Ja sam relativno novi ali kako je krenuo ovaj rast a stagnacija industrogradnje još malo rasta i imat ću više Adrisa nego Industrice. Ali i Industrica će kad tad eksplodirati [thumbsup]
Tapkaju oko Adrisa kao macke oko vruce kase, svi nesto po lipicu dizu al treba kapnut kojih desetak kuna gore pa onda mozemo pricati…
Reedovna se opet pomakla prema gore znaći da će i povlaštena prema 250,00kn.!!??
Kupnja Cijena
77 241,06
10 241,00
25 240,02
45 239,00
190 225,02
50 211,02
40 211,01
200 207,00
50 203,01
100 195,00
Cijena Prodaja
268,90 200
269,00 40
288,90 110
289,00 206
290,00 36
299,00 1000
330,00 70
333,33 40
450,00 424
470,00 576
Tapkaju oko Adrisa kao macke oko vruce kase, svi nesto po lipicu dizu al treba kapnut kojih desetak kuna gore pa onda mozemo pricati…
kad pokupe na ovoj razini sve sto se da….onda se dize ljestvica….2 tjedan….. [cool]
Napisao sam ovo na Maistri, ali mislim da je i ovdje mjesto tome postu, jer ovdje samo o TDR-u pričamo, Maistru previše zapostavljamo :D, pa dakle malo da vidimo što ima i u turizmu ovih dana:
Turisti polako dolaze, 2. kvartal će turistički već biti živihan 🙂
Nakon Uskrsa koji se ove godine ugurao u drugi kvartal, preko manjih događaja tipa ovaj Artexchange koji je ovih dana bio, polako dolaze i ostale (međunarodne) manifestacije, koje postaju ili tradicionalne već ili su ove godine odabrale Rovinj kao idealno mjesto za svoje održavanje.
Najprije nam dolaze europski odvjetnici http://www.euro-lawyersfootballcup.com, pa fotografi http://www.photodays-rovinj.com , pa europski sportski rekreativci http://www.ecsg2009rovinj.com , pred kraj kvartala naši rasplesani "latino" prijatelji na već tradicionalni hrvatski/rovinjski ljetni salsa festival http://www.crosalsafestival.com … 2. i 3. kvartal će kroz neko vrijeme postati skroz izbalansirani po turističkoj aktivnosti… još kad bi Monte Mulini i budući 5* hoteli uspjeli nešto i od 1. i 4. kvartala osim Božića/Nove godine redovito realizirati narednih godina…
evo prva od spomenutih malih manifestacija samo što nam nije došla:
http://www.glasistre.hr/?5926659d6cbcbdb54b6102276315c891,TS,4703,,23049,30642,287108,,
još kada bi se dobilo i domačinstvo za taj 2012. za svjetski kup o kojem se govori… ovakve manifestacija su jedna od najboljih reklama koje neka destinacija može imati.
http://www.bankamagazine.hr/default.aspx?TabId=103&View=Details&ItemID=51577
vrijem je da ga mi malo uvalimo Slovencima
Pa brate mili ovi su stvarno zaboravili na dividendu……….što više čekaju da istekne javna ponuda za Opresu,kraj lok. izbora,koji ku..c,ja bi malo trošio………………… [lol]
Pa čeka se da prođu izbori da se ne pljuje na Plinia za ogromnu dividendu,,tako da druge sedmice bi mogla bit sazvana sjednica
Dividenda će bit dobra al se zato radnicima i samo radnicima a ne menađerima naravno smanjuje dosta primanja,odnosno svaka stavka u kolektivnom ugovoru se prepolovila u iznosima a opravdanje je KRIZA a oni podigli profit za 5,1%,,tolko o socijalno osjetljivom upravom
Pa brate mili ovi su stvarno zaboravili na dividendu……….što više čekaju da istekne javna ponuda za Opresu,kraj lok. izbora,koji ku..c,ja bi malo trošio………………… [lol]
kolega, zar imate problema sa likvidnošću? 🙂
Inače, ako nije to po srijedi, čemu žurba… dovoljno je zanimljivo gledati ovih 91,73 % kapitalnog prinosa u 2,50 mjeseca (u odnosu na CROBEX od 66,44 % za to vrijeme), tih dodatnih recimo 6 % dividendnog prinosa (recimo 8 kn u odnosu na onu minimalnu od 133 kn) nije nešto tako presudno, 91 % ili 98 %… jedino ako nismo opsjednuti okruglim brojakama pa želimo vidjeti prinos od 100 % – u tri mjeseca [lol]
E baš me zanima koliko je onih koji su uhvatili dno još uvijek unutra, to mi je tako intrigantno pitanje – to bi bio pokazatelj "koliki je udio investitora a koliki špekulanata" među nama.
Špekulanti bi sad morali prodavati, prinos od preko 90 % u tako kratko vrijeme, to je za svaku "špekulantskih strategija" sada nužan sell, oni sada idu prodavati kako bi kasnije kupili bar nešto jeftinije – ako bude te sreće (inače će vjerojatno opet ponovno ulaziti ali po većim cijenama, "nisu oni krivi što im je cijena slučajno pobjegla"), svi koji vjeruju u pogađanje ciklusa sada moraju prodavati jer misle da pogađaju vrh nakon što su pogodili dno, i da će opet pogoditi novi lokalni minimum pa opet ulaziti… tko to može: svaka mu čast 😀
Ja sam zadnje (što je moje najveće postignuće u smislu pogađanja dna :P, jer u tome majstor nikad nisam bio :rotfl:) deebelo dokupio po 139,00 kn, mrvicu skuplje od pravog dna koje je bilo 133,00 kn (za ono što sam dobio prodajom jedne druge velike pozicije, također drage mi dionice… :(, prodaje jako teško prežalim… no ova kupnja je bila dovoljno veselje da poništiti svu tugu te kompromisne prodaje), a prodavati ne mislim: niti jednu dionicu praktički nikad (osim ako se fundamenti ozbiljno ne pogoršaju da dugoročne perspektive postanu – nešto prilično suprotno od onoga što sada imamo :D). Nikakvo špekuliranje sa jeftinijim dokupom – to za mene nije, ja ne znam pogađati cikluse, tko zna neka mu je sa srećom! Pa makar ovo meni značilo da ću na kraju ponovno gledati cijenu od 139 ili 133, e tada ću možda prodati nešto drugo ako bude podcijenjenije i opet dokupiti [lol] , ali prodati danas bar i dijelić jedne još uvijek strašno podcijenjene pozicije a da nemam što drugo za to kupiti (povoljnije) – meni je to suludo, kako mogu znati da će nešto što vrijedi bar 2 book-a, iz bilo kojeg razloga ponovno otići na TK na trećinu book-a, to zna samo baba vračara – sve je moguće, ali takve stvari nema smisla pogađati jer je nemoguće, prerizično.
Ja bih ADRS uz nepromijenjene fundamente (dugoročne) eventualno prodao tek u slučaju da u godini jedne nove reeeekordne dobiti (neke debelo preko milijardu kn :D, ako se radi o nekoj od bližih narednih godina) aktualni P/E prijeđe 30, e tada bih, jedan dio prodao – ali samo zato da ponovno dokupim kasnije po tada već realno očekivanim nižim cijenama, u ni kojem drugom slučaju se ne bih usudio tako postupati.
Za nekih godinu dana, BVPS će nam biti nekih cca. 400 kn – zanimljivo? 😉 Meni je ovdje za sada glavno mjerilo uspjeha po kojem vrednujem poslovanje Grupe promjena BVPS, dok kvalitetno raste (i dok je EBITDA stabilna) uz ovu razinu korištenja financijske poluge… to je nešto fantastično. Kasnije će doći vrijeme za financijsku polugu i još veću pozornost na EBITDA, pa tek onda nakon nekog broja godina dolazi faza za novi deleverageing, smanjenje investicija u materijalnu imovinu i amortizacije općenito pa time i veće pozornosti na samu neto dobit i tada već dobrano narasle i trajno rastuće dividende! 😉
A,brate što ga ovaj napisa(svaka čast na trudu i volji),pa tko je spomenuo prodaju dionica,ja Adrisa što sam kupio to i držim,ponekad nadokupim i to je to,čak sam neke i prodavao i kupovao Adris,ali ja bi svježe love,keša,kikirikija,perja……..kako god hoćete.Držimo P-A dionice uglavnom i bio bi red da nešto kapne.Nekom treba za ljetovanje,nekom za auto,nove dionice,nekom za novi krov na vikendici ,a nekom za čevape i kino,nije bitno, poanta je da ima love,imaju odakle i da bi bio već red da se oglase.Trenutno je trend kakav je i cjena je tu gdje je,da ne vrijedi, vrijedi puno više,ali ne bih se kladio da je nećemo gledati i niže od sadašnje cijene………..cijena me trenutno ne interesira,ali dividenda da!!!
[lol] [lol]
Priprema li se možda dokapitalizacija Agrokora od strane Adrisa