ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pušenje treba zabraniti kao što je zabranjena i droga

tko se želi drogirat i dalje se drogira, porez se ne plaća a sav novac ide kriminalcima
[/quote]

Slažem se ali taj argument ne stoji zbog jedne stvari. Treba prestati davati legitimitet pušenju i cigaretama kao što se to napravilo i sa drogom.

A ja cijelo vrijeme dosad mislio kako puške i pištolji ubijaju, kad ono duhan ubija.
A nisam ni na policijskim pištoljima vidio natpis: Pištolj ubija

višestruko odličan potez, idu trošarine up up.
skuplje cigare, manje pušača, manje uvoza cigara, deterdženta, šampona, žvakaćih, respiratora, lijekova za tlak, srce, pluća itd.
ne kužim šta ste očekivali da će ih smanjivat? lol.

Bravo kolega [thumbsup]

Nitko ne govori koliko zajednicu koštaju zdravstvene usluge liječenja kroničnih pušača.

Pa to je gotovo cifra kojom se može uravnotežiti Proračun.

“A man's got to do what a man's got to do”

tko se želi drogirat i dalje se drogira, porez se ne plaća a sav novac ide kriminalcima
[/quote]

Ma koje su ovo nebuloze?

Znači treba legalizirati skok sa 15 kata jer ga se ne može spriječiti.

Vama kolega stvarno nije baš najbolje. [lol]

[/quote]

Ma koje su ovo nebuloze?

Znači treba legalizirati skok sa 15 kata jer ga se ne može spriječiti.

Vama kolega stvarno nije baš najbolje. [lol]
[/quote]

kolega svaka čast, uspjeli ste argumentirati protiv sebe [thumbsup]

skakanje nije ilegalno, ako preživiš nećeš dobit kaznu. samim time što je legalno ne znači da će ljudi to i raditi… [rolleyes]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Jes jes kolega samo ste mašili poantu.

Skakanje je jednako štetno kao i pušenje.

Jedino se skakanjem ubiješ odmah i sa puno manje troškova društvu, dok se pušenjem isto ubijaš i to puneći nečije džepove a prazneći proračun koji svi punimo.

No kako bilo, ostavljam vas da si zapalite jednu u miru i tako nastavite raditi u korist vlastite štete [bye]

Jedino se skakanjem ubiješ odmah i sa puno manje troškova društvu, dok se pušenjem isto ubijaš i to puneći nečije džepove a prazneći proračun koji svi punimo.

No kako bilo, ostavljam vas da si zapalite jednu u miru i tako nastavite raditi u korist vlastite štete [bye]

ne pušim i nemam namjeru započinjati. ne volim ni zagušljive prostore tako da potpuno podržavam zakon o zabrani pušenja jer nitko nema pravo trovati druge. ali ako želi trovati sam sebe tko je država da mu brani? pokušava ga štititi od samoga sebe? alkohol je legalan – tko brani odraslom čovjeku da kupi 2 gajbe pive i sve popije u jednom danu? neće svi prestati pušiti – a oni koji žele bolje da kupuju legalno i plaćaju porez. zabranom se stimulira kriminal i stavlja još veći teret na manjinu koja radi.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

ne pušim i nemam namjeru započinjati. ne volim ni zagušljive prostore tako da potpuno podržavam zakon o zabrani pušenja jer nitko nema pravo trovati druge. ali ako želi trovati sam sebe tko je država da mu brani? pokušava ga štititi od samoga sebe? alkohol je legalan – tko brani odraslom čovjeku da kupi 2 gajbe pive i sve popije u jednom danu? neće svi prestati pušiti – a oni koji žele bolje da kupuju legalno i plaćaju porez. zabranom se stimulira kriminal i stavlja još veći teret na manjinu koja radi.
[/quote]
Slažem se

to onaj Suzuki puši švercani ronhil a predstavlja se nekakvim desnicarom i domoljubom…
Čak ni sebe ne voli…jer je škrt…a prodo bi vlastitu mater za dim Marlbora [lol]

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

U kakvoj mi državi živimo… svakim danom se sve više čudim.
Mislio sam da smo "slobodno društvo". Pojedini komentari sa prethodne stranice a koji govore najviše o osobama koje su ih pisale, ne idu tome u prilog.
Očito to nije za Hrvate. Ovdje bi trebao nekakv totalitarni režim jer je to očito jedina životna filozofija koja za naše građene ima smisla.

Dakle nekakvo kolektivističko društvo, i totalitarno. Na pamet mi pada jedno takvo uređenje koje smo već imali. Valjda ga treba vratiti. Demokracija je takva… ako većina to želi, ne možemo se opirati. Kao što su jednom davno u Iranu demokratski prešli na teokraciju, tako i Hrvatska može na komunizam (ponovno). Zar ne??

P.S. Eventualno, ako ne želimo baš svi biti u takvom sustavu (ja NE ŽELIM!), možda bismo ono kao Kina mogli reći "jedna država, dva sustava" pa da jedan dio države ostavimo na liberalnoj demokraciji, kao nekakvu autonomnu regiju i sa tim svojim uređenjem samostalno da živi svoj život a ostatak neka se uredi po svom i svi sretni i zadovoljni?
Svi koji ovako razmišljamo selimo tamo, a ovi neka ostanu ovdje… i svatko će imati po svom. Zar nije dobra ideja? Premda, nemojte se nadati da će vam u "mainland Hrvatskoj" biti kao u "mainland China", više će to sličiti na nekakv stari SSSR.
Mislim, meni se stvarno čini da se nikada nećemo u dovoljno značajnoj mjeri složiti oko toga da želimo liberalnu demokraciju.
Osim, barem tako kažu, ako svi Hrvati ne pročitaju Atlas Shrugged. A što je po mom skromnom mišljenju možda malo nerealno za očekivati.

Svi koji ovako razmišljamo selimo tamo, a ovi neka ostanu ovdje… i svatko će imati po svom. Zar nije dobra ideja?

nije. imaš to u usa i ne funkcionira.
federlna davanja koja su na početku bila minimalna, danas tu tolika da je potpuno svejedno kolika su lokalna davanja pojedine države i razlike koje su prije privlačile ili odbijale ljude iz virginije u texas ili californiju su danas potpuno relativizirane. nema polovnih rješenja i na finjaka, to ne prolazi.

Lynks trenutno bi nam dobro došao neki totalitarni režim jer zbog "prevelike" demokracije ne može se donjeti ni jedna teška odluka. Vrijeme ide a ništa se ne događa a problemi rastu.

Lynks trenutno bi nam dobro došao neki totalitarni režim jer zbog "prevelike" demokracije ne može se donjeti ni jedna teška odluka. Vrijeme ide a ništa se ne događa a problemi rastu.

totalitarni režim može biti i jako dobar i jako loš, ovisno o tome tko je i kakav taj koji je na vlasti.

demokracija garantira osrednjost, nešto kao diverzifikacija kod investiranja

New Report

Close