ADRS (Adris grupa d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADRS (Adris grupa d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

malo radio Mileva:

iz krugova bliskih Adrisu doznao sam da su dogovorili preuzimanje Kraša i Zvečeva. S obzirom da se preuzimanje radi po cijeni značajno većoj od trenutno tržišnih (Kraš negdje 450 kuna, a Zvečevo oko 320 kuna po dionici) tražit će odluku skupštine za to. Zvečevo i Kraš spajaju u jednu firmu.
Zvečevo planiraju prurediti u eksluzivnu čokolateriju po uzoru na belgijske i svu proizvodnju preseliti u Požegu (uključujući i Kraš proizvode). Jedan dio eksluzivni čokolada proizvodio bi se u samim hotelima iz Adris grupe) Oko Kraša bi se razvijala priča Krašograd i Kraš bi bio nosilac tzv. Enterteimant projekata (krašograd, životinjsko carstvo….). Proizvodnja pića u Zvečevu se prodaje Maraski jer ove godine je prva berba višnje Maraske na onih 100.000 hektara i u tom novom pogonu (Marascini pogoni u Zadru nisu dovoljni) bi se proizvodio samo Marascino (priča oko voćnih rakija alvir je bilo samo testiranje pogona i zato su išli sa visokom cijenom)

također, sa federacijom BiH dogovoreno je preuzimanje FDS-a (cijena je negdje 12-15% ispod trenutne na burzi)

poslovi u Iranu su krenuli fantastično i PM nudi otkup poslovanja u Iranu (ogromna lova je u pitanju), ali to neće biti prihvaćeno jer su sa BC institutom dogovorili suradnju za razvoj novih vrsta sjemena za uzgoj duhana u Iranu koja bi trebala se koristiti prvi puta ove godine. ako ste pratili, od ove godine TDR počinje saditi duhan u Iranu.

ponudili su i Škori otkup BC instituta, ali ih je ovaj odbio (nije bila cijena u pitanju, oko 650 kn/dionici) već Škoro planira samostalno razvijati biznis i kupunje poduzeća u regiji

@ asdfgh123

to su tvoje fantazije ili stvarno nečije tuđe fantazije također (radio mileva)? [lol]

Moram priznati da se prilično poklapaju sa mojima (Zvečevo/Kraš, BC Institut, FDS!!!, Iran…), s tim da ja razmišljam i o malo ozbiljnijim stvarima (no bio bih zadovljan sa tim malim do srednje-velikim investicijama za koje još uvijek neće trebati financijska poluga…), i s tim da mi nije jasno kako FDS ispod tržišne cijene (ja ga cijenim na malo više :D) no s druge strane navodno se u FDS priprema jedno temeljito pražnjenje keša kroz dividendu (zato i raste cijene) što je vjerojatno predradnja za prodaju… a bez keša i financijske imovine FDS naravno da vrijedi manje… no imaju oni i "dugotrajne financijske imovine" koju sigurno ne mogu prodati sada na SASE (a ni nigdje drugdje sigurno) obzirom na stanje/cijene… to preuzimaču FDS ostaje (a jednoga dana kada se toga riješi, to će efektivno samo smanjiti cijenu ulaza), radi se o hrpi jeftinih dionica sa SASE, nemam dobro mišljenje o perspektivama njihovog gospodarstva, ali burza im se mora oparaviti s vremenom i "te papire" će se moći jednom i utržiti nakon što se ih sada dobije kupac kao gratis kroz kupnju "fabrike" – nadajmo se da će taj kupac biti TDR/Adris (Opresa je bila genijalan potez u tom smijeru, sada je puno manje zainteresiranih ponuditelja, a i položaj FDS kao samostalne kompanije puno kompleksniji tj. prodaja je nužnost, a TDR najlogičniji kupac – e to znači pripremiti si teren!! 😀 )

moja isprika

prvotno sam napisao idemo malo drukati, a onda promijenio u radio mileva (ovo je čista zajebancija, a radio mileva može označavati glasine)

radi se samo o tome što bih ja napravio sada da sam vlasnik adrisa

i još nešto,

izgradnja krašograda je povjerena industrogradnji

naravno da se radi o izmišljenim informacijama

ali zaintrigiralo me kašnjenje skupštine

baš sam jučer o tome pričao sa jednim kolegom s foruma da ako kasne da možda spremaju nešto veliko

radi se samo o tome što bih ja napravio sada da sam vlasnik adrisa

…. zaintrigiralo me kašnjenje skupštine

baš sam jučer o tome pričao sa jednim kolegom s foruma da ako kasne da možda spremaju nešto veliko

i ja se nadam da je "nešto veliko", ili bar za početak "par manjih stvari" – tvoje ideje su odlične, slažem se :D, iako je to sve sitniš… (ali zgodan sitniš :D), recimo zanimljivo je za vidjeti da mcap svih firmica koje si spomenuo skupa iznosi manje od godišnje neto dobiti Adris grupe, dakle svake godine može kupiti "toliko toga" – pa nadajmo se da će nešto i biti, sada kad je prilika! (recimo FDS je je praktički na pladnju, servirana, samo je treba spretno uzeti!)

Jedino Adris grupa i Uljanik bilježe rast prihoda i zarade
http://www.glasistre.hr/?264c4a808f16e80be1e160e0ed1d500b,TS,4701,4689,23009,,286533,,

obožavam strvine-posebno ovce

ja mislim da se nešto veliko dešava u Rovinju

bojim se i pomisliti koji je razlog kašnjenja skupštine

možda se dešava meni jedan mrski scenario koji bi mogao rezultirati prilično velikom dividendom

ili jednostavno čekaju da plinioo ulovi vremena

netko je potegao dobro po asku do 242 kune

mogli bi danas do 250

Možda napokon prodaju TDR i isplate dividendu od nekih 500kn po dionici [lol]

Možda napokon prodaju TDR i isplate dividendu od nekih 500kn po dionici [lol]

toga se bojim da ne prodaju TDR

a drugih 500 kuna po dionici bi uložili u što?

Pa 500 u dividendu a 500 u turizam [thumbsup]

uf, došla ekipa sa indg… should i stay or should i go?! [sealed]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

ja mislim da se nešto veliko dešava u Rovinju

bojim se i pomisliti koji je razlog kašnjenja skupštine

možda se dešava meni jedan mrski scenario koji bi mogao rezultirati prilično velikom dividendom

takav scenarij ne postoji [lol]

ili jednostavno čekaju da plinioo ulovi vremena

naravno da prije bilo kakvog spomena dividende (dakle skupštine) mora proći drugi krug izbora da ne nabrajaju po novinama kao uvijek ono "koliko je tko dobio", kao da je sramota dobiti dividendu… a jadan li je naš mentalitet… kad čime se normalni ljudi ponose kod nas treba biti sramota kako to novinari naprave od stvari u svojim iskrivljenim svjetovima koje konstruiraju u fikciji zvanoj "dnevne novosti" .

uf, došla ekipa sa indg… should i stay or should i go?! [sealed]

ja sam tu od prije tebe

industrogradnja je kolateralna šteta

New Report

Close