ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lynx samo skupljam tvoje postove bit ce knjiga za godinu dana
:))

tebi bar lako, svaki drugi dan dobiješ svježeg materijala – a ja za svoj hobi (ja skupljam pisma Predsjednika uprave) moram čekati po godinu dana!!!

Nešto si razmišljam, trebalo bi reći g. Vlahoviću da nam malo poveća učestalost tog pisanja, recimo svaki kvartal neka nam napiše pismo.

Ne mogu vjerovati da još do kraja kolovoza moram čekati ono njegovo standardno 5-6 stranica dugačko Pismo predsjednika uprave dioničarima što bude objavljeno na početku svakog godišnjem financijskog izvješataja (cjelovitoga, poslije skupštine što se objavljuje).

Rekao je da će se u ovogodišnjem pismu malo osvrnuti na ovu krizu kroz koju svijet i RH prolaze, efekte koji iz toga proizlaze i sl. To će biti zanimljivo za pročitati.

U svakom slučaju dobro je predvidio prošle godine kada je poslije skupštine izjavio da mi u Hrvatskoj dno dostižemo u prvoj polovici 2010., prema svemu sudeći (zadnjim prognozama HNB-a) to će upravo tako i biti, otprilike sada (mjesec-dva od danas) smo na dnu, statističkom (dinamički i trenuto gledano), mada će zbog velikog pada na početku godinu sumarno kada se budu objavljivali podaci za 2010. to možda i dalje biti negativno ali gledano uz veću rezoluciju pad je zaustavljen negdje otprilike sada. E sad da li je to privremeno ili ćemo ponovno padati nakon malog predaha – to vjerojatno još nitko ne zna, tek se svi nadamo da to ipak nije vjerojatan scenarij. Naravno zaposlenost reagira sa odmakom par mjeseci, kod nas i većim nego kod normalnih država, tako da se ovo "statisitčko dno" neće tek tako osjetiti u životu još duže vrijeme, ali barem znamo da je statistika nam tu kao utjeha i nagovještaj boljih dana 😉 Naravno, i nitko nije rekao (slaže se i Rohatinski) da će nakon ovoga dna koje je upravo sada, oporavak biti neki značajan, brz… zapravo svi očekuju da će oporavak biti dug i mukotrpan… dakle mi smo sada na dnu u smislu da više nećemo padati, ali da ćemo nešto značajno rasti… također baš i ne. Što znači da pravi efekat na potrašače možda neće doći još dosta više od godinu dana, recimo i 2 godine mogu proći… tj. taman ona moja famozna "2012." (za koju već duže vrijeme imam osjećaj da je godina početka našeg novog uspona) bi mogla značiti stvarnu prekretnicu naše makroekonomije a za koju se kroz ovo godinu-dvije dugo razdoblje valjanja po dnu moramo pripremiti.

Naravno da ovo (makroekonomija RH) nema previše veze sa Adrisom (jer cigaretni dio nije jako ovisan o kupovnoj moći stanovništva zbog neelastičnosti potražnje; a turistički dio barem sa stanovišta potražnje ovisi o stranim a ne domaćoj makroekonomiji) ali lijepo vidjeti da su u Adrisu, i u području u kojem nisu eksperti, slučajno dobro predvidjeli 😀
Ne očekujem od njih da budu proroci/vidovjnjaci, ali je ipak fora što su njihove godinu dana stare "prognoze" danas se pokazuje točne i prilično precizne.

Jedino mi nije jasno, ako su znali da smo na dnu dna otprilike sada (sredinom 2010.), zašto ništa još nisu akvizirali u RH… naime to se upravo radi "pred dno". Teoretski je moguće postići najbolje cijene u nekom takvom vremenu… ali jedno je teorija a drugo praksa… oni su ipak možda malo više ljudi od prakse nego li od teorije 😛

ocu li utopit jos onih 300 kom. da izadjem iz adrisa vise

Hoćeš, hoćeš. I to, nadam se meni.

Tebe je Lynk baš lijepo čitati!!! [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Pojavio se veliki kupac !!!

obožavam strvine-posebno ovce

….da pokupi dionice ADRISa burek investitora [lol]

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

BOK, jel se zna il ima kakvih informacija hoće li biti dividende

Prvi dan na forumu i prvo pitanje: Hoće li biti dividende? [thumbsup]
Drugo pitanje će vjerojatno biti: Koliko bi mogla narasti? [wink]
Kada dobiješ odgovore na svoja pitanja javi nam, pa cemo i mi zadati naloge … [smiley]

BOK, jel se zna il ima kakvih informacija hoće li biti dividende

Ovdje se rastuće dividende isplaćuju već duže od 12 godina.
Da li će ove godine biti prekinut ovaj niz? Ne vjerujem.
Predsjednik Uprave je prošle godine rekao da će dioničari i u buduće biti "adekvatno nagrađivani", ovdje se pod "nagrada dioničarima" misli na dividende.

koliko je bila prosle godine? 7 kuna [undecid]

WWW.THEVENUSPROJECT.COM

koliko je bila prosle godine? 7 kuna [undecid]

Da, koliko ja imam podataka o isplaćenim dividendama, od 1998. kada je bila 1,10 kn, do prošle/pretprošle godine je postepeno narasla na 7,00 kn.
Da li će i ove godine "stagnirati" na 7,00 kn (stagnacija se ne broji u pad, smatra se pozitivnom nulom :P) jer smo i dalje u novoj "kriznoj godini" ili će se ipak odlučiti opet malo podignuti, bar simbolično… to zbilja nitko ne može znati prije kolovoza (skupština). Još par mjeseci strpljenja! 😉

sve je dobro dok ove ne preplave hrvatsko i bliža tržišta

http://www.cigarettespedia.com/index.php/BrandJin_Ling

Ideje naše benzin Vaš!

New Report

Close