ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nažalost logika objašnjenja pada prodaje u današnjoj izjavi iz TDR-a nije ispravna. Hrvatsko, srpsko i BiH tržište zbog mekih granica djeluju po sistemu spojenih posuda. Ranije kad je padala prodaja u Hrvatskoj onda je rasla u BiH i Srbiji no ta roba se pojavilja opet nazad u Hrvatskoj gdje se pordavala na crno. Bilo je i kontra primjera kad je država zaštopala meku granicu rasla je prodaja u Hrvatskoj.

Bilo bi zanimljivo vidjeti neko od istraživanja udjela brendova na tržištima i tek tada bi znali pravu istinu o padu prodaje. S obzirom da je malo vjerojatno da je došlo do ukupnog pada potrošnje cigareta pretpostavka je da su PM i BAT osvojile dio tržišta.

Razlozi tome mogu biti prije svega gubitak zbog promjena u distribuciji, izjednjačenju cijena/trošarina između uvoznih i domaćih cigareta te slaba izgrađenost vlastitih brendova.

Ideje naše benzin Vaš!

Ukupno duhansko tržište palo je za 8 posto. Potrošači su se orijentirali prema jeftinim brendovima, tako je udio najjeftinijeg brenda TDR-a, Yorka, u 2009. narastao s dva na čak deset posto, a broj korisnika rezanog duhana koji onda sami motaju se utrostručio. U TDR-u priznaju da su izgubili 5,7 posto tržišnog udjela, a najveći dio za njih izgubljenog tržišta osvojio je Phillip Morris. Očekuju da će se pad hrvatskog tržišta u 2010. nastaviti, a procjenjuju ga na od 5 do 8 posto, ovisno o tome hoće li biti daljnjeg povećanja poreza.

Ideje naše benzin Vaš!

Maistra: Obustavljamo investicije u Vrsaru
Autor/izvor: SEEbiz
ROVINJ – Maistra obustavlja poslovne aktivnosti na zemljištu koje je predmet sudskog spora između Općine Vrsar i Maistre, a za koje Općina, u istom sporu, potražuje jednostrano definiranu i ekonomski neprihvatljivu naknadu.

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/turizam/maistra-obustavljamo-investicije-u-vrsaru,72167.html

Adris polako ali sigurno diže sidro iz turizma,ovo s Vrsarom je dobar povod,to je jako dobra vijest za dioničare Adrisa a loša za Maistru.

obožavam strvine-posebno ovce

To je dobra vijest i za Maistru, jer se mogu maknuti iz neprijateljskog okruženja u Vrsaru i orijentirati se na gradove gdje mogu normalno poslovati, a ovi u Vrsaru nek razmisle što će bez ovakve kompanije.

To je dobra vijest i za Maistru, jer se mogu maknuti iz neprijateljskog okruženja u Vrsaru i orijentirati se na gradove gdje mogu normalno poslovati, a ovi u Vrsaru nek razmisle što će bez ovakve kompanije.

Neprijateljsko okruzenje? A to sto je Maistra prije 3-4 mjeseca internim dopisima prijetila vlastitim zaposlenicima da ce ih otpustiti ukoliko "ne pritisnu" lokalnu samoupravu Vrsara???

Sad su to promjenili u to da nece ulagati. Kao da Maistra ima vlastitog novca za ulaganje!!! Sad nek netko još na ovo komentira o ADRS cash pozicijama pa ce nam zabava biti potpuna.

Nažalost bahatošću vlasnika, a slijedom toga i uprave dug se nagomilao pa ce se kao takav pojaviti kao dubioza ove godine. Osim ukoliko ne popuste obje strane i nađu kompromisno rješenje u nekom višegodišnjem plaćanju i diskontu na cijenu. U svakom slučaju je neprihvatljivo korištenje tuđih resursa za svoju dobit što ADRS čini godinama ne placajuci najam. To se jednostavnim rjecnikom zove krađa.

Inače ovo nije prvi slučaj da je ADRS u lošim odnosima s lokalnom samoupravom. Bio je i u Rovinju odnosno još je, ali našli su neki modus suživota. Tako će biti u Vrsaru.

No jedan dinar ne zvoni sam . Sretno svima, a pogotovo malim dionicarima MAISTRE koji nemaju nikakvu moc utjecaja na nastalu situaciju 🙂

Ideje naše benzin Vaš!

Sva sreća da sam prije mjesec dana prodao maistru za 77 kuna,,jer vidim da tu nema kruha bar ne još par godina,,al vjerujem u tu firmu i želim joj puno sreće i pametnih odluka jer kako su zamislili sve to i nije loše,,ni za adris nakraju a kako i dal će uspit vidit ćemo,,,još uvijek imaju Modri biser Rovinj
Vidio sam da pored Monte Mulini gdje bi trebao doć hotel Lone se priprema teren,,možda kako bi nakon ljeta počeli gradit u vis i možda za drugu sezonu da bude gotov
A vrsar nek prodaju sve objekte,,a i dat će papra vrsaru umeđuvremenu jer imaju 85% kapaciteta,,a evo za uskrs neće otvorit za turiste a i čuo sam da vrsar ima te dane i neke skupove i sad je frka di će te ljude sve smjestit,,imaju di al ne baš tako blizu,,možda poreč ili pula al će imat puno manje koristi tako
Jadno je šta je maistra umjesto 100 uložila 500 miljona i još misli uložit a ovi ih još lihvare i ne žele ni čut za neki dogovor nego tako jednostrano odlučuje,,zna se da adrisu ne pada napamet nešto preplatit samo jer imaju keša,,pa nisu mulci

Zanimljivo,nitko ne komentira pojačanu kupnju stranih fondova,koliko bi oni mogli podići cijenu?

obožavam strvine-posebno ovce

Zanimljivo,nitko ne komentira pojačanu kupnju stranih fondova,koliko bi oni mogli podići cijenu?

Zašto bi to podiglo cijenu? Fondovi diversificiraju svoja ulaganja pa tako kupuju nesto i na hrvatskom trzistu.

Ocekuje navalu fondova?

Ideje naše benzin Vaš!

Sva sreća da sam prije mjesec dana prodao maistru za 77 kuna,,jer vidim da tu nema kruha bar ne još par godina,,al vjerujem u tu firmu i želim joj puno sreće i pametnih odluka jer kako su zamislili sve to i nije loše,,ni za adris nakraju a kako i dal će uspit vidit ćemo,,,još uvijek imaju Modri biser Rovinj
Vidio sam da pored Monte Mulini gdje bi trebao doć hotel Lone se priprema teren,,možda kako bi nakon ljeta počeli gradit u vis i možda za drugu sezonu da bude gotov
A vrsar nek prodaju sve objekte,,a i dat će papra vrsaru umeđuvremenu jer imaju 85% kapaciteta,,a evo za uskrs neće otvorit za turiste a i čuo sam da vrsar ima te dane i neke skupove i sad je frka di će te ljude sve smjestit,,imaju di al ne baš tako blizu,,možda poreč ili pula al će imat puno manje koristi tako
Jadno je šta je maistra umjesto 100 uložila 500 miljona i još misli uložit a ovi ih još lihvare i ne žele ni čut za neki dogovor nego tako jednostrano odlučuje,,zna se da adrisu ne pada napamet nešto preplatit samo jer imaju keša,,pa nisu mulci

oprosti ali pišeš gluposti. odakle ti pravo stavljati se na strahu nehumanog pretvorbenog polukriminalnog kapitalizma a ne na stranu općine vrsar. od 1990. godine i dolaska kapitalizma, Maistra (odnosno anita i njen udio) koristi kampove i okolna zemljišta besplatno. Dakle, zarađuju nauštrb općine i građana s kojima žive. I sada se jedna općinica drznula zatražiti novce koji joj pripadaju, i odmah se maistra i adris grupa dižu na zadnje noge. Pa to je kao da ja sutra kažem da neću plaćati porez i da ti optužiš državu što se usudila prisilno mi ga naplatiti. Maistra je dužna platiti općini vrsar te novce, a ovo što rade je čista ucjena. da sam na mjestu općine vrsar, prodao bih to zemljište laguni ili rivieri poreč pa neka grade svoje objekte, a maistra neka pruža svoje usluge u svojima. naravno, kampovi su djelomično na općinskom zemljištu pa onda vlasnik bira što će sa svojim vlasništvom.

...povijest se ponavlja...

Fondovi će svoje napraviti gotovo neprimjetno. Do ulaska Hrvatske u EU biti će dvije špice visoke cijene ADRISa. Naravno, na tim vrhuncima fondovi će se istovarivati a mali pohlepno kupovati. Dakako između te dvije špice biti će i jedna malo veća provalija [angry]

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Zanimljiv komentar. Meni sigurno nece prodati po nikakvim spicama. Svoje lekcije naucih. Ja sam kupio na inverznoj spici, bolje reci provaliji. Nego jel mozete upotrijebiti vasu moc predvidjanja kako ce kupci u hrvatskoj reagirati na orade i brancine po 42,70 kn, cini mi se da mercator to prodaje? Kako idu pokusaji unaprijedjenja proizvodnje riblje mladji koristeci ustede zahvaljuci toploj vodi iz termoelektrane?

New Report

Close