niti je završen 1. svjetski rat sa BAT/PM savezom, što je bitna razlika… niti je pripremljenost za 2. svjetski rat koji danas traje sa ovim četvero-glavim savezom BAT/PM/JP/IT bila na ovom nivou niti se od turizma uopće znalo gdje se točno ide pa da imam na temelju čega projiciriti budućnost).

Danas imamo sasvim drugačiju situaciju i sigurno da ono što govorim danas nisam mogao govoriti prije 5 ili čak 7 godina za tada neposrednu budućnost, za neku dalju čak možda i da ali sa puno manjom dozom sigurnosti.

A ti opet brkaš pojmove, ja ne govorim o nikakvim "pukim nadanjima" nego "očekivanjima". Očekivanje je jednostavan matematički pojam.

Što se tiče turizma, investicije za mene (prema danas dostupnim podacima i projekcijama) nisu promašene, iako su povrata (nažalost) nižeg nego bi trebale biti zbog ovog oduženja projekta pretvaranja Rovinja u destinaciju više razine a za koje je ako ćemo biti iskreni ipak najviše kriva birokracija/viša sila da ne stavljaš baš se na dušu ljudi koji to možda nisu zaslužili (kao teret ove vrste, jedino kao odgovornost – da, a za što se trebaju iskupiti sljedećim potezima).

Ova prethodna ulaganja (oko 2 mlrd kn) će zato biti dugoročno niskog povrata (vjerojatno ranga oko 7-8 %) ali ova buduća ulaganja u nove hotele imaju jako jako veliku šansu imati normalni povrat (dugoročno 10-ak %). To su niski povrati, slažem se, ali moraš gledati sveukupnost situacije, moraš biti svjestan žašto je uopče turizam izabran onda kad je izabran, i moraš ako gledaš kao investitor u dionicu biti svjestan cijene koju plačaš sa dionicu – obzirom na tu cijenu tebi nije problem onaj IRR u budućem hotelskom biznisu od 10-ak % jer tvoj povrat obzirom na diskont koji plačaš može biti i dosta veći. A dugoročni povrat od 10 % je inače normalan za dionička tržišta tj. ti ovdje i na puno večim cijenama možeš očekivati ako zbrojiš sve ostale biznise povrat dosta veći od tog dugorčnog prosjeka koje će ostvariti "sve dionice" da ne govorimo tek koliko onda u ovom slučaju kada kupuješ ovako jeftino.

@profondo

Meni se čini da nekima ova dionica "ne bi valjala" niti po kojoj cijeni. Koja god da je cijena bi vi rekli "to ne valja", a ne gledate vrijednost i njihov odnos. Kada bi hotelski biznis dugoročno ostvarivao i povrat od 1 % a ne 10 %, i u tom slučaju obzirom na sve postoji cijena (a veća od ove!) za koju se isplati ući u ADRS.

Isto ovako su meni govorili ljudi na svim cijenama, i većim i manjim od ove.
Kada ne gledate vrijednost nego pri svakoj cijeni govorite "ne valja, postoje rizici, fuj" onda ne znam kakav je to način investiranja.

Ja sam o Adrisu uvijek govorio ono što mislim, a ovo što mislim mislim tako zadnjih 2-3 godine. To sam govorio i kad sam kupovao i kad nisam kupovao, i u ožujku 2009. kada sam kupio pola svojih količina, i neposredno pred kupnju i poslije kupnje – ja uvijek kažem što mi je na jeziku, i baš me briga kome se to sviđalo ili ne. Na ovako likvidnoj dionici nema razloga prešućivati istinu, ne može se drukati niti na koju stranu na ovakvoj likvidnosti a što će tiče nelikvidnih dionica, obzirom da ja ne drukam, tamo ako kupujem i bojim se govoriti onda šutim, kad kupim pohvalim se da sam kupio i kažem zašto. Ovdje sam barem mogao govoriti uvijek, ovdje nema razloga za šutnju.

gospodo prvo malo trebate znati o naftnom biznisu a isto tako o vrijednosti INA-e da bi mogli išta suvislo reći!!!!
1. nikada nije napravljena poštena procjena INA-e!! ( zahvaljujući našim muljatorima )
2. proizvodnja nafte, gazolina, plina u Siriji dogodine 4000000 dollarčeka!!– sada računajte
4. troškovi pridobivanja padaju tako da čista dobit sigurno bude godišnje barem 10-15% prihoda ( kao na zapadu )

Sve mi to znamo. I nitko ne kaže da Ina ne vrijedi 2800 ili više, već postavljamo pitanje zašto bi je Adris danas kupovao po 2800, a nije je kupovao prije deset dana po 1700? Ovo je idealna priilika za Adris da napravi dobru trgovinu s Vladom. Vidjet ćemo hoće li u tome uspjeti.

Svaka cast Lynx evo ti 100-tka od mene .
Istina ti uvijek pises o ADRS . Nikad lose ali nije to bitno .

lynks,

prije par postova si upitao kako to da je cijena tako niska, mi smo ti samo pokušali objasniti zašto je tako niska i da ta očekivanja su samo tvoja očekivanja. Rekli smo ti naša očekivanja. Govoriš o nekim povratima od 1% i da bi to bilo dobro. Naravno da bi bilo dobro ako postoji samo ADRS, ali na tržištu postoje druge dionice s kojima se svi uspoređuju, i to se gleda pri formiranju cijene.
Još jedna stvar, na tržištu je bitno kako većina misli, a za većinu postoje i druge dionice, a ne samo Adrs i zato je cijena takva kakva je. I ne trebaš govoriti drugima kako MORAJU razmišljati kao ti!

Želim ti puno uspjeha u investiranju i naravno da želim sve najboje Adrisu, ali želim samo čitateljima foruma koji nemaju puno iskustva prikazat realnija mišljenja.

Sada kada smo stavljeni pred gotov čin zahvaljujući našim nesposobnim političarima – spašavaj što se spasiti da!!!!
a ove nesposobne jebivjetre trebalo bi krivično goniti zbog neprijateljskog i neodgovornog rada prema građanima države!!!
Na zapadu, za svaku situaciju imaju 5-6 riješenja i uvijek kreću sa najboljom prema sebi!! a naši su nesposobni i vezane krave čuvat a kamoli voditi državu!!

Sve mi to znamo. I nitko ne kaže da Ina ne vrijedi 2800 ili više, već postavljamo pitanje zašto bi je Adris danas kupovao po 2800, a nije je kupovao prije deset dana po 1700? Ovo je idealna priilika za Adris da napravi dobru trgovinu s Vladom. Vidjet ćemo hoće li u tome uspjeti.

adris bi je kupova po 1700kn da su vizionari kako ti smatraš,al nisu [sealed]

New Report

Close