ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

izvor: http://www.adris.hr

Objava za medije: TDR lansirao prvo pakiranje s 10 cigareta na hrvatskom tržištu

Datum objave: 2.9.2009.

TDR lansirao prvo pakiranje s 10 cigareta na hrvatskom tržištu

Rovinj, 02. rujna 2009. – U povodu tridesete godišnjice Ronhilla, TDR je lansirao pravu inovaciju u ponudi cigareta na hrvatskom tržištu – Ronhill 10 pack, prvo pakiranje s 10 cigareta. Ronhill 10 pack nastao je kao rezultat želja potrošača koji traže manje od standardnih 20 cigareta u kutiji. Ronhill 10 pack dostupan je, od sredine kolovoza u dvije, najprodavanije ekstenzije: Ronhill White i Ronhill Silk White.

„30-ogodišnji uspjeha Ronhilla temelji se na kontinuiranom razvoju novog i drugačijeg. Važna nam je inovacija, ali nam je još važnija razlikovnost. Lansiranjem Ronhill 10 pack-a kreirali smo jedinstvenu ponudu na hrvatskom tržištu, te potvrdili još jednom svoju poziciju promicatelja trendova.
Ronhill 10 pack rođendanski je poklon tržištu. Odgovor je na promjene potrošačkih i kupovnih navika zbog naglih promjena tržišnih uvjeta kojima je domicilno tržište odnedavno izloženo.“, izjavila je Drinka Pocrnić – Vucelić, direktorica strateškog marketinga TDR-a.

Od svojeg pojavljivanja Ronhill je jedna od najprodavanijih cigareta u Hrvatskoj i regiji, a tijekom godina razvijen je u čak 10 proizvoda. Uz Hrvatsku, Ronhill je prisutan na tržištima Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Kosova, Češke, Španjolske, Italije, Irana i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

…..da…………
pola je više a i zdravije je
pozdrav iz rovinja!
pofuk

znači 1. prodao 10. Hypo / za OMF PBZ i Croatia osiguranje.

i tko je dakle u onome pogađanju neki dan ovo pogodio? 😛 hehe

Ali svakako zanimljivo, stvarno se ovdje svi očito sada pitamo zašto je baš njima prodao taj koji je prodao, zar nije mogao netko "iz te grupe" otkupiti, recimo predsjednik uprave je mogao reinvestirati 80 % dividende, točno toliko bi mu trebalo da to otkupi… A valjda je zaključio čovjek da je dovoljno nakrcan Adrisom, ima i on pravo na malu diverzifikaciju, ako mu je 99 % osobnog bogatstva u dionicama ADRS-R-A, zar mora to dogurati do 99,99 %?? (toliko ni Buffett nije u svom BRK, ima i on portfelj "van holdinga"). Očito je zaključio da to sada obzirom na to koliko već ima više nema smisla činiti – no mirovinac zna što radi, on nema ADRS u svom portfelju još ni blizu koliko bi trebao! Iako se radi o meni najmanje dragom mirovincu, zanimljivo je primijetiti da i on pokazuje znakove pameti, premda ne znam zašto baš sad forsira imati i P-A i R-A, no obzirom na količine i cijene, možda ima i to smisla, dosta je kupio po super cijeni, možda toliko u tom trenu nije bilo moguće naći na strani P-A – uglavnom svaka čast mirovincu! [thumbsup]

@Lynx
ja sam pogodio prodavača, a kupac Hypo ali skrbnički na poziciji 6. Ti si kod kupca imao i fond na listi. Šala mala.
U svakom slučaju u ovom trenutku mislim da je PBZ/CO OMF dobro prosudio.

i tko je dakle u onome pogađanju neki dan ovo pogodio? 😛 hehe

Ali svakako zanimljivo, stvarno se ovdje svi očito sada pitamo zašto je baš njima prodao taj koji je prodao, zar nije mogao netko "iz te grupe" otkupiti, recimo predsjednik uprave je mogao reinvestirati 80 % dividende, točno toliko bi mu trebalo da to otkupi… A valjda je zaključio čovjek da je dovoljno nakrcan Adrisom, ima i on pravo na malu diverzifikaciju, ako mu je 99 % osobnog bogatstva u dionicama ADRS-R-A, zar mora to dogurati do 99,99 %?? (toliko ni Buffett nije u svom BRK, ima i on portfelj "van holdinga"). Očito je zaključio da to sada obzirom na to koliko već ima više nema smisla činiti – no mirovinac zna što radi, on nema ADRS u svom portfelju još ni blizu koliko bi trebao! Iako se radi o meni najmanje dragom mirovincu, zanimljivo je primijetiti da i on pokazuje znakove pameti, premda ne znam zašto baš sad forsira imati i P-A i R-A, no obzirom na količine i cijene, možda ima i to smisla, dosta je kupio po super cijeni, možda toliko u tom trenu nije bilo moguće naći na strani P-A – uglavnom svaka čast mirovincu! [thumbsup]
[/quote]
Možda je želi imati npr.radi dividende zar ne.

Korkyra

Evo opet malo zabavnih slikovnih poruka!

http://www.en.willson-brown.com/images/NAGR/layout/W&B-POPAI-2008-Russia-RONHILL_en.jpg

čini se da BAT odlučio proširiti ponudu svojih proizvoda pa po licenci od TDR-a proizvodi Ronhill za ona tržišta na kojima TDR još nije samostalno izašao :rotfl: (možda to i nije tako luda ideja, naravno ne BAT – on bi zbog Dunhilla radio htio ovo obratno ali na njegovu žalost to neće ići, ali neka maaala duhanska kompanija bi možda i mogla jednoga dana licencirati TDR-ove brendove – kao jedan novi oblik suradnje među malim kompanijama koje se moraju držati skupa u borbi protiv velikih :D, TDR je inače otvoren za svaki vid suradnje koliko ja znam…)

http://www.equipyourtrip.com/media/catalog/product/cache/1/image/300×300/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/R/o/Ronhill_womens_Agility_Sock.jpg

Ovo je, ne znam koliko svima ovdje poznato, ali dokaz da će Ronhill, ostati možda i zadnji na svijetu duhanski brand koji će po svuda, prije svega u Engleskoj ali i šire, imati "istaknut svoj naziv" po sportskim borilištima (odjeći, predmetima…) nakon što to "svima ostalima bude svugdje zabranjeno" 😀 Šala… ali zapravo to je ozbiljno tako, uvijek će ovako ostati, svako je ime zaštičeno u svojoj branši i trajno će koegzistirati.

A nije na odmet niti to što je po kvaliteti, prema nekima, ravan Marlboru 😀
http://lasigaretta.blogspot.com/2009/02/ronhill-white.html

Samo još dok se i gdje se može nastaviti sa ovakvim kampanjama…:
http://www.skvelymoment.info/ronhill_alfa_A4-1.jpg

Mislim, godina je Ronhill-a, nije na odmet par postova upravo njemu posvetiti, našem još uvijek a možda i trajno "krovnom brendu" i jedinom pravom "internacionalnom brendu" TDR-a (ostali su za sada ipak više "regionalni brendovi", kao jedan malo uži pojam) a koji za sada jedini ima odnosno ima najveću šansu postati jednoga dana ono što se zove "globalni brand", doduše… Iran, tamo se već prodaje, valjda nešto sitno i UAE, dakle prodaje se na dva kontinenta, skoro pa dovoljno da se nazove globalnim brendom hehe Dobro trebat će malo još poraditi na prepoznatljivosti na ostalim kontinentima… ali superiorna kvaliteta same cigarete, koju svi uoče neovisno o podneblju/tržištu, uz moderan dizajn koji se također zapaža, i druge zanimljive osobine sigurno da će doprinijeti da se ova "cigareta koja simbolizira ležeran stil života, užitak mora i sunca te donosi duh okusa Mediterana" s vremenom proširi… možda stekne još veći udio u ukupnoj prodaji… i možda još bolje time iskoristi ekonomiju obujma, zamislite da jednoga dana npr. Kanfanar proizvodi samo i isključivo samo Ronhill na punom kapacitetu a sve ostalo da se recimo radi u nekoj durgoj tvornici, u Iranu, ili moža BIH, ili Bugarskoj… ništa nije nemoguće 🙂

Meni bi recimo bilo fora da se napravi verzija Ronhill-a sa PRO-TECH filterom, i ne znam kako jer se to tako ne smije reklamirati, ali nekako da se upozna ljude "s prednostima korištenja ovako profiltiranog dima". Pa neka onda svi koji se brinu za svoje zdravlje neka prelaze sa ostalih brendova na Ronhill! To bi bio još jedan vjetar u leđa ovome brandu. Šteta što se Avangard još uvijek tako slabo prodaje, ne znam zašto se to potrošačima ne sviđa… možda i njega treba prepoloviti na 10 komada "pa kad bude jeftinije" krenu kupovati 😛

Tko želi dionicu + dividendu, sutra je zadnji dan za kupnju.

A koje P ili R

Korkyra

A koje P ili R
[/quote]
Dobra je jedna i druga. Ja preferiram P jer je jeftinija.

A koje P ili R
[/quote]
[/quote]
Znači bilo koju da imaš isto daje dividendu.

Korkyra

Dionice ADRS-R-A … 9615900 komada
ADRS-P-A ….6784100 komada
Ukupno: ….16400000 komada
svaka dobiva 7 kn dividende.
Nemožeš fulati 🙂

Čini se da je Adris u zadnje vrijeme dosta poskupio u odnosu na ostale dionice na burzi. To je osobito vidljvo kada se promatra kretanje P/E-a u odnosu na ostale dionice na burzi. Ovih 30% rasta cijene u posljednja dva mjeseca poguralo ge je dovoljno jako prema gore da po prvi puta Adris ima P/E viši od prosjeka tržišta.

Ovo mi se osobito značajno čini ako se gleda da su i ostale dionice na burzi tijekom zadnja dva mjeseca rasle, neke i puno više od Adrisa, dok je P/E tržišta pao. (podaci za drugi kvartal 2009. i trenutne cijene). Iako Adris trenutno nije loš, čini se da na burzi ima puno boljih prilika za kupnju.

Izvor podataka: http://www.investa.hr

(Na slici u prilogu prikazano je povijesno kretanje P/E-a Adrisa, sektora i svih ostalih dionica na burzi)

New Report

Close