ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Novinarske baljezgarije, ajde još bi razumeo za Janaf, al za dim duvandžije, nema šanse… osim minimalne verovatnost da je to must-job ako oće da udju u HEP i ulože u Plomin III.

Da su ovi u Vladi imalo mislili ne bi se doveli u ovako glupavu situaciju, sada se vidi da ne znaju šta da urade, ostali su zatečeni ko Boško Vaška kad ga Švaba praši iz šarca na brisanom terenu… A sve im je to Sanader smestio prodajući akcije širokim narodnim masama i onaj dudonja Polančec koji je državne interese podredio lokalnoj prčiji u Koprivnici… Neka Pedri sada vise…

Nema druge neko u hitnu proseduru zakon o zaštiti državnih interesa i energetske stabilnosti i izglasat u parlamentu da niko ne more većinski da ovlada Inom. Šta se tiče EU, ma moreju oni da sviraju u frulu, njima je interes da vas podjarme u svoje jato, a tih par miliardi iz fondova šta daju, neće da spasu državu od mogućeg bankrota, ma koliko vas uveravali u suprotno… a neće oni ni da izgube na tome, ne brinite. Dok god Hrvatska ne sredi javne finansije, nema šanse da udje u EU. A dotad treba da se sačuva ovo malo crkavice šta je ostalo.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Neka hvala .
Samo vi analizirajte i zelim vam srecu u tome .

Janaf i Adris uključuju se u "obranu" Ine ?

To bi bio potez Adrisa koji bi pokrio njihove price o nacionalnim interesima ali sumnjam .
U Adrisu su vecinom interesi pojedinaca a ne drzavni interesi . Te patke gospodin Vlahovic moze prodavati nekom drugom .

Ako se uljuče u ovu akciju i počenu kupovati po 2800 isti čas idem van iz ove dionice. Osim ako zauzvrat od Vlade ne dobiju nešto sa strane, recimo udio u Podravci.

Da,novinari imaju previše mašte ili premalo informacija ili oboje.Adris se stalno nudi Vladi kao spasitelj,neznam koliko je pametno srljati u Plomin zbog toplog mora za ribice,nije li to preskupo ? Zar su u Rovinju zaboravili što im je radio Sanader i koliko gubitka u TDR imaju zbog toga,umjesto podrške stizale su kazne jedna za drugom.Koliko je trebalo vremena za sređivanje zemljišta za hotel Lone ? Golf ista prića itd.To s Podravkom je dobra ideja zajedno s todom,njemu prehrana a Adrisu Belupo,to bi već išlo.

obožavam strvine-posebno ovce

Ukoliko ADRIS uleti u INA-u njegova dobit će se za dvije godine mjeriti milijardama!!!!
1. plinski biznis će poskupjeti 50% – realna cijena
2. proizvodnja nafte u Siriji sljedeće godine će iznositi 4000000 tona!!!!!
uloženo se vraća za 2-3 godine!!!!
a onda treba država i Adris INU-u prodati nekom drugom!!!! 53%!!!!! – to je posao!!!!
u isto vrijeme Mađarska država i MOL se bore svim silama da Ruse ne puste u vlasništvo MOL-a, a Rusi već KUPILI 23% dionica!!!!

Neka hvala .
Samo vi analizirajte i zelim vam srecu u tome .

Ja sam ga "izanalizirao" i počeo kupovati od 252 kn. Kupujem i dalje, polako, po bidu.

Ljudi lakše prebole ako im oduzmete novac nego iluzije.

fotije dobro si napisao vecinu toga samo me zanima sto se ne brines o svojoj zemlji i berzi nego o Hrvatskoj .
Prije cete vi u bankrot nego Hrvatska u to budi siguran .
Te investicije u srbiju su veoma jadne sa potporama koje pokrivaju za svakog zaposlenog vjerojatno godisnju placu . Vidjet cemo nakon toga kud koji mili moji .
Srbija je jeftina radna snaga prema mjerilima cijele EU .
Ne sekiraj se za RH .

Nema potreba da nam se obraćaš u pluralu. Ja sam gradjanin sveta, za mene nacija i šta piše na pasošu nisu važni.

Cenim pamet, iskustvo, lukavstvo, sposobnost, radišnost, poštenje, altruisam i filantropiju.

Srbija je još dva koraka iza Hrvatske, no ne bi stavio ruku u vatru da će za koju godinu ta razlika bitno da se smanji, nasreću ili nažalost gledajući iz perspektive pojedinih nacionalnih interesa i lokalnih politika.

To bi bio potez Adrisa koji bi pokrio njihove price o nacionalnim interesima ali sumnjam .
U Adrisu su vecinom interesi pojedinaca a ne drzavni interesi . Te patke gospodin Vlahovic moze prodavati nekom drugom .

Onda ne razumiješ kako tržišno kapitalistiško gospodarstvo funkcionira 😀
Nacionalni interes = "skup privatnih interesa građana RH" (ovdje nas je oko 4.000 građana, ostali neka se udruže u svoje kompanije i neka ispunjavaju svoje interese….).

Adris sigurno da želi stabilno i jako hrvatsko gospodarstvo – da bi bio njegov vlasnik. Kratko i jasno. Nacionalni interesi i privatni interesi dvije su strane iste medalje. Adris ulaže u hrvatsko gospdorastvo i od toga uloga očekuje povrat, i svi sretni. Tako bi to trebalo funkcionirati.

Međutim, ne vjerujem u ovo sa Inom… premda za mene INA na 2800 nije skupa (mislim da svi tu prilično površno gledate stvari, BUDUĆNOST se gleda, nije bitno trenutno stanje ove kompanije, a koje usput rečeno se u zadnjih par mjeseci drastično popravlja), a prije je bila samo još jeftinija. Nije to niti na ovim cijenama toliki diskont na realnu vrijednost kao u slučaju Adrisa (po 2800 tada sigurno ne, to nije predaleko od realne vrijednosti) ali INA je svakako bila među podcijenjenim dionicama po svim ovim dosadašnjim cijenama a umjereno podcijenjana je i po 2800 kn. Koliko točno vrijedi ne znam, nisam tako detaljno proučavao, i nemam sve podatke, ali već na prvi pogled je očito da je vrijedi nešto između 3000 kn i 4000 kn po komadu – pitanje sad kojoj od ovih granica bliže… o tom pitanju sve ovisi.

Ja sam čak također nekada maštao o tome (pri ondašnjim cijenama) da Adris postane bilo direktno vlasnik Ine, ili da iskoristi odlični priliku i postane suvlasnik MOL-a što se tada moglo po nevjerojatnim cijenama i tako indirektno i Ine (tada bi se također išlo na okupljnjavanje MOL-ovog udjela, a Adris bi bio suvlasnik preko suvlasništva nad MOL-om kao ipak zanimljivijom kompanijom ovako konoslidiranom nego sama INA po sebi). MOL je jedna fantastična kompanija. Sa Inom zajedno, MOL je nešto uistinu posebno. Toga bi bilo lijepo biti vlasnik, bar manjinski, puno bolje nego Ine same za sebe.
Nešto o tome iz travanja 2009., kada su cijene svega bile GENIJALNE
http://www.poslovni.hr/forum/ina-inaindustrija-nafte-dd-1070-pg1401.aspx

Danas je već jedno drugo vrijeme, jedne druge cijene… ako se tada nije išlo u preuzimanje bilo kakvog udjela bilo u zanimljivoj firmi zvanoj INA ili još zanimljivijoj zvanoj MOL, ne znam zašto bi se to sada radilo pri ovim cijenama… naime puno je toga drugoga što se može raditi, mislim da ne treba ići u ovakvo komplicirane stvari kada je moguće na jednostavniji način ostvariti slične povrate.

Biznis s cigaretama je u padu, turizam neizvjestan, s novcem ne znaju šta će, a sigurno ga neće dati dioničarima. Tvrtka sve u svemu nije loša, ali je dionica grozomorna.

Onda ne razumiješ kako tržišno kapitalistiško gospodarstvo funkcionira 😀
Nacionalni interes = "skup privatnih interesa građana RH" (ovdje nas je oko 4.000 građana, ostali neka se udruže u svoje kompanije i neka ispunjavaju svoje interese….).

Adris sigurno da želi stabilno i jako hrvatsko gospodarstvo – da bi bio njegov vlasnik. Kratko i jasno. Nacionalni interesi i privatni interesi dvije su strane iste medalje. Adris ulaže u hrvatsko gospdorastvo i od toga uloga očekuje povrat, i svi sretni. Tako bi to trebalo funkcionirati.

Međutim, ne vjerujem u ovo sa Inom… premda za mene INA na 2800 nije skupa (mislim da svi tu prilično površno gledate stvari, BUDUĆNOST se gleda, nije bitno trenutno stanje ove kompanije, a koje usput rečeno se u zadnjih par mjeseci drastično popravlja), a prije je bila samo još jeftinija. Nije to niti na ovim cijenama toliki diskont na realnu vrijednost kao u slučaju Adrisa (po 2800 tada sigurno ne, to nije predaleko od realne vrijednosti) ali INA je svakako bila među podcijenjenim dionicama po svim ovim dosadašnjim cijenama a umjereno podcijenjana je i po 2800 kn. Koliko točno vrijedi ne znam, nisam tako detaljno proučavao, i nemam sve podatke, ali već na prvi pogled je očito da je vrijedi nešto između 3000 kn i 4000 kn po komadu – pitanje sad kojoj od ovih granica bliže… o tom pitanju sve ovisi.

Ja sam čak također nekada maštao o tome (pri ondašnjim cijenama) da Adris postane bilo direktno vlasnik Ine, ili da iskoristi odlični priliku i postane suvlasnik MOL-a što se tada moglo po nevjerojatnim cijenama i tako indirektno i Ine (tada bi se također išlo na okupljnjavanje MOL-ovog udjela, a Adris bi bio suvlasnik preko suvlasništva nad MOL-om kao ipak zanimljivijom kompanijom ovako konoslidiranom nego sama INA po sebi). MOL je jedna fantastična kompanija. Sa Inom zajedno, MOL je nešto uistinu posebno. Toga bi bilo lijepo biti vlasnik, bar manjinski, puno bolje nego Ine same za sebe.
Nešto o tome iz travanja 2009., kada su cijene svega bile GENIJALNE
http://www.poslovni.hr/forum/ina-inaindustrija-nafte-dd-1070-pg1401.aspx

Danas je već jedno drugo vrijeme, jedne druge cijene… ako se tada nije išlo u preuzimanje bilo kakvog udjela bilo u zanimljivoj firmi zvanoj INA ili još zanimljivijoj zvanoj MOL, ne znam zašto bi se to sada radilo pri ovim cijenama… naime puno je toga drugoga što se može raditi, mislim da ne treba ići u ovakvo komplicirane stvari kada je moguće na jednostavniji način ostvariti slične povrate.
[/quote]

A keve ti mile kakvih se ovde gluposti neću naslušati…

Ti si maštao… o Adrisu i Molu u tandemu??? Mol je jedna fantastična kompanija??? O čemu ti to…

Pa ovo je da pukneš i još jednom pukneš od smeha…

Pa Mol je da se obrani od preuzimanja spržio stotine miliona evra, za ništa. Na kraju ga je Vlada spasila.

Danas se ovde brane nasionalni interesi, ako vlada i parlament sada ne reagiraju, neće da bude nove prilike???

Ako je Hrvatska skupo platila samostalnost i suverenitet u ratu, sad kao treba jeftino da ga da madjarima, kao i energetsku nezavisnost i najveću budžetsku kravu muzaru…

Pa dobro, jesam ja ovde jedini ludak i budala, a vi prepuni pameti?

Il se opet na Dolcu pojavio kontigent ludara i pupavki, a narod gladan pečurki?

Pa ovaj forum je pun sitnih špekulanata,zar to ne vidiš Fotije,briga njih za opće dobro i što će biti sutra.Ovdje je neka vrsta kladionice na propale i polupropale tvrtke.Doduše ima nešto sitno investitora,sve je obrnuto od razvijenih tržišta.Tu stasava nova kradeze generacija,njihov osnovni interes je zarada pod svaku cijenu a ne nacionalni interes,poslije kako bude.

obožavam strvine-posebno ovce

New Report

Close