Sva sreća da sam prije mjesec dana prodao maistru za 77 kuna,,jer vidim da tu nema kruha bar ne još par godina,,al vjerujem u tu firmu i želim joj puno sreće i pametnih odluka jer kako su zamislili sve to i nije loše,,ni za adris nakraju a kako i dal će uspit vidit ćemo,,,još uvijek imaju Modri biser Rovinj
Vidio sam da pored Monte Mulini gdje bi trebao doć hotel Lone se priprema teren,,možda kako bi nakon ljeta počeli gradit u vis i možda za drugu sezonu da bude gotov
A vrsar nek prodaju sve objekte,,a i dat će papra vrsaru umeđuvremenu jer imaju 85% kapaciteta,,a evo za uskrs neće otvorit za turiste a i čuo sam da vrsar ima te dane i neke skupove i sad je frka di će te ljude sve smjestit,,imaju di al ne baš tako blizu,,možda poreč ili pula al će imat puno manje koristi tako
Jadno je šta je maistra umjesto 100 uložila 500 miljona i još misli uložit a ovi ih još lihvare i ne žele ni čut za neki dogovor nego tako jednostrano odlučuje,,zna se da adrisu ne pada napamet nešto preplatit samo jer imaju keša,,pa nisu mulci
oprosti ali pišeš gluposti. odakle ti pravo stavljati se na strahu nehumanog pretvorbenog polukriminalnog kapitalizma a ne na stranu općine vrsar. od 1990. godine i dolaska kapitalizma, Maistra (odnosno anita i njen udio) koristi kampove i okolna zemljišta besplatno. Dakle, zarađuju nauštrb općine i građana s kojima žive. I sada se jedna općinica drznula zatražiti novce koji joj pripadaju, i odmah se maistra i adris grupa dižu na zadnje noge. Pa to je kao da ja sutra kažem da neću plaćati porez i da ti optužiš državu što se usudila prisilno mi ga naplatiti. Maistra je dužna platiti općini vrsar te novce, a ovo što rade je čista ucjena. da sam na mjestu općine vrsar, prodao bih to zemljište laguni ili rivieri poreč pa neka grade svoje objekte, a maistra neka pruža svoje usluge u svojima. naravno, kampovi su djelomično na općinskom zemljištu pa onda vlasnik bira što će sa svojim vlasništvom.
[/quote]
Izvini,,al prvo oni taj spor su nasljedili kolko sam skužio a i ako kažu da je to previše novca za to a ja neću ulazit dal je ili nije onda imaju pravo pregovarat,,ili tražit razumjevanje
Ja kužim da se to treba platit al ne i lihvarit,,jer kao firma ima para pa ajmo ih oderat
A usto,,nije vrsar zaradio 1 kunu od maistre,,zapamti,,uloženo je tu brdo love i dobio je gradski proračun svoje,,i dobit će još,,zato bolje da se sjednu i dogovaraju sa realnim cijenama nego da jednostrano određuju visoke cijene,,tako mogu samo popušit velike investicije
Kao drugo,,to je firma i sigurno neće radit do zadnjeg milimetra onako kako ljudi očekuju,,tu su strategije,,računice u igri,
Ne znam kod kog si ti radio da imaš sliku o firmi koja radi za dobrobit svih i sve,,
Rovinj je puno zaradio od adrisa šta se i vidi po izgledu i ulaganjima,,nebi rovinj bio ovakav danas da nije njih bilo,bilo je i tu trzavica al zaradio je puno grad i popuštao nekad pametno,,zato mogu i u vrsaru malo pa će im se vratit višestruko,,samo kad bi bili igrači,,
Da baš.."Sretno svima, a pogotovo malim dionicarima MAISTRE koji nemaju nikakvu moc utjecaja na nastalu situaciju :)"
Osim ekonomije, politike i puste teorije….gdje ste zaboravili zaposlenike, Vrsara ali i Rovinja.
Onoliko zaposlenika iz Vrsara čiji objekti se ne otvaraju ili se nezna kada i dali će se otvoriti, koji budu htijeli preći u Rovinj, toliko manje radnih mjesta rovinjcima. Znate da ljudima nude anekse ugovora, smanjuju plaće, mjenjaju radna mjesta. Da ne spominjem da se ne poštuje kolektivni ugovor, zakon o radu, zakon o plačama….vlast, bahatost?
A vi pričate o ulaganjima.
Da baš.."Sretno svima, a pogotovo malim dionicarima MAISTRE koji nemaju nikakvu moc utjecaja na nastalu situaciju :)"
Osim ekonomije, politike i puste teorije….gdje ste zaboravili zaposlenike, Vrsara ali i Rovinja.
Onoliko zaposlenika iz Vrsara čiji objekti se ne otvaraju ili se nezna kada i dali će se otvoriti, koji budu htijeli preći u Rovinj, toliko manje radnih mjesta rovinjcima. Znate da ljudima nude anekse ugovora, smanjuju plaće, mjenjaju radna mjesta. Da ne spominjem da se ne poštuje kolektivni ugovor, zakon o radu, zakon o plačama….vlast, bahatost?
Šta se čudiš? Tako vam i treba kad su vam bratići iz Komina pokraj Metkovića gazde (Ante & Plinio za neupucene … fali vam samo Jambo /on je možda skrbnički/), a zna se što oni misle o Rovinjcima. Čim dalje od Rovinja to veći stručnjak (kao i oni) 😉
Opet sam prodao po top cijeni . :))
Puna saka brade .
Znaš li ti uopće što je top cijena? ta po kojoj si prodao je bila prije 5 godina.
[/quote]
Danasnja top cijena je 340 po toj sam prodao . A u proslosti ne volim zivijeti .
Po tebi bih trebao da cekam jos pet pa sta bude bude .
Koliko znam skoro sve ako ne i sve dionice su bile u daleko boljem polozaju prije 2008-e .
A vidim da je neko i 23.03. umakao po 320 tako da je to velika razlika .
ma što će radnicima preseljenje kad je ovo dugoročna smrt. za uskrs neće biti otvorena koversada prvi put u povijesti jer je čak u vrijeme rata bila otvorena. to je sramota što radi adris grupa. dugoročno, to je smrt za maistru jer kamperi su posebni gosti, ostaju 3 mjeseca, imaju love i kad jednom nađu dobro mjesto, uvijek se vraćaju. ovdje im maistra to ne dopušta. sramota. što je njima par milji kuna za platiti? ovo je ucjena što rade u vrsaru.
[Šta se čudiš? Tako vam i treba kad su vam bratići iz Komina pokraj Metkovića gazde (Ante & Plinio za neupucene … fali vam samo Jambo /on je možda skrbnički/), a zna se što oni misle o Rovinjcima. Čim dalje od Rovinja to veći stručnjak (kao i oni) 😉
Ohoho, razvila se ovdje žučna rasprava dok ja apstiniram od pisanja 😀
Došlo se čak i do "prebrajanja krvnih zrnaca"…
Istrijani i Istrijanke se imaju pravo ženiti/udavati s kime god žele i nitko im nema pravo, njima niti njihovoj djeci koja će postati "miješane krvi" nešto predbacivati na genetiku. To što Plinijeva majka nije iz Istre ne znači da je "niža rasa" pa njemu prenosi neke loše gene… niti je Vlahović manje čovjek samo zato što porijeklom sa Juga i niti je njegova supruga loša Istrijanka što je dovela si muža "stranca".
Istra je jako mala i dugoročno populacijski gledano to genetsko miješanje koje se tu događa zadnjih 60 godina zapravo je dobro.
Mnogi će zamjeriti Titu što napravi od Istre tim silnim doseljavanjima (nakon što je Talijanski dio autohotne populacije protjeran) stanovništvom iz svih Republika bivše države… ali zapravo je ovo dugoročno gledano čak i (sigurno ne imajući to na umu) jedna usluga Istri.
Genetska raznolikost u populaciji dugoročno stvara zdravije jedinke, tj. ljudi će biti "zdraviji, ljepši i sposobnoji" nego bi bili da miješanja nije bilo… (još ako poneka domaća cura dobije i sa nekim od turista dijete… to je sve dugoročno gledano: zgoditak!!)
Mala a zatvorena populacija je izložena riziku narušavanja kvalitete genetskog materijala, povećanju broja genetskih bolesti i sl. Dakle bitno je samo to da se doseljenici "podomaće", "istrijaniziraju", da dolazi do miješanih brakova više nego da kompletni parovi dođu izvana i tada je to oodlično!
Istrijani su odlični "europski ljudi", malo balkanskih primjesa ih neće pokvariti nego će više imati pozitivnih utjecaja i kako generacije prolaze i to se sve više i više izmiješa da se niti ne zna tko točno koliko ima autohtonih gena iz Istre i koliko iz kojeg dijela Hrvatske i ostalih bivših Republika (i tko zna još koliko i vanjskih gena za koje se ni ne zna :P) to će buduće generacije biti i sve bolje!!!
Što se tiče gospodarstva, ako Istra bude nekada imala neki oblik autonomije, vlastito zdravstvo pri tome i sl., tada je i za gospodarstvo (jer je zdravstvo u suvremenom svijetu jako veliki trošak) svaki i najmanji odmak u zdravstvenim predispozicijama populacije značajna stvar za konkurentnost regije. Ljudi što su raznolikiji, zdraviji, ljepši… također će tim predispozicijama biti osnova za kvalitetniji ljudski resurs (e to sad dalje ovisi o sustavu obrazovanja… Istra je dobila sveučilište, ali pitanje kakva je to kvaliteta za sada….)
ajde, ajde bez krvne slike,gena, porjekla, lokalnih ili nacionalnih etiketa.
Od kuda je Ante ili Plinijo od kuda su im žene, nose li bijele čarape….manje ili uopće nije važno.
Neka ljudi dolaze odasvuda samo neka su stručni u svom poslu. Istina je da ima puno novih ljudi, izvana, pogotovo u Maistri. Upitno je kako tu rade, zašto su napustili ex firme..skoro da bi se zloćesto komentiralo , nevalja nama, pošalji ga u Maistru(.ops…)
Lnyx-expert za skretanje sa teme. Makar se puno može pročitati između redaka.
No, vratimo se na temu.
Delboy se očito razumije u turizam i u područje kampa i kampera . Da to su gosti koji se vračaju , lojalni su destinaciji a vrlo važno dobri potrošači, ne samo za kamp već za cijelu destinaciju(tu je teta sa placa, ribar…..). Ne da ostaju 3 mjeseca već sklapaju paušalne ugovore za cjelosezonski period(onoliko koliko kamp radi) U maistri je to cca od uskrsa pa do 10. mjeseca.
Ostali, pa minimum 7 a velika večina 14 do 21 dan. Puno duže od hotelskog gosta ili gosta u privatnom smještaju.Kako će reagirati gosti na objavu da se kampovi ne otvaraju? A da se vratimo na djelatnike? I o započetoj temi…….gdje ste zaboravili zaposlenike, Vrsara ali i Rovinja.
Onoliko zaposlenika iz Vrsara čiji objekti se ne otvaraju ili se nezna kada i dali će se otvoriti, koji budu htijeli preći u Rovinj, toliko manje radnih mjesta rovinjcima. Znate da ljudima nude anekse ugovora, smanjuju plaće, mjenjaju radna mjesta. Da ne spominjem da se ne poštuje kolektivni ugovor, zakon o radu, zakon o plačama….
[smiley]moja krvna slika je 0+ svima dajem uzimam samo od odabranih [lol]
Lnyx-expert za skretanje sa teme. Makar se puno može pročitati između redaka.
No, vratimo se na temu.
O ovoj sam temi sve rekao na stranici pripadne članice Grupe. Ova tema je namjenjena Grupi, dakle njenoj "korporativnoj funkciji" a pojedinačno poslovanje svake članice ima svoju temu. Jedino TDR kao d.o.o. ovdje nema temu pa o toj članici Grupe govorimo ovdje.
Dakle da ponovim kada već želite duplicirati postove:
Vrsar: treba prodati!
Kupovati: ništa izvan Rovinja, evenutalno ona patka o Portorožu nije nužno zvučala kao loša ideja, takvo nešto jedino može biti iznimka.
Delboy se očito razumije u turizam i u područje kampa i kampera . Da to su gosti koji se vračaju , lojalni su destinaciji a vrlo važno dobri potrošači, ne samo za kamp već za cijelu destinaciju
I gdje će sada ako vrsarski kampovi budu zatvoreni?? Neki će možda… u Rovinj 😉 Pa ako postanu vjerni ovoj destinaciji, za Maistru kao cjelinu nakon prodaje Vrsara: odlično!
Gdje će oni koji su naviknuli na Koversadu? Možda Valaltu proglase novim omiljenim odredištem… a ako Adris kupi Valaltu… opet dobro.
Kažu da se nije teško naviknuti na bolje… pa tako da neki možda prihvate ideju izborom Rovinja za svoju novu destinaciju. Hotelski gosti se sigurno neće žaliti ako npr. i za već učinjene rezervacije budu primorani prihvatiti povrat novca ili smještaj u hotelu više kategorije u susjednom mjestu u koje nisu išli samo zato što si nisu mogli priuštiti… mnogi će izabrati umjesto povrata novca "hotel više kategorije" 😉
Onoliko zaposlenika iz Vrsara čiji objekti se ne otvaraju ili se nezna kada i dali će se otvoriti, koji budu htijeli preći u Rovinj, toliko manje radnih mjesta rovinjcima.
e na što ti misliš… kao naši poličari. Najbitnije što je danas a sutra "kako Bog da"… Takvo razmišljanje nas (RH) je i dovelo gdje smo sada.
Malo tko od vas razmišlja npr. o tome da za 10-ak godina praktički NITKO od domaćeg stanovništva neće moći raditi u turizmu u većini obalnih mjesta Lijepe naše…
Netko je spomenuo "kolike je investicije Adris učinio"… e upravo te investicije jamče da će u Maistri značajan dio zaposlenika i dalje biti domaće stanovništvo! To si mnoga druga mjesta neće moći priuštiti jer će domaća radna snaga biti preskupa.
Maistra će u svojim objektima 5* pa evenutalno i 4* i tada zapošljavati kvalitetnu domaću radnu snagu u većem udjelu nego li je uvozna radna snaga. Neki drugi uopće neće imati objekte od 5* i za domaću radnu snagu posla uopće neće niti teoretski imati.
Svi se brinete o poslu ove sezone a nikoga ne zanima gdje će raditi za 10 godina, gdje će raditi vaša djeca… To je ono o čemu se ovdje brine za razliku od većine gdje kao slijepci idu u neizvjesnu budućnost. A i tako je u onom priopćenju rečeno da nitko neće ostati bez posla… što se onda brinite.
Znate da ljudima nude anekse ugovora, smanjuju plaće, mjenjaju radna mjesta. Da ne spominjem da se ne poštuje kolektivni ugovor, zakon o radu, zakon o plačama….
Ne znam. Ali sada je po novom zakonom propisana minimalna plaća cca. 2.800 kn, to se ne bi smjelo kršiti. I to danas ne bi trebao biti problem za ispoštivati – tek će u budućnosti mnoge turisitčke firme doći u problem da neće moći zadovoljavati zakonske propise u pogledu minimalne plaće ukoliko se ti zakoni malo ne relaksiraju u odnosu na danas. Jer i tu uvoznu radnu snagu će se morati plaćati po domaćim zakonima. Zato Maistra ide svojim smjerom (visoka kategorija) kako ne bi morali raditi sa takvim plaćama i kako bi u budućnosti i dalje mogla zapošljavati znatan dio i domaće radne snage koja će biti i pristojno plaćena. Mislite na budućnost. Sadašnjost je nažalost takva kakva je.
Step by step
Vrsar: treba prodati!-hm prodati nešto čega nisi vlasnik…ko će preuzeti tolike milijune dugova, mislite da će novom vlasniku općino oprostiti? Maistri je lakše ne otvarati objekte tu gubi opčina, jedna godina zatvorenih objekata ne znači Maistri ništa(ponavljam i hoteli su zatvoreni iako nisu u sporu kao kampovi) Ili priča o prodaji za 1 slavnu dragu nam KUNU?
Da istina Valalta je u planu Maistre, ovisi koliko će biti čvrsti u Valalti da ne popuste pritiscima
Istina, svi smo mi od krvi i mesa, dobiti kvalitetniji objekat za malo novaca…dok se usijana situacija ne smiri. Rovinj svakako nudi više od Vrsara. Karikiram, ali svi bi radije vozili Mercedes ako
X auto kuća daje alternativu.
Ja da razmišljam kao naši političari? Uz dužno poštovanje Vama, e pa Vi razmišljate kao stara garda komunjara.Spominjete i Tita i svašta nešto… ako mislite da će kvalitetno osoblje raditi u hotelima 4 ili 5 * za minimalac ili dva črna i dva bila…varate se. Kvaliteta paaaaaaaaaada. Što će nam kvalitetne građevine ako u njima rade nekvalitetni ljudi.Spominjete minimalac…. u elitnom Maistrinom hotelu ima zaposlenika sa enormno visokim plačama…koliki je njihov doprinos firmi? Hotel je prazan. Trenutno su tamo dva managera(direktora) jedan "trenira" za drugi elitni hotel…u izgradnji.
Ne mislite da to ne izaziva gnjev kod ostatka zaposlenika? mislim na popriličan broj…."Znate da ljudima nude anekse ugovora, smanjuju plaće, mjenjaju radna mjesta. Da ne spominjem da se ne poštuje kolektivni ugovor, zakon o radu, zakon o plačama…."
Vjeruj te mi , kada se takvo nešto desi…nitko ne pomaže i niti jedan zakon se ne poštiva. Take it or leave it. Budi sretan da radiš i jezik za zube. STRAŠNO!!!!! Mogu te degradirati i poslati na bilo kakvo redno mjesto. Ako moraš pristaneš.
" A i tako je u onom priopćenju rečeno da nitko neće ostati bez posla… što se onda brinite"–a ovo je čista laž—-i te kako ljudi ostaju bez posla, a i G Šustar je dao izjavu da se ispričava djelatnicima i gostima..moš si misliti..što mu je žaaaaaaaaaooooooooooo