ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

meni jos nije sjela
imam pbz investor- niti je na njega sjela ni u banku
ima jos da nekom nije sjela

Ja isto vrtim preko pbz investora, no nisam vidio promjenu.:(

[/quote]
Bogami ni meni.:(
[/quote]

Ipak sada sjelo.

i meni sjelo i odmah dokupio malo 🙂

meni jos nije sjela
imam pbz investor- niti je na njega sjela ni u banku
ima jos da nekom nije sjela

Ja isto vrtim preko pbz investora, no nisam vidio promjenu.:(

[/quote]
Bogami ni meni.:(
[/quote]

Ipak sada sjelo.
[/quote]

E sada kad je lova tu navalite dignite cijenu ADRS-u.

Da, sad kad nam je svima sjelo (napokon) bio bi red da onda vidimo neke veće promete uskoro, bilo na ADRS ili drugim dionicama – to je ipak stotinjak milijuna kn svježeg keša raspoređeno na tisuće malih dioničara… sad je na njima da odluče što sa tim novčićima 😉

Ja se sa svojim naravno zafrkavam na bid-ovima nelikvidnih dionica, živcira mi kada se miču za po lipu tamo-vamo i sad ja to stalno moram pratiti ako mislim biti na dobrom mjestu da me netko možda slučajno pokupi – e tako je to kad želiš platiti čim manje 😛

ADRS sada ne dokupljujem, prevelik mi je udio u portfelju da bih to činio, u plusu sam pa mi to ne bi bilo niti nikakvo "snižavanje ulaza" nego bi bilo povećavanje… tako da je ADRS sada ne kupujem ali vi ostali kojima je npr. ADRS manje od četvrtinu portfelja – zbilja nema smisla da vam je tako malo, bar četvrtinu portfelja bi ADRS trebao biti jednom "inteligentnom investitoru" – kojima fali ADRS u košarici – navalite na kupnju!

P.S. Ostali navalite na orade i brancine, dovoljna je dividenda od 6-7 dionica za dva brancina ili dvije orade http://www.ezadar.hr/clanak/cromaris-novi-lider-u-marikulturi

Decki jeli postoji neki porez ili "harac" i na dividende ili sam za svaku dionicu adrisa trebai dobiti tocno 7 kuna?
Ja imam samo 1000 dionica ali mi je na racun sjelo 6720 kuna pa mi nije jasno.
Zna li netko o cemu se tu radi?
Hvala

Pa da. 7000 kuna x 4 % = 280 kuna. Usrećio si državni proračun za taj iznos. Ja sam naštimao da taman imam manje od 3000 kuna dividende.

Decki jeli postoji neki porez ili "harac" i na dividende ili sam za svaku dionicu adrisa trebai dobiti tocno 7 kuna?
Hvala

yeap, 4% je otišlo za harač [bye]

Eh kako bih ja volio da su i meni uzeli harač… ali nisu 😀

Hvala

Najnoviji porez – iliti popularno nazvani harač.
Nažalost nije mi jasno koliko to ima smisla u ovo vrijeme, a na kraju svega će se najvjerojatnije dogoditi to da će to sve biti bacanje magle

Zaklada Adris dodijelila više od 3 milijuna kuna za 40 projekata i 28 stipendija

Rovinj, 12. listopada 2009. – Odabirom 40 projekata i donacija te dodjelom 28 stipendija za što će se ukupno izdvojiti više od 3 milijuna kuna, Zaklada Adris zaključila je treći donacijski ciklus od svog osnutka 2007. godine.

Na natječaj koji je bio otvoren od 28. travnja do 28. svibnja 2009. godine pristiglo je ukupno 687 prijava za sve programe Zaklade: “Znanje i otkrića”, “Stvaralaštvo”, “Ekologija i Baština” te “Dobrota”.

Na prijedlog Zakladnih vijeća, Zakladna uprava je odlučila za 5 projekata iz programa “Znanje i otkrića” dodijeliti 550.000 kuna, dok je za 10 projekata iz programa Stvaralaštvo dodijeljeno 675.000 kuna. Za 5 projekata iz područja “Ekologija i baština” izdvojeno je 603.000 kuna, dok je za 20 donacija iz programa “Dobrota dodijeljeno 480.000 kuna. Uz to, Za program stipendiranja Zaklada Adris je u trećem donacijskom ciklusu za 28 stipendija izdvojila 725.000 kuna.

Kriteriji izvrsnosti i inovativnosti ključni su u odabiru projekata koje podupire Zaklada Adris. Među projektima koje je podržala u sklopu ovoga natječajnog ciklusa, Zaklada Adris je izdvojila znatna sredstva za podršku projekata Instituta Ruđer Bošković, Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu te za obnovu Pavlinskog samostana u Sv. Petru u Šumi. Prvi put od svoga osnutka Zaklada Adris će dodijeliti i sredstva za program „Zaklada Adris Vam daruje svjetlost” u sklopu kojeg će biti omogućeno besplatno liječenje očiju određenom broju osoba. Operacije i liječenje besplatno za Zakladu Adris osigurava Poliklinika „Svjetlost”.

Zajedno sa sredstvima dodijeljenim u prva dva donacijska ciklusa, Zaklada Adris je od svog osnutka dodijelila gotovo 14 milijuna kuna. U prethodna dva donacijska ciklusa Zaklada je, naime, dodijelila 10,8 milijuna kuna. Među ostalim, s 2,3 milijuna kuna Zaklada je podržala 24 projekta iz područja „Znanje i otkrića”. Oko 1,69 milijuna kuna dodijeljeno je najboljim učenicima i studentima, dok je za 12 projekata iz područja „Stvaralaštvo” dodijeljeno 1,16 milijuna kuna. Za 14 projekata koji se bave promicanjem i očuvanjem ekologije i baštine Zaklada Adris donirala je 2,34 milijuna kuna, dok je za projekte iz područja „Dobrote” donirano 2,82 milijuna kuna. Uz to, Zaklada Adris je mimo donacijskih ciklusa donirala 456.000 kuna za pomoć najpotrebitijima te podržala akciju “Korak u život” odlukom o stipendiranju 5 studenata tijekom cijelog školovanja.

Za provođenje programa Zaklade, uz početni kapital, Adris grupa godišnje izdvaja jedan posto dobiti iz poslovanja kompanije.

Imena dobitnika sredstava iz drugog donacijskog ciklusa Zaklade Adris službeno će biti objavljena u dnevnom tisku te na web stranici Zaklade: http://www.adris.hr.

izvor: http://www.adris.hr

"Prave" kompanije se prepoznaju i po tome što su društveno odgovorne. Svaki dioničar po na osob može odlučiti koliko će od svojih dividendi dati u humanitarne svrhe… ali i da sama kompanija to čini "u ime svih" vjerujem da je prihvatljiva praksa. Meni je drago što Adris grupa čini lijepe i humane stvari – to mi daje za pravo da još više budem ponosan što sam dioničar Adris grupe, maali dioničar ali velikog ponosa! 🙂

Prodaja Croatia osiguranja kao spas za proračun, ali i burzu
http://www.seebiz.eu/hr/osiguranje/prodaja-croatia-osiguranja-kao-spas-za-proracun,-ali-i-burzu,58448.html

Ne znam kako misle ovo "za burzu", ali znam kako bih volio da to bude realizirano: recimo tako da druga po veličini komponenta CROBEX-a povuče index prema gore oduševljenjem investitora prodajom tj. kupnjom Croatia osiguranja 😀

Adris već godinama ne krije zainteresiranost za CO,,,možda bude kandidat
Jel zna neko moguću vrijednost,,cijena koja bi se tražila za preuzimanje cijele tvrtke?

New Report

Close