Slažem se da je to kozmetika i ništa ne mjenja jer je rovinjturist već par godina u istom vlasništvu,a i dionice su se kolko tolko pošteno podjelile u zamjenu al ipak sam mislio da će utjecat barem u onom toplom smislu usvajanja he,,da će potegnut kao neka ohrabrujuća karika širenja kod dioničara,,odnosno kod kupaca maistrinih dionica,,
Bitno da adris dalje spaja i pripaja,,pojednostavljuje i pojeftinuje troškove poslovanje tako da nakraju ima što bolji i efikasniji učinak pa će to utjecat najviše na porast vrijednosti kod svih njenih dionica
Sjela dividenda [thumbsup]
Ovo je jedno od rijetkih solventnih poduzeća u današnje vrijeme…dividenda uplaćena točno na vrijeme…
meni jos nije sjela
imam pbz investor- niti je na njega sjela ni u banku
ima jos da nekom nije sjela
meni jos nije sjela
Ja isto vrtim preko pbz investora, no nisam vidio promjenu.:(
meni jos nije sjela
Ja isto vrtim preko pbz investora, no nisam vidio promjenu.:(
[/quote]
Evo i ja pogledao – ništa, glupi Pbzinvestor! grrr
Možda nije pbz investor kriv, možda isplaćuju po veličin (od manjih prema većima -a pbz-ov skrbnički od invesotra nije "mali") pa još nije stiglo… ali čisto sumnjam, pa valjda su isplatili sve u jednom danu, nema razloga da ne.
Što znači da je najveća vjerojatnost da je kriv pbz investor, odugovlači jer su nesposobni i neprofesionalni uvijek i u svemu.
Koristim pbz investor od prvih dana jer mi se to učinilo praktično da mi je sve u mojoj banci, kad koristim njihovo net bankarstvo, jedan čitač kartica za sve, ono "sigurno", praktično… svidio mi se koncept – ali pokazali su se totalno neprofesionalni da je to za nepovjerovati.
Mislim nisu meni nikada smetale one njihove boljke "sa semaforima" (jer ja ne radim puno transakcija, ne trejdam) ali eto ovo me dotaklo – kasni mi dividenda zbog tih nesposobnjakovića. Mora da im je sjela popode poslije 15h a njima radno vrijeme završava za manje od sat vremena i nisu stigli rasporediti po računima (a vjerojatno je to posla dva klika na kompjuteru), ma dok to njima tamo "sjeda i leza" (ta sjedanja, lezanja kako li se zovu što bankari koriste za zadržavanje love su mi baš glupe i iritantne fore)…
Možda najbolje da ja sve svoje dionice stavim na slobodnu poziciju, i nađem si nekog normalnog brokera za poneku transakciju kada trebam obaviti, jer čemu će mi ovo njihovo nefunkcionlano rješenje, samo kako bi mi dionice bile kod njih skrbi? Nemam ih toliko da mi treba skrbnički račun [lol]
P.S. A možda ovo ZABA-ino bude bolje… ali tek kada se uvjerim da je dobro, kada čujem od drugih… možda preselim sve svoje račune i investor sve u ZABA-u, eto im što im napravi nefunkcionalna usluge – da izgube klijenta i u svim ostalim bankarskim proizvodima!
Ja se baš mislim zadnjih dana zašto je Monte Mulini od 4. do 8. listopada prepun (slučajno vidio na "kalendaru raspoloživosti" da je sve skoro zauzeto), sad mi je jasan odgovor, žele ih impresionirati pa su ih dobar dio (one koje ne u Eden) očito smjestili u Monte Mulini:
Svjetski godišnji skup stručnjaka u duhanskoj industriji prvi put u Rovinju
Petak, 02.10.2009.
Rovinj, 2. listopada 2009. – Svjetski godišnji skup proizvođača duhana i znanstvenika u duhanskoj industriji – CORESTA, održat će se u Rovinju od 4. do 9. listopada 2009. godine
Kako je predviđeno programom, skup CORESTE u Rovinju, otvorit će u ime domaćina TDR-a, dr. Marica Šorak Pokrajac, dugogodišnja direktorica Odjela istraživanja i razvoja TDR-a.
CORESTA, osnovana 1956. godine sa sjedištem u Parizu, okuplja organizacije, tvrtke i istraživačke institute s ciljem promicanja međunarodne suradnje u znanstvenim istraživanjima uzgoja duhana i duhanskih proizvoda. Danas broji 183 člana iz 46 zemalja, koji se susreću na godišnjim kongresima u svrhu razmjene informacija i iskustava. Na skupovima CORESTE prezentiraju se znanstveni radovi i posteri, izvještaji i rezultati istraživanja, te se postavljaju novi smjerovi znanstvenih istraživanja u pet područja djelovanja organizacije.
U rovinjskom hotelu Eden okupit će se stručnjaci agronomske (Agronomy Study Group) i fitopatološke (Fitopathology Study Group), istraživačke grupe koje se bave istraživanjem tehnoloških procesa uzgoja i primarne proizvodnje duhana s ciljem postizanja ekonomičnije i održivije proizvodnje te proučavanjem načina suzbijanja štetočina i bolesti duhana u svrhu stvaranja većeg prinosa i kvalitete proizvedenog duhana.
Unutar CORESTE djeluju još i grupa koja se bavi tehnologijom proizvodnje (Product Technology Study Group) odnosno, proučavanjem procesa prerade duhana i proizvodnje duhanskih proizvoda, koja je povezana s grupom za istraživanja u tzv. pušačkim znanostima (Smoke Science Study Group ), tj. bavi se znanstvenim proučavanjem bioloških i kemijskih karakteristika dima te odnosom pušačkog ponašanja i izloženosti dimu. Svojim rezultatima doprinose reduciranju štetnih komponenti duhanskog dima.
Program CORESTE odvijat će se kroz 13 sekcija pa će neke od tema biti integrirana zaštita bilja, specifični nitrozamini u duhanu, uspješna agrikulturalna primjena te agensi za zaštitu usjeva uz predstavljanje postera i drugih izvještaja grupa unutar CORESTE o kojima će govoriti neki od najvećih svjetskih stručnjaka u području znanosti o duhanu. Uz hrvatske stručnjake iz Hrvatskih duhana te zagrebačkog Agronomskog fakulteta, predstaviti će se, uz ostale i profesori William Collins, Ramsey Lewis i Loren Fisher s američkog North Carolina State Universityja, vodeći genetičar i molekularni biolog duhana, prof. Michael Moore s University of Georgia, te Henri Papenfus iz Velike Britanije.
Uz službeni dio, sudionici će imati prilike upoznati i Istru kroz nekoliko poučnih izleta koje za njih priprema organizator.
U povodu održavanja svjetskog skupa duhanskih stručnjaka u Rovinju, dugogodišnji aktivni član CORESTE i dugogodišnja direktorica odjela istraživanja i razvoja TDR-a, dr. Marica Šorak Pokrajac, je izjavila: „Sudjelovanje na CORESTINIM skupovima, te usvajanje i implementacija znanstvenih dostignuća u području proizvodnje duhana i duhanskih proizvoda, bili su nam poticaj za razvoj vlastitog istraživačko/razvojnog mentaliteta u području agronomije, tehnologije proizvodnje te dizajna novih cigareta. Iznimno sam ponosna što imamo čast ugostiti CORESTU u Rovinju, jer nam je to potvrda da hrvatska industrija duhana i duhanskih proizvoda, predvođena TDR-om, ima značaj u svjetskim razmjerima, te da naši stručnjaci itekako imaju znanja i iskustva koja mogu podijeliti s kolegama iz svijeta.“
izvor: http://www.tdr.hr
sto se tiće investora nisu bas toliko losi tj
bar ja nisam do sada imao nekih vecih problema.
glavno da adrisu ide dobro a hoce li dividenda dan prije ili kasnije
onda to i nije toliko bitno 🙂
@papac
@lynx
Pošto je izgleda nastupila lagana "korekcija" ne samo kod nas, možda dokupimo povoljnije u ponedjeljak/utorak. U suprotnom na temu @bureksarma.
Inača to ležanje novca na PBZ invetoru me izludi kod trgovanja po posebnom režimu. Ne prođe kupovni nalog u 13 sati, ali taj novac nemogu koristiti do sutra (nije raspoloživ).
No, sada sam više u očekivanju poslovnih rezultata za 3 kvartal iz više razloga. Time se zatvara jednogodišnji krizni ili recesijski period, to bi trebalo predstavljati dno poslovanja pojedine tvrtke, po meni postoji i utjecaj Crobexa na pojedinu dionicu što se tiče rasta/pada vrijednosti dionice. Moja su očekivanja da će 3 kvartal za Crobex dionice biti loš (odnos 3 kvartala 2009 spram 3 kvartala 2008, slabiji od 2 kvartala 2009 spram 2 kvartala 2008 .. postotno. Sada da li će Burza više vrijednovati da je dno dodirnuto ili poslovne rezultate to je teško dokučiti.